• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

elektrikli cezvede türk kahve yapimi nasil olmali?

zarifinci

herşeyin hayırlısı
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
2 Ekim 2012
3.665
3.118
173
merhaba arkadaslar,

ben bu sene "king"den elektrikli cezve aldim. elektrikli cezvede nasil iyi, tadi güzel bir türk kahvesi yapabilirim?

ocakta (cezvede) kahve yapabiliyorum yavas pistigi icin tadi daha güzel oluyor. fakat elektrikli cezvede hemen kaynamaya basliyor ve kahvenin tadini alamiyorum.

kahvenin tadinin güzel olmasi icin bir püf noktasi var mi?

cevaplariniz icin simdiden tesekkürler.

sevgilerle..

canım bizdeki de king siyah cezve seklinde olanı aynı zamanda çaycı olarak kulanılabilenlerden bilmiyorum aynımı ama çok çabuk kaynadıgı için ben iki saniye tutuyorum sonra çıkrıp tezgaha koyuyorum zaten kendi ısısı olunca kaynamaya devem ediyo yani sürekli tak çıkar yapıyorum özellikle tam taşma köpük verme aşamasında . bilmiyorum makinaya bir zararı olurmu ama 2yıldır filan kullanıyoruz hiç bir şey olmadı

bendede ayni sorun var birde bende hemen tasiyor yavas yavas pisiremiyorum ocaktaki gibi.:50:
bende de hemen tasiyor bikeresinde dikkat etmedim elim yandi :1:

canım bizdeki de king siyah cezve seklinde olanı aynı zamanda çaycı olarak kulanılabilenlerden bilmiyorum aynımı ama çok çabuk kaynadıgı için ben iki saniye tutuyorum sonra çıkrıp tezgaha koyuyorum zaten kendi ısısı olunca kaynamaya devem ediyo yani sürekli tak çıkar yapıyorum özellikle tam taşma köpük verme aşamasında . bilmiyorum makinaya bir zararı olurmu ama 2yıldır filan kullanıyoruz hiç bir şey olmadı

bende deniyim ozaman senin yaptigin gibi belki tadi daha güzel olur :34:

Normal cezvede yapmak en güzeli :D

tabiki cezvenin tadini birsey tutmaz fakat bizim isyerinde ocak yok onunicin elektrikli almak zorunda kaldim :17:

Kahve kaynayınca fişi çekip kabaran köpüğü fincana pay edin sonra tekrar fişi takın iyice pişmiş oluyor. Tabi cezvede ağır ateşte pişen kahve daha güzel olur.

önce su kahve ve şekeri koyup hafif karıştırıp daha sonra cezveyi açıyorum mis gibi oluyor :49:

kahve aşktır!

ben de hiç memnun değilim normal cezvedeki gibi ağır ağır pişmeyip aniden ısındığı için köpük tamamen gidiyor.ilk çıkan kahve makineleri hani şu hala ucuzluk pazarlarında satılan acaba ne zaman elektrik çarpcak diye korkarak tuttuğumuz cezvesi olanlar harika köpürtüyordu.Marka olanlar iyidir dedik ama ı ıh:2:

Bizim kahve makinesi "sinbo" marka 20 tlye almıştık çok memnunuz..

Kahve bol köpüklü olsun istiyorsanız tek tek yapın kahveleri.. birde fincana koymak için yukarı kabarana kadar taşmasını beklemeyin tam kaynayacakken fincana dökün full köpük oluyor.. tadıda gayet güzell..

bakır cezvede pişiriyorum ben. ama kalabalık için makinalar iyi oluyor. köpük alma sırasında ve en son fincanları doldurmadan az önce kapatırım. yanında da lokum :)

merhaba arkadaslar,

ben bu sene "king"den elektrikli cezve aldim. elektrikli cezvede nasil iyi, tadi güzel bir türk kahvesi yapabilirim?

ocakta (cezvede) kahve yapabiliyorum yavas pistigi icin tadi daha güzel oluyor. fakat elektrikli cezvede hemen kaynamaya basliyor ve kahvenin tadini alamiyorum.

kahvenin tadinin güzel olmasi icin bir püf noktasi var mi?

cevaplariniz icin simdiden tesekkürler.

sevgilerle..

bende hiç beceremedim onu :)))
engüzeli ocakta cezvede

Ağır ateşte pişen kahve her zaman daha lezzetlidir elektrikli cezveler kalabalık misafirde çok pratik oluyo

Bende elektriklide yapıyorum çok güzel oluyor :16:

Hemen kaynamaya başlıyor ama köpüğü taksit taksit aldığım için kahve buram buram kokuyor :1:

Hemde pratik oluyor şipşak :31:

Back
X