Ben akşamları misafir gelmedikce odanın ışığını acmadim. Gece yatarken televizyon ve uydu alıcısının fişini cektim . su isiticimi kaldirdim . bulaşık makinesi kullanımını dusurdum tencerelerimi elimde yikadim diğer şeyleri makinede yikadim. Su faturam da buna rağmen düştü bu ay. Çamaşır makinesini de haftada 1 calistiriyorum. Bilgisayarı çok nadir kullanıyoruz. Bir de sabahtan 1 e kadar izlediğim programlar var onun haricinde televizyonu acmadim fişini çıkardım. Fiste sadece fırın çamaşır ve bulaşık makinelerim var onlara da ulasabilsem de ceksem keşke fisten. Fırının dijital saati var sürekli elektrik kullanıyor.
Bir de evdeki islerimi gündüz hava aydinlikken yapmaya çalışıyorum. Aksama kalınca is yaptığım odanın ışığını açıp elektrik harcamayim diye. Hem aksam da esinle rahat rahat televizyon izlemiş oluyorum.
Fırını da çok kullanıyorduk ben börek çok severim eşim de kek çok sever. Fırını haftada 1 çalıştırma şartı getirdim. Boregimi kendim açıp yufkaya para vermeden ocakta tavada yapıyorum artik sadece eşim için fırını kullanmış oluyorum.
Bir de her şeyin kaydını tutuyorum. Çamaşır makinesi bulaşık makinesi ne zaman çalıştıysa tarihini not alıyorum.
Boyle sıkı tutmaya çalışıyorum her şeyi. İki kişiyiz yeni evliyiz. Çocuk olmadan ne biriktirirsem kar