okuduğum kitapta hamilelik kasılmalarının magnezyum ve kalsiyum eksikliğinden kaynaklandığı yazıyo 7 aylık hamile bi arkadaşta da çok oluyodu bu kasılmalar eczaneden magnezyum almış yada muz yiyomuş. Muz da magnezyum içeriyomuş muzu yediği günler ilacı içmiyorum diyo.ben de 15. haftamdayım folic plusu 12. haftada kestik şimdi sadece elevit içiyorum günde bi tane.benim kalsiyum değerlerim testlerde fena çıkmamıştı.Tabi sütümü yoğurtumu ihmal etmiyorum.bence dr sormadan onun bunun dediğiyle ilaçlarını ihmal etme yada bi kaç eczaneye de danışabilirsin.
Kızlar merhaba, 22+2 günlük hamileyim doktorum 12.haftadan sonra folik asidi kesti ve bunun yerine elevit ve kalsiyum sandoz verdi. anack kime sorsam kalsiyum sandoz gebelikte gereksizmiş, bende bu yüzden sandozu hergün değil 2 günde bir almaya karar verdim. çünkü kalsiyumun fazlasıda vücutta zararlı imiş. geceleri son 1 kaçgündür bacaklarım kasılıyor ve çok sert bir şekilde gerinerek uyanıyorum, bu seferde bütün gün bebeğim nasıl endişesini yaşıyorum. Sizler kalsiyum hakkında ne yapıyorsunuz, gece kasılmalarınız oluyormu?
bacak kasilmalarini hemen hemen tüm hamileler yaşar bende dahil daha bu sabah bacak kasilmalariyla uyandim,bunun nedni ise kalsiyum eksikliği değil megneztum eksikliği tatalim bunun için bol bol muz ve patates yemende fazla var zatan doktorunda sana bunun için bi ilaç kesin verecektie eğer şikayetini doktorunla paylaşirsan .kızlar merhaba, 22+2 günlük hamileyim doktorum 12.haftadan sonra folik asidi kesti ve bunun yerine elevit ve kalsiyum sandoz verdi. Anack kime sorsam kalsiyum sandoz gebelikte gereksizmiş, bende bu yüzden sandozu hergün değil 2 günde bir almaya karar verdim. çünkü kalsiyumun fazlasıda vücutta zararlı imiş. Geceleri son 1 kaçgündür bacaklarım kasılıyor ve çok sert bir şekilde gerinerek uyanıyorum, bu seferde bütün gün bebeğim nasıl endişesini yaşıyorum. Sizler kalsiyum hakkında ne yapıyorsunuz, gece kasılmalarınız oluyormu?