• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eleştirilmeyi neden hazmedemeyiz:?

Galibe eleştirenin haklı olması ve haklı olduğu için de bizden daha üstün gibi görünmesi nedeniyle biraz da kaldıramıyoruz eleştiriyi. Bana gelince önce beni eleştirene bakarım aynını kendi de yapıyor mu diye. Bir de üslubuna bakarım dostça ve iyiliğimi istediği için mi eleştiriyor yoksa aşağılamak, yere vurmak için mi?

Bir de şu var tabi. Bence en büyük sorun bizim en iyi ve en doğruyu bildiğimiz üzerinde inat etmek. Birşeyin yanlış olduğunu birisi bize söyleyince "hayır" diyoruz "ben en iyisini bilirim. Bizi eleştiriye tahammülsüz hale getiren de bence yaptığımız hata karşısındaki şaşkınlığımız ve belki de etrafa çizmek istediğimiz (hiç olamayacak) Mükemmel insan imajı...

Son düzenleme:
Elestiri ard niyetli degilse, elestirilen kisiyi rencide etmiyorsa ve SIK SIK elestirip bunaltmiyorsa okey.

Ama yapilan her sey elestiriliyorsa, karsi tarafi küyük düsürücü sekilde yapiliyorsa ... kalsin, böyle elestiri olmasin...

Cok nadir gördügüm ve saygili davranislar gösterdigim kisilerin beni ottan cöpten sebeplerle elestirmesine kil olurum.

Eleştiren kişiye bir bakarım önce... kimdir nedir birikimi nedir karakteri nasıldır... gerçekten kültürlü ve birikim sahibi bir insansa haklı olabilir derim. Ama "laf söyleyeyim de adam sansın" diye olmadık şeyleri hatta gerçekte olmayan şeyleri varmış gibi gösterip eleştirenlerin sözlerini pek kaale almam.

Kötü niyetle yani kıskaçlıktan eleştirenlerin de sözlerini kaale almam. bu tip insanların gerçek yüzlerini görmüş olurum ve onlardan uzak dururum. Ama iyi niyetle yapılan herşey kendini belli eder zaten.

Ben kimseyi eleştirmiyorum açıkçası kimsenin de benim eleştirilerime ihtiyaçları yok herkes herşeyi çok biliyor zaten... iyilik yapmak isterken kötü oluyorsunuz.. hiç gereği yok...

bir laf vardır,lafa bakarım lafmı die,söyleyene bakarım adammı die
eğer kişiliğine ve karekterine inandığım biri bana eleşriti yapıyosa onu dinlerim,uygulamak ama uygulamamak bana kalır,ama eleştirisini kale alırım,fakat;eleştiriyi yapan cieri 5 para etmez biri ise,yani dinime küfreden müslüman olsa misali bi tipse ne dinlerim,nede ciddiye alırımzemuszemuszemuszemus
kırıcı olmamalı eleştiri,en önemlisi bi insanın kendini eleştirebilmesidir..bunu başarıyosa olay bitmiştir bence

Back