elevit ve kalsiyum ilacı

elevit kullanıyordum.Bence bırak dedi doktor daha bu gün gittim doktora.Sen normal sebze,meyve süt düzenli olarak alıyorsan hiç gerek yok dedi.Biliyorsun fazla gübrede yakar dedi.22 haftalık gebeyim bundan sonra demir hapı zaten kullanıyordum.Bunun yanına eleviti keserek magnezyum verdi.Magnezyumda kramplar için.

27+2 günlük hamileyim.
Sağlık ocağına tetanoz vurulmaya gittiğimde doktor kalsiyum sandoz yazıp verdi.
Ama kendi doktoruma danışmadan ilaca başlamadım.
Bugün kontrolümde doktoruma sordum.
2-3 günde bir içmemi söyledi.
Hergün alma dedi.
Eleviti ve ferrum kan hapını da doğuma kadar kullanalım dedi.

bende 12. haftadayım. Şu an için sadece elevit kullanıyorum. Tiroid hormonlarım az çalışıyor bununla ilgili levotiron ilacı içiyorum. Başka birşey vermedi doktorum. Hergün süt ve yogurt tüketiyorum mutlaka.

ben şu anda 6.buçuk aylık hamileyim. doktorum bana da o iki ilacı verdi. ve 6. ayı doldurana kadar kullanılması gerektiğini söylemişti. sonuçta kalsiyum anne adaylarında olan bir şey eğer ilaçlarla bu takviye alınmazsa bebeğin bu ihtiyacını anne adayından gidereceğini söylemişti. böyle olursa da bacaklarda kramp ve ağrının oluşacağı hatta bu bazı anne adaylarında diş kaybetmeye kadar yol açabilirmiş. ki çevremde bunu söyleyen ( dişini kaybeden anneler ) kişiler var.

bence herkesin hamileliği birbirine benzemeyebilir. bazı anne adaylarında kalsiyum miktarı yeterli olabilir bazılarında yeterli olmaya bilir. bu yüzden ilaç takviyesine başvurmak normal.
hem bebek hem anne için bu gerekli :)

neden doktorun söylediklerinin yerine baskalarını dinliyoruz ki.herkes farklı konusuyor ve bizde bunları dinliyoruz.kalsiyum gebelikte o kadar önemliki.bebek vücudumuzdaki kalsiyumu alıyor ve bütün depolarımızı bosaltıyor ve bunu karsılamak zorundayız. ben süt yoğurt ve dr verdiği kalsiyumu her gün alıyorum.

doktorum şöyle demişti:

tüm verilen bu vitaminle haplar anne için ebebk için değil.(folic asit hariç)bebek her şekilde anneden kalsiyumu vs.alır çeker.anne güçsüz kalmamalı depoları sürekli dolu olmalı dedi.

yani kendimiz için almalıyız bunları.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…