• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Elektrik-Elektronik Mühendisliği

sakin bayan

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
23 Nisan 2009
4.060
11
156
Kızlar bu cuma tercihler için son gün ve benim hala kafam karışık :44:
Uzun zamandır aklıma olan elektrik-elektronik mühendisliğiydi.Yani çok çok istemesem de puanı ve iş imkanları açısından öyle düşünmüştük ailemle de.Ama Lys kötü geçti.Sonra sonuç kötü gelir,kazanamam nasılsa diye aklımdan çıkarmıştım ama hiç de öyle olmadı,bir aksilik çıkmazsa yerleşebiliyorum :31:
Ama hala tam olarak içim rahat değil :44: bunun dışında yazabileceğim başka bir bölüm de yok ama tedirginim yine de.
Sizler ne diyorsunuz? Sizce nasıl bir meslek?
Daha çok erkeklere göre tamam biliyorum ama en azından sınıfın %20si kız oluyormuş,o konuda bir problem olmaz sanırım.
Peki iş ortamı nasıl olur? Çok zorluk çeker miyim diye düşünüyorum bir de iş bulma olayı var tabi o da ayrı bir mesele...
Sonuç olarak kafam çok karışık kaç haftadır ne yapacağımı şaşırdım bildiklerimi de unuttum resmen :26:

Eğer bu konuya ilgin varsa git tabikide evet daha çok erkek mesleği ama bir bayan da yapabilir sonuçta hem sınıfta kız az olsa bile okulda birsürü olucak sonuçta (:

ben elektrik elektronik mühendisiyim. işimi seviyorum çok zevkli ama puanım gerçekten iyiydi ben yanlış tercih yaptığımı düşünüyorum. şu anki aklım olsa iyi bir bölüme değil iyi bir okula gitmeye çalışırdım. gerçi okulum da iyiydi ama en iyi okullarda daha düşük puanlı bölümlere girmek daha mantıklıymış. ben yüksek lisans ta yaptım üstelik ama maaşım çok iyi değil.hemen hemen aynı puanı aldığım arkadaşım odtü işletme okudu maaşı benimkinin 2 katı. okulu çok kolay bitirdi benim gibi zorlanmadı. sen bilirsin yine de ama gerçek bu malesef.

sorun olmazsa maaşınıı sorabilirmiyim birde hangi ünide okuduuz merak ettim?elektrik elektronikt tam olarak ne yapıyorsunuz ?yani isminden anlaşılıyor tabide :17:sadece biraz daha ayrıntı istiyorum sanırım işinizi sevdiğinizi söliyince cazip gelen şeyi merak ettim:77:

ben elektrik elektronik mühendisiyim. işimi seviyorum çok zevkli ama puanım gerçekten iyiydi ben yanlış tercih yaptığımı düşünüyorum. şu anki aklım olsa iyi bir bölüme değil iyi bir okula gitmeye çalışırdım. gerçi okulum da iyiydi ama en iyi okullarda daha düşük puanlı bölümlere girmek daha mantıklıymış. ben yüksek lisans ta yaptım üstelik ama maaşım çok iyi değil.hemen hemen aynı puanı aldığım arkadaşım odtü işletme okudu maaşı benimkinin 2 katı. okulu çok kolay bitirdi benim gibi zorlanmadı. sen bilirsin yine de ama gerçek bu malesef.

Siz özelde çalışıyorsunuz galiba. Ben ilerde devlette çalışmayı düşünüyorum ama tabi girebilirsem. :9: Devlet olunca Kpss puanına bağlı,üniversitenin bir önemi yokmuş.Ama özelde hiç de öyle olmuyor dediğiniz gibi.Kpss ile atanamazsam mecburen özelde iş arayacağım.O zaman da üniversitenin büyük önemi var.
Bu yüzden üniversite konusu beni de çok düşündürüyor ama bilmiyorum ki ya :44: Babamlar eğer çok iyi bir bölüm ve iyi bir üniversite değilse şehir dışına gitmen mantıksız dediler,çok olumlu bakmıyorlar o yüzden.Benim de zaten puanım büyük şehirlerdeki üniversitelere yetmiyor bu bölüm için.

Sonunda tercih yaptım.
Elektrik-elektronik mühendisliği, altına da inşaat mühendisliği yazdım.Biraz az oldu ama :9:
Artık hayırlısı neyse o olsun :emir_bebek:

merhabalar bende elektronik teknikeriyim mühendisliğe geçiş yapıcam seneye kısmetse busene istediğim üniyi kazanamıyorum.üniversitenin eem de cok önemi var gercekten özellikle bayanlar için piyasada tercih hep erkeklerden yana eğer memur olucaksanız üninin bi önmi yok özel sektörde kaliteli fabrikalara girmek için iyi bir üni bitirmek gerek ve alanında gercekten iyi olmak gerekiyor.

bnmle aynı durumdasın hemen hemen bende hep eem düşündüm tercih döneminde de büyük bi şehirde yaşadığım için puanında sıkıntı yaşadım şdışınada ailem sıcak bakmadı vakıf üniversitesinde yazdım ve yerleştim muhtemelen sende yerleşmişsindir tercihiminden hiç pişman değilim çok doğru bişey yapmışım özel sektörde en az 1.300 savunma sanayinde 3.5bin lira maaşla başlıycağımı söylediler ama maaşı bnm için önemli değil yazarkende düşünmedim şimdi de düşünmüyorum başarılı olduğun sürece bi şekilde para kazanırsın ztn iş alanı oldukça geniş bayanlar açısındanda sıkıntı görmüyorum artık sınıfların 3te biri bayan hemen hemen bölüm başkanı olanları da tanıyorum bayan gayette başarılılar yazmayı düşünenlere eğer kendinizden eminseniz ve kendinizi sürekli geliştireceğinize inanıyosanız en önemlisi de ilginiz varsa yazmanızı tavsiye ediyorum yazabileceğiniz en iyi mühendislik bir de okuldan çok yabancı dil önemli bi faktör bence

Son düzenleme:
bnmle aynı durumdasın hemen hemen bende hep eem düşündüm tercih döneminde de büyük bi şehirde yaşadığım için puanında sıkıntı yaşadım şdışınada ailem sıcak bakmadı vakıf üniversitesinde yazdım ve yerleştim muhtemelen sende yerleşmişsindir tercihiminden hiç pişman değilim çok doğru bişey yapmışım özel sektörde en az 1.300 savunma sanayinde 3.5bin lira maaşla başlıycağımı söylediler ama maaşı bnm için önemli değil yazarkende düşünmedim şimdi de düşünmüyorum başarılı olduğun sürece bi şekilde para kazanırsın ztn iş alanı oldukça geniş bayanlar açısındanda sıkıntı görmüyorum artık sınıfların 3te biri bayan hemen hemen bölüm başkanı olanları da tanıyorum bayan gayette başarılılar yazmayı düşünenlere eğer kendinizden eminseniz ve kendinizi sürekli geliştireceğinize inanıyosanız en önemlisi de ilginiz varsa yazmanızı tavsiye ediyorum yazabileceğiniz en iyi mühendislik bir de okuldan çok yabancı dil önemli bi faktör bence

evet yerleştim memnunum şimdilik bölümümden çok şükür. iş imkanı vs. de iyi diyorlar ama bakalım okulun bitmesine çok var daha :9:

Back