• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Elektrik sorunsalı?

MissMini

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
29 Haziran 2010
668
69
123
Elektrik faturam geldi kızlar 3. Sayfada detaylaaar...

Hanımlar ben güneydoğuda bi ile öğretmen olarak atandım. 1hafta oldu geleli ve yeni yeni düzenimi kurdum evimi tuttum. şöyle bi sorun var ve aklıma çok takılıyor. Burda halkın büyük bir kısmı elektriği kaçak olarak kullanıyor ve ısınma problem zaten biçok evin tüm odalarında Klima var çok az bi kısım kaloriferle ısınıyor. Benim tuttuğum apartmanda ise kaçak elektrik kullanılmıyor ısınma da elektrikle sağlanıyor. Çevreden aldığım duyumlara göre halkın çoğu kaçak elektrik kullandığı için kaçak kullanmayanlara faturanın çok yüklü gelmesi. Ben tek başıma yaşıcam ve tek bir odada elektrikli soba yakıcam ama gelecek olan faturalar şimdiden dert oldu açık kalan Işıklar bile gözüme batıyor hemen kapatıyorum. Bu elektrik ücreti tüm yurtta aynı değil mi yani niye kaçak kullanılan elektriğin faturası bizim gibilere yansısın ben onların faturasını ödemek zorunda mıyım? Atıyorum bi kış ayında elektrik faturam dikkat etmeme rağmen 400 500 gelirse itiraz edip haklı çıkma oranım nedir? Biraz karışık anlattım arkadaşlar kusura bakmayın Aileme maddi yardım etmek isterken kullanmadığım elektriğe para dökmek istemiyorum anlarsınız ki. Var mı bu duruma bi çözüm arkadaşlar napmam gerek?

Son düzenleme:
burada da öyle.. elektrik hep kaçak buralarda.. olan bize oluyor..kaçak kullanım faturası bize kesiliyor. ama yok sanırım çaresi. ele geçirilmiş gibi

Ülkemin hali ne kadar içler acısı. Benim güzel kalpli öğretmenim daha gelmemiş faturayı dert ediyor. Keşke böyle olmasa, keşke öğretmenlerimizin daha rahat hayatları olsa. Saygı görseler en azından. O kaçak kullananlara ben de hakkımı helal etmiyorum.

Sadece siz değil onların çaldığı elektriği biz de ödüyoruz burada. Tüm ülkeye külliyen zarar!

O kadar lüks yaşanıyor ki bide elektrik bedava diye guzduzleri bile ışıklar açık evdeki tüm klimalar açık ağzım açık kaldı resmen. Bi çaresi yok diyorsunuz yani? Şikayete gitsem çözüm alamam mı?

bende doğudayım
ve burdada herkes kaçak kullanıyor , biz hariç
ama öyle yüklü bir fatura gelmedi üç aylık fatura 100 tl geldi. batıda bir büyük şehirde tek başıma yaşarken aylık 70 felan geliyordu , ben burda üç aylık yüzü görünce şaşırdım .. bekleyin ilk faturanızda belli olur .
ki son iki ay her gün hatta günde iki kere çamaşır makinesi çalıştı günde iki kez süpürge her gün fırın iki güne bir ütü , üç tane bilgisayar eğer öyle bir yansıtma olsaydı biz batmıştık

Sadece siz değil onların çaldığı elektriği biz de ödüyoruz burada. Tüm ülkeye külliyen zarar!
Sadece ben ödüyorum demedim ki ben sadece şuan yaşadığım sıkıntıyı dile getirip varsa çözüm yolu istedim. Ben batıda yaşarken faturam 100lira bile gelmezdi. Ama burda herkes 400 500lere hazırlıklı ol deyince korktum

Peki elektriğin belli bi miktarı ülke genelinde aynı mıdır yoksa bölgesel olarak farklılık gösterir mi?

Bir aylık elektriğimiz 42 tl,14 lirası vergi.

