Eli fazla açık eş

1impossiblelove

Hoșgeldin gün ıșığım
Kayıtlı Üye
14 Mart 2018
1.545
2.886
53
29
Problemim eşimle .
Eli sıkı biriyimdir , gereksiz harcamaları sevmem . Eşim ise tam tersi marka takıntılı ve eli açık biridir . Bunu çevresi o kadar iyi biliyor ki şunu farkettim sigaralarını dahi eşim alıyor , günlük 5, 6 paket olarak düşünün . Bir ortama giderler eşim öder .
Borca soktum olmadı , doluyo koydum hesabı yaptım olmadı . Tartıştım , kızdım bağırdım çağırdım yok .
Şimdi içinizde adamın kendi maaşı karışamazsın diyenler olabilir haklı olarak fakat hamileyim ve eşim bu süreçte çalışmamı istemedi . Gerçi çalışsamda ben çoluk çocuğum için gelecek hazırlamak istiyorum . Dünyaya 3,5 çocuk getirip Allah verir nasibini demek istemiyorum .
Saldım çayıra mevlam kayıra olsun istemiyorum .
Allah razı olsun , nine benden ne evinden kısar ama bu hotratlık beni öldürecek .
Yediği içtiği neyse diyorum helali hoş olsun çalışıyor hak ediyor fakat bu çevredeki otlakçılar beni deli ediyor .
Dün akşam yemeğe arkadaşları ve eşleri geldi konuşurken yine duydum ki eşim alıyormuş sigaralarını vs .
Ve bu muhabbet dönerkende maaşımdan sigara param çıkıyor diye kikiki dönen muhabbet beynimin zonklamasına yetti .
Ne güzel dedim son son hayrınıda yapmış arkadaşınız size dedim .
Ahan falan oldular ne dıyor der gıbı .
Almasından ziyade eşimi yllunacak kaz misali görüp o muhabbet bana ayna oldu ve patladım bu şekilde .
Eşime de bu akşam işe geri döneceğimi söyledim
Nasıl yani dedi .
Bende , sürekli aynı şeylwri söylemekten bıktığımı arkadaşlarının ebeveyni biz olmafığımı dile getirdim ve ufak çaplı bir tartışma yaşadık
Hava alıcam diye çıktı
Ne aradım ne aradı .
Haklı mıyım haksızmıyımdan ziyade düşüncelerinizi öğrenmek istiyorum
Elin herifinin kişisel ihtiyacı bizi ilgilendirir mi ?
Eşim ben üç kuruşun hesabını yapmam kimseye yapmıyorum bilirsin diyor
İyi niyetinden şüphem yok fakat dediğim gibi bebeğimiz olacak ben evladımdan mesulüm ve böyle el açıklığı beni tedirgin ediyor .
Arkadaşlatının ise yolalım bunu tarzı konuşma tarzları ise benim gırtlağımda ramak .
Çalışmamı şuan için istemiyor fakat ben bu huyunu bıraktığına emin olama kadar işe geri dönmeyi düşünüyorum .
Bu arada çalışmama sebebim safece eşimin düşüncesi değil , hamileliğim riskli

Saçmalamış

Bi hastalık olur, zorda bir arkadaşı olur çocuğunun bir ihtiyacını karşılıyamayan tabi yardım edilir.İnsanız

zor da yardım edilmeli ama günlük sigarasını almak:oha: yani.

Haklısın

Saçmalamış

Bi hastalık olur, zorda bir arkadaşı olur çocuğunun bir ihtiyacını karşılıyamayan tabi yardım edilir.İnsanız

zor da yardım edilmeli ama günlük sigarasını almak:oha: yani.

Haklısın
Arkadaşlarıda biliyor kendisini alırmısın işte şuan cebimde yok
Yoksa içme kardeşim
Kaldı ki eşim sigara kullanmıyor
Zorunda mı
Ama avanak bizim ki

Oyyyy ne fena Alllah sabır versin .
Benim de elim açık eşimin de ama kimsenin sigarasını almadım .
Hele hele 5_6 kişinin ...

