elevit ve kalsiyum ilacı

GNC

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
8 Nisan 2008
117
2
Kızlar merhaba, 22+2 günlük hamileyim doktorum 12.haftadan sonra folik asidi kesti ve bunun yerine elevit ve kalsiyum sandoz verdi. anack kime sorsam kalsiyum sandoz gebelikte gereksizmiş, bende bu yüzden sandozu hergün değil 2 günde bir almaya karar verdim. çünkü kalsiyumun fazlasıda vücutta zararlı imiş. geceleri son 1 kaçgündür bacaklarım kasılıyor ve çok sert bir şekilde gerinerek uyanıyorum, bu seferde bütün gün bebeğim nasıl endişesini yaşıyorum. Sizler kalsiyum hakkında ne yapıyorsunuz, gece kasılmalarınız oluyormu?

Ben 14. haftadayım.Doktor 12. haftada demir ilacı ve folic plus verdi.Folic plus hem kalsiyum hem vitamin içeriyormuş.Ben düzenli olarak kullanıyorum.Zararlı olsa doktorun vermezdi.Bence düzenli olarak kullan.Hamilelikte bebeğe ve bize lazım. Hatta emzirirkende lazımmış.Fakat kasılmalarla kalsiyumun bir alakası varmıdır bilmiyorum...

okuduğum kitapta hamilelik kasılmalarının magnezyum ve kalsiyum eksikliğinden kaynaklandığı yazıyo 7 aylık hamile bi arkadaşta da çok oluyodu bu kasılmalar eczaneden magnezyum almış yada muz yiyomuş. Muz da magnezyum içeriyomuş muzu yediği günler ilacı içmiyorum diyo.ben de 15. haftamdayım folic plusu 12. haftada kestik şimdi sadece elevit içiyorum günde bi tane.benim kalsiyum değerlerim testlerde fena çıkmamıştı.Tabi sütümü yoğurtumu ihmal etmiyorum.bence dr sormadan onun bunun dediğiyle ilaçlarını ihmal etme yada bi kaç eczaneye de danışabilirsin.

canım aynen dediğin gibi eczanelere sordum hatta bir arkadaşım eczacı ve oda yakın zamanda doğum yaptı, kesinlikle gerek yok sonuçta ilaç dedi, bakalım h.sonu kontrolüm var tekrar bir danışayım ama bu kasılmalar çok canımı sıkıyor

canım ben 14 haftalık hamileyim, benim 7-8 haftalıkken başladı kasılmalarım o günden beri calsiyum ve magnezyum kullanıyorum suya atılıyo, bunlar acılarımı azaltıyo, son kontrolde eğer kasılma varsa devam edeceksin dedi dr. bunların vicuda veya bebeğe hiçbi zararın olmadığını vücütta eksik olduğu için kasılmalar oluyormuş, düzenli içtiğinde azaldığını göreceksin.

bana da calcimax verdi doktorum...suda eriyerek içiliyor..içtikten sonra agzımda, bogazımda iğrenç bir tat bırakıyor...bide yeteri kadar süt, yogurt, peynir,ayran gibi ürünlerden mümkün oldugunun üzerinde kendimi zorlayarak kullanıyorum...
sabah aç karna demir ilacı(çogu zaman içmeyi unutuyorum)
balık yagı
calcimax...
bazen bukadar ilacında fazla oldugunu dusunuyorum...

canım suda eritmeli ilaç hiç kullanmadım bu zamana kadar. demir ve vitamin (megadyn- gyno ferro sanol) kullanıyorum hergün. bu hafta bide balık yağı ilacı ekledi. hiç balık yemediğim için. haftada3 kezde onu kullanıyorum

arkadaslar bende 18. haftadayım doktor 12. haftadan sonra folic plus ı kesıp megadyn(12 cesıt vitamın), ferrum fort (demir) ilacı verdi benım gasrtrt oldugu ıcın aldıgımda hep mıde agrısı yapıyor o yuzzden almıyorum verdıgınden berı :S aranızda vıtamın ıle demır kullanmayan var mı...

ben de 12 haftalık hamişim. folic plus ı bıraktık, elevite başladım. canım kasılmalarım bi arkadaşın dediği gibi magnezyum eksikliğinden kaynaklanıyor olabilir. aman dikkat et kendinea.s.

Gebelikte Balık Yağı Tabletleri
Kullanımı Güvenli Mi?

Haftada en az bir kez ,önerilen balıkların tüketilmesi (sardalya, uskumru gibi) gebeler ve bebek için yararlıdır.Gebelerin bir kısmı , gebelikte artan tat ve koku hassasiyetinden dolayı balık yemekten kaçınmaktadırlar. Bu sebepten dolayı bir çok gebe balığın yerine geçebilecek gıdaları sorgulamakta ve balık yağı tabletlerini kullanıp kullanamayacaklarını merak etmektedirler. Gebelikte balık yağı tabletleri kullanımı önemlidir.

