elektrik fafurasıyla ilgili

yasmn_

Guru
Kayıtlı Üye
27 Haziran 2012
1.720
1.952
333
Antalya
Arkadaşlar, ev sahibimle alt-üst oturuyoruz. elektrik ortakmış, süzme sayaç varmış. bunu eve oturduktan sonra öğrendim. şimdi, bu durumda ev sahibimin ve benim elektrik tüketimi tek bir faturada mı toplanıyor? ordan mı hesaplıyoruz ayrı ayrı? yoksa ikimize de ayrı fatura mı yazılıyor anlamadım. faturayı gösterdi kadın.en altta 419 yazıyor. bu sadece benimkiymiş. 3aylık fatura bu. ufo kullanıyorum. ama yatacağım zaman kapatıyorum tabiki. ütü, elektrik süpürgesi bir de buzdolabı var. ayda toplam ortalama 20 gün anca evde kalıyorumdur. gündüz de çalışıyorum zaten.benim anlamaya çalıştığım 419tl ikimizin faturası olabilir mi? yanında da kalemle hesaplama yapılmış 179 yazıyor.onlarınki 179muş. elektrikçi hesaplamış ,öyle dedi kadın. yani gidip sorsam mı napsam? aslında böyle bir şey yapacak insanlar değiller ama ben bu elektrik sayaç süzme vs. işlerini pek anlamıyorum kafam karıştı. ufo kullandığım için o kadar yakmışımdır ama bu fatura işi kafamı karıştırdı.tek fatura varsa 419 ikimizin olması gerekmez mi?

Benim bildiğim kaç kişi o sayacı kullanıyorsa kişi sayısına göre bölünüyor.
Kim az kullanmıs kim cok kullanmıs oyle birşey yok diye biliyorum.
Abimlernde öyle mesela. Karı koca calısıyorlar apartmandaki herkesin elektrği ortak bölüyorlar daire sayısına ne cıkarsa o ödeniyor.
istersen evine 2 ay gelme herkes hakkına düşeni ödüyor.
ev sahibiniz sallamış olablr mi?

Benim bildiğim kadarıyla da tek faturada toplanıyor . bu konunun peşini bırakma ve gerekli yere giderek bilgini al, öğren detaylıca

İyide fatura toplamı ikiye bölünür ev sahibinz fazla uyanık bence 500 ise 250 şer düşer ne biliomus o senin 400 liralık elektrik kullandgini

İyide fatura toplamı ikiye bölünür ev sahibinz fazla uyanık bence 500 ise 250 şer düşer ne biliomus o senin 400 liralık elektrik kullandgini
ara saat mi süzme sayaç mı neyse işte ondan var.benim kaç kv, onların kac kv yaktığı oradan belli oluyor ama işte tek fatura mı yoksa iki ayrı fatura mı oluyor onu anlamadım. ben bir fatura gördüm 419 yazıyor.tek faturaya yazılıyor ve oradan ayrı ayrı hesaplanıyorsa 419 sadece bana ait olamaz.bu kafama takıldı. elektrik mevzusunu bilsem oturmazdım bu eve. hiç sevmediğim işler bunlar.

Benim bildiğim kadarıyla da tek faturada toplanıyor . bu konunun peşini bırakma ve gerekli yere giderek bilgini al, öğren detaylıca
ben en iyisi kadını bir sıkıştırayım açık açık sorayım çok kafama takıldı bu konu. cevabından tatmin olmazsam araştırırım.

Bunu öğrenmenin bir yolu vardır muhakkak,araştırsan iyi olur.Kendimden örnek vereyim,yalnızca aşkamları ufo çalıştırdım geçen aylarda çok soğuk olduğu için aylık 80 civarı geldi.