Problemim eşimle .
Eli sıkı biriyimdir , gereksiz harcamaları sevmem . Eşim ise tam tersi marka takıntılı ve eli açık biridir . Bunu çevresi o kadar iyi biliyor ki şunu farkettim sigaralarını dahi eşim alıyor , günlük 5, 6 paket olarak düşünün . Bir ortama giderler eşim öder .
Borca soktum olmadı , doluyo koydum hesabı yaptım olmadı . Tartıştım , kızdım bağırdım çağırdım yok .
Şimdi içinizde adamın kendi maaşı karışamazsın diyenler olabilir haklı olarak fakat hamileyim ve eşim bu süreçte çalışmamı istemedi . Gerçi çalışsamda ben çoluk çocuğum için gelecek hazırlamak istiyorum . Dünyaya 3,5 çocuk getirip Allah verir nasibini demek istemiyorum .
Saldım çayıra mevlam kayıra olsun istemiyorum .
Allah razı olsun , nine benden ne evinden kısar ama bu hotratlık beni öldürecek .
Yediği içtiği neyse diyorum helali hoş olsun çalışıyor hak ediyor fakat bu çevredeki otlakçılar beni deli ediyor .
Dün akşam yemeğe arkadaşları ve eşleri geldi konuşurken yine duydum ki eşim alıyormuş sigaralarını vs .
Ve bu muhabbet dönerkende maaşımdan sigara param çıkıyor diye kikiki dönen muhabbet beynimin zonklamasına yetti .
Ne güzel dedim son son hayrınıda yapmış arkadaşınız size dedim .
Ahan falan oldular ne dıyor der gıbı .
Almasından ziyade eşimi yllunacak kaz misali görüp o muhabbet bana ayna oldu ve patladım bu şekilde .
Eşime de bu akşam işe geri döneceğimi söyledim
Nasıl yani dedi .
Bende , sürekli aynı şeylwri söylemekten bıktığımı arkadaşlarının ebeveyni biz olmafığımı dile getirdim ve ufak çaplı bir tartışma yaşadık
Hava alıcam diye çıktı
Ne aradım ne aradı .
Haklı mıyım haksızmıyımdan ziyade düşüncelerinizi öğrenmek istiyorum
Elin herifinin kişisel ihtiyacı bizi ilgilendirir mi ?
Eşim ben üç kuruşun hesabını yapmam kimseye yapmıyorum bilirsin diyor
İyi niyetinden şüphem yok fakat dediğim gibi bebeğimiz olacak ben evladımdan mesulüm ve böyle el açıklığı beni tedirgin ediyor .
Arkadaşlatının ise yolalım bunu tarzı konuşma tarzları ise benim gırtlağımda ramak .
Çalışmamı şuan için istemiyor fakat ben bu huyunu bıraktığına emin olama kadar işe geri dönmeyi düşünüyorum .
Bu arada çalışmama sebebim safece eşimin düşüncesi değil , hamileliğim riskli

Haklısın
Ama bazı şeyler huy ne yapılır bilemedim

Eşinizin kendini çevreye sevdirme ve kabul ettirme çabası var sanki. Küçüklüğünde veya ergenliğinde olmuş mu bu tarz dışlanma olayları ya da bullyinge falan (zorbalık sanırım Türkçesi tam emin değilim) maruz kalmış mı?
Çevresinde çok sevilen biridir açıkçası
Yani büyüğüde küçüğüde saygı gösterir
Ama çocuklugunda fazla yokluk çekmiş
Maaşı iyi kendine göre ve bu insanlar param yok dediğinde ona göre zor durumda

Ayyy! Ben eşime harçlık veriyorum, onu bitirince kızıyorum. O arkadaşları evde ağırlamayı ve gitgeli kesin öncelikle. Haftasonu da iyice meşgul et, mobilya monte edelim, duvar boyama, balkon düzeni vb. Annesini çağır, mecbur gelsin eve her akşam vaktinde.