Balık yağı tabletleri, Omega 3 olarak isimlendirilen ve kalp ,damar ve beyin sağlığı için önemli olduğu iddia edilen yağları içermektedirler.Gebeler eğer haftada en az 1 kez balık tüketiyorlar ise ayrıca balık yağı tabletleri almalarına gerek yoktur.Herhangi bir balık yağı gebeler için tehlikeli olabilmektedir.Balık yağları balığın kendinden veya karaciğerinden üretilirler. Balık karaciğerinden üretilen balık yağları gebeler için zararlıdır. İçerdikleri yüksek miktarda retinol adlı A vitamini bebekte beyin hasarına sebep olabilmektedir.

Gebelere önerilen ,eğer balık tüketmiyorlar ise 3 günde birden daha sık olmamak şartı ile hamileler için özel üretilmiş ve balığın gövdesinden elde edilen balık yağlarını kullanmalarıdır. Ülkemizde de artık Norveç'te imal edilmiş gebelerin de kullanabileceği balık yağı preparatları eczanelerde satılmaktadır, doktorunuzdan talep edebilirsiniz.Hamilelikte balık yağı ilaçları, preparatları kullanacaksanız doktorunuzun önerisi olmadan kesinlikle kullanmayın. Gebelikte balık yağı kullanımı ancak bir jinekolog önerisi ve tavsiyesi ile olmalıdır.
Eğer balık yağı kullanmak istemiyorlar ise Omega 3 yağlarını kısmen de olsa günde 2-3 tane ceviz yiyerek de alabileceklerini unutmamalıdırlar.

Op Dr.Nevra Topalismailoglu
http://www.e-gebelik.net/gebelikte_guvenli_mi/balik_yagi_tabletleri.asp

bende 25 haftalık hamileyim şuanda vitasmin v edmir hapı kullanıyorum doktorumdan calsiyum istedim fakat vermedi zaten günde 3 bardak süt peynir ve yağurt yiyorum o yüzden gerek görmüyo.........

ayda bir kere ton balığı konservesini de tavsiye ediyor doktorum.Ama fazla değil :)

ben 8 aydayım. bacak krampları yeni yeni başladı.doktora şikayet edince kalsiyum verdi.seninde bacak krampların olduğu için vermiştir.bide bol su iç krampların çoksa arkadaşım

Benim de 6 haftam doldu,doktorum bana da eleviti verdi,içeriği cok zengin.Haricinde başka bir ilac vermedi,daha sonra demir ilaclarına baslayacagımızı söyledii,dogal yoldan almak da çok önemli kızlar,gerçi ben süt ve süt ürünlerine bööö durumundayım:roflol:

bacak kasilmalarini hemen hemen tüm hamileler yaşar bende dahil daha bu sabah bacak kasilmalariyla uyandim,bunun nedni ise kalsiyum eksikliği değil megneztum eksikliği tatalim bunun için bol bol muz ve patates yemende fazla var zatan doktorunda sana bunun için bi ilaç kesin verecektie eğer şikayetini doktorunla paylaşirsan .

ben 16.haftamdan itibaren Osteocare diye kalsiyum+magnezyum içeren ilacı kullanıyorum bebeğim erkek olduğu için doktorum kemikleri kuvvetli olmalı demişti çokta memnunum.ben suda eriyen efervasan türü şeyler içemem bu çok iyi oldu.32+2 olduk ve ayda yılda bir kez kasılıyorum normalde çok daha fazla kramp girerdi vücuduma isterseniz doktorunuzla görüşün önerirse bu ilacı kullanmanızı tavsiye ederim.hayırlı doğumlar:))

akondroplazi hakkında bilginiz var mı?24 haftalık hamileyim.doktorların bazısı bu bebek yaşar bazısı dünyaya gelir gelmez ölecek dedi.akondroplazi hastalarının gögüs kafesleri dar olduğu içinmış bu risk...gerçekten çok zor bir durumdayım.doktor bana calcimax önerdi.daha yeni içmeye başlaadım.

bana kalırsa dr'un önerdiği ilacı hiç aksatma bende kullandım elvit çok memnun kaldım yine verirse hayır demem ben o ilacı sın 1 aydır bıraktım ve ağrım sızım başladı...

kızla ben ilk 3 ay folik asit aldım daha sonra dr bana hiç ilaç yazmadı sordum yazmıycak mısın diye hayır dedi??acaba bende elevit ya da megadyn almalı mıyım?

arkadaslar elevıt hamıleler ıcın a sınıfı(zararsız)ama calsıyum c sınıfı (kar zarar hesabına gore hamıleler alıyormus
bence sut ıcın ama kalsıyum almayın yazık degılmı bebege zarar vermeye ne hakkımız var
ben ılacı eczaneden aldım ama recetesını kullandıktan sora yanı hıc kullanmadım cunku ılacları kullanmadan once mutlaka recetesını okurum sızde oyle yapın

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…