Tek fatura kesilir diye biliyorum.Siz süzme sayaçtan takip eder öyle hesaplarsınız.Yani fatura geldiğinde ev sahibinizide alın yanınza sayacı okuyup not edin.Sonraki ayda gelen faturada da tekrar sayacınızı okuyun.Sonra son kullanımdan ilk okuduğunuz değeri çıkarın . Faturadaki toplam tutarı (ana sayaç) harcanan miktara bölün.Sizin harcadığınız çıkan miktarla çarpın sonucu elde edin.
Anlatınca uzun oldu ama yapımı basit.

Tek fatura kesilir diye biliyorum.Siz süzme sayaçtan takip eder öyle hesaplarsınız.Yani fatura geldiğinde ev sahibinizide alın yanınza sayacı okuyup not edin.Sonraki ayda gelen faturada da tekrar sayacınızı okuyun.Sonra son kullanımdan ilk okuduğunuz değeri çıkarın . Faturadaki toplam tutarı (ana sayaç) harcanan miktara bölün.Sizin harcadığınız çıkan miktarla çarpın sonucu elde edin.
Anlatınca uzun oldu ama yapımı basit.
teşekkür ederim.

ben en iyisi kadını bir sıkıştırayım açık açık sorayım çok kafama takıldı bu konu. cevabından tatmin olmazsam araştırırım.
bence tedaş tan yetkili kişiyle götüşme sağlaman çok daha sağlıklı ve kesin çözüm olacaktır. Kadınla görüşmek işleri kızıştırabilir. Sonuçta bilmediğin bit konu ve kadının cevabı seni nasıl tatmin edecek?

Ev sahibi sizi iyi keklemiş. Bi de neden ortak elektrik? Demekki kaçak kat gibi bir dairede oturuyorsunuz? Peşini bırakmayın elektrik dairesine gidin. Para kolay kazanılmıyor.

harikasınız kızlar öpüyorum hepinizi. ev sahibine gittim, ben bu elektrik işinden hiçbir şey anlamadım dedim, bizim fatura tek mi ortak mı dedim :) kadın süzme saati gösterdi, ortak dedi. ee o zaman 419 ikimizin değil mi dedim.o da dedi ki ben de şaşırdım sen fazla vermişsin dedi. ben de sana söyleyecektim dedi. ama gerçekten kadın da pek anlamıyor bu işten bencileyin saf zaar. ya da bana öyle geliyor.paramı da aldım geldim :) ama rengi attı kadının. nasıl rahatladım kızlar bilemezsiniz. ne ben birisinin 1 kuruşunu yiyeyim, ne de başkası benim bir kuruşumu cebine atsın.

Ev sahibi sizi iyi keklemiş. Bi de neden ortak elektrik? Demekki kaçak kat gibi bir dairede oturuyorsunuz? Peşini bırakmayın elektrik dairesine gidin. Para kolay kazanılmıyor.
buradaki evlerin çoğu kaçak zaten. zamanında göz yumulmuş. daire değil müstakil ev benimki. ortak elektrik mevzusu diğer evlerde de var. yani iş arkadaşlarımın bazılarının da öyle. az önce, yan tarafta oturanların durumunu öğrendim.üç katlı ev toplam 1200 küsur elektrik gelmiş. süzme sayaç da yokmuş biri ben kullanmadım öbürü ben kullanmadım ödemem diyormuş. üçe bölünmesine de razı değiller yani. süzme sayaç taktıracaklarmış. saçma sapan işler işte.

buradaki evlerin çoğu kaçak zaten. zamanında göz yumulmuş. daire değil müstakil ev benimki. ortak elektrik mevzusu diğer evlerde de var. yani iş arkadaşlarımın bazılarının da öyle. az önce, yan tarafta oturanların durumunu öğrendim.üç katlı ev toplam 1200 küsur elektrik gelmiş. süzme sayaç da yokmuş biri ben kullanmadım öbürü ben kullanmadım ödemem diyormuş. üçe bölünmesine de razı değiller yani. süzme sayaç taktıracaklarmış. saçma sapan işler işte.
O nasıl bir şey? Siz kesinlikle kabul etmeyin bi elektrikçi falan çağırın kadını da çağırın gözünüzün önünde parayı bölüştürsün.

Back
X