Gelirimiz 6 bin tl aylık
İyi niyetlimi diyeyim avanak mı diyeyim zorlanıyorum
Bence bu iyi niyet değil yanlış anlamayın ama kerizlik. Hayır maddi durumu kötü insanlara yardım etse, bir öğrenciye burs verse ne büyük sevaba girer. Çok büyük bir manevi doygunluk olur. Ama millete sigara alıyor? Çok saçma.
Siz bunun önünü alın derim. Öyle ya da böyle. Neden yok diyemiyor?

Ayyy! Ben eşime harçlık veriyorum, onu bitirince kızıyorum. O arkadaşları evde ağırlamayı ve gitgeli kesin öncelikle. Haftasonu da iyice meşgul et, mobilya monte edelim, duvar boyama, balkon düzeni vb. Annesini çağır, mecbur gelsin eve her akşam vaktinde.
Eşim 6 bin alıyor
İki binini benim karta atıyor buda birikim oluyor ben öyle düşündüm
Yani o iki bini her ay yok sayıyoruz
Ama yok adam anlamıyor
O elini koparıcam artık veremesin kimseye

Bence bu iyi niyet değil yanlış anlamayın ama kerizlik. Hayır maddi durumu kötü insanlara yardım etse, bir öğrenciye borç verse ne büyük sevaba girer. Çok büyük bir manevi doygunluk olur. Ama millete sigara alıyor? Çok saçma.
Siz bunun önünü alın derim. Öyle ya da böyle. Neden yok diyemiyor?
Ona göre iyi niyet
Enayi diyorum kızıyor :olamaz:

Çevresinde çok sevilen biridir açıkçası
Yani büyüğüde küçüğüde saygı gösterir
Ama çocuklugunda fazla yokluk çekmiş
Maaşı iyi kendine göre ve bu insanlar param yok dediğinde ona göre zor durumda

Anladım. Bana da biraz kendini kabul ettirme çabası gibi gelmişti, hani lisede falan bazen olur çocuklar popüler çevrelerde kendilerini gruba sokmak için grup üyelerine hediyeler alır, laflarını alttan alır ya onun gibi. İyi niyetinden de olabilir ama sağlıklı bir iyi niyet mi derseniz, değil. Rasyonel bir bakış açısı yok eşinizin. Yolda bebek de var, ileride iyice sıkışabilirsiniz bu gereksiz "cömertlik" yüzünden. Maddi durumunuz iyiymiş, ben altında yatan sebebi bulabilmek amacıyla psikoterapi için ikna etmenizi öneririm. İstanbul ya da Ankara'daysanız iyi hocalarımdan bazılarını önerebilirim isterseniz.

Anladım. Bana da biraz kendini kabul ettirme çabası gibi gelmişti, hani lisede falan bazen olur çocuklar popüler çevrelerde kendilerini gruba sokmak için grup üyelerine hediyeler alır, laflarını alttan alır ya onun gibi. İyi niyetinden de olabilir ama sağlıklı bir iyi niyet mi derseniz, değil. Rasyonel bir bakış açısı yok eşinizin. Maddi durumunuz iyiymiş, ben altında yatan sebebi bulabilmek amacıyla psikoterapi için ikna etmenizi öneririm. İstanbul ya da Ankara'daysanız iyi hocalarımdan bazılarını önerebilirim isterseniz.
Yani dediğim gibi kendi öğrenim hayatı ve cocuklugunda çok maddi sıkıntı cekmış
Biri ay dese benim eşim elini cebine atıyor
İhtiyacı vardır vs vs
Yani kendı deyısıne gore ben yokluk cektım bılırım
Srn varlık içindesın sogara içmiyorsun ama arkadasın yokluk içinnde tüttürüyor
Trajikomik

Back
X