Sevgilim Doğu'da öğretmen,evlerinde 3 ufo var,bütün gün açık,şofben elektrikli,3 ayda gelen elektrik 100 tl...:KK30:

Sadece ben ödüyorum demedim ki ben sadece şuan yaşadığım sıkıntıyı dile getirip varsa çözüm yolu istedim. Ben batıda yaşarken faturam 100lira bile gelmezdi. Ama burda herkes 400 500lere hazırlıklı ol deyince korktum

Yok yok ben kötü bir şey kast etmedim durumun vahametini belirtmek istedim Batı ödüyor kaçak elektriği derler inanmazdım doğruymuş.

Tabi bolgesel bazli yansiyo faturaya dogru yani, batiya daha az dayiyolar dogulularin kacagini o lokasyona daha cok. Bir ay dene bakalim nolacak

Hanımlar ben güneydoğuda bi ile öğretmen olarak atandım. 1hafta oldu geleli ve yeni yeni düzenimi kurdum evimi tuttum. şöyle bi sorun var ve aklıma çok takılıyor. Burda halkın büyük bir kısmı elektriği kaçak olarak kullanıyor ve ısınma problem zaten biçok evin tüm odalarında Klima var çok az bi kısım kaloriferle ısınıyor. Benim tuttuğum apartmanda ise kaçak elektrik kullanılmıyor ısınma da elektrikle sağlanıyor. Çevreden aldığım duyumlara göre halkın çoğu kaçak elektrik kullandığı için kaçak kullanmayanlara faturanın çok yüklü gelmesi. Ben tek başıma yaşıcam ve tek bir odada elektrikli soba yakıcam ama gelecek olan faturalar şimdiden dert oldu açık kalan Işıklar bile gözüme batıyor hemen kapatıyorum. Bu elektrik ücreti tüm yurtta aynı değil mi yani niye kaçak kullanılan elektriğin faturası bizim gibilere yansısın ben onların faturasını ödemek zorunda mıyım? Atıyorum bi kış ayında elektrik faturam dikkat etmeme rağmen 400 500 gelirse itiraz edip haklı çıkma oranım nedir? Biraz karışık anlattım arkadaşlar kusura bakmayın Aileme maddi yardım etmek isterken kullanmadığım elektriğe para dökmek istemiyorum anlarsınız ki. Var mı bu duruma bi çözüm arkadaşlar napmam gerek?
Elektrik dağıtım kurumuna harcadığınız kwatt'lık enerji karşılığında gelen faturayı emsal göstererek faturaya itiraz edebilirsiniz ama orası g.doğu olduğundan emsal sıkıntısı yaşarsınız.

Çok değil birkaç ay önce bu yüzden halk ayaklandı protesto yaptı kacak kullananların bedelini biz niye oduyoruz diye... Verilen cevap biz de önünü alamıyoruz kaçak kullanım görürseniz şikayet edin...

Allah sabır versin umarım kazasız belasız atlatırsınız görevinizi..

Çok değil birkaç ay önce bu yüzden halk ayaklandı protesto yaptı kacak kullananların bedelini biz niye oduyoruz diye... Verilen cevap biz de önünü alamıyoruz kaçak kullanım görürseniz şikayet edin...

Allah sabır versin umarım kazasız belasız atlatırsınız görevinizi..
Arkadaşım maalesef ona yapacak birşey yok. Bende doğuda gorev yaptığımda hiç para biriktiremedim ne kendime ne aileme katkim oldu. Sana tavsiyem soba ama onda da çok dikkatli ol. Birdr orada elektrik daha yuksek geliyor kaçak bedeli haric. Burda bir ay sadece buzdolabi calissa on tl geliyor orda ise 40 50 arasi. Kacak bedeli dışındaki tutar bu. Yani sen ne kadar dikkat etsen de yuksek gelecek. Bize 3 aylik (15 tatil dahil) 1500 gelmisti. Içimize sinmese dr ödedik malesef itiraz da etsen sayac düzgün calistigi için faydası olmuyor. Allah yardimcin olsun öğretmenim. ..

Back