- 17 Temmuz 2021
- 6.856
- 22.361
- 298
- Konu Sahibi Matmazel -
Ne geldiyse basima fazla dusunmekten geldi sorma:))Belediyeye ait kıyafet konteyneri oluyor oraya ya da bı parka falan bırak olmadi at gitsin kız niye bu kadar stres yaptın kendine
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Ne geldiyse basima fazla dusunmekten geldi sorma:))Belediyeye ait kıyafet konteyneri oluyor oraya ya da bı parka falan bırak olmadi at gitsin kız niye bu kadar stres yaptın kendine
Yolda gördügünüz cocuga verin .yada tanidiginizin cocugu .komşumun kizina 1 tane verdim demişsiniz buda verin onaMerhaba kizlar
Aslinda dert diyemeyiz ama bana dert oldu
Evlendigim zaman annemler bazam dahil herseyimi verdiler bana 1 corabim dahi kalmadi orda:) odami kiler yaptilar
Tum esyalar gelince bekarlik zamanlarimda hediye edilen 3 tane ayicik da geldi tabi
Zamanla varliklari beni rahatsiz etmeye basladi
3unu birden satisa koymustum komik bi rakama ama kimse almadi
O zamanlar komsunun kucuk kizi vardi pembe olani ona vermistim digerini bi akrabanin cocuguna vermistim 1 tane kaldi
Orta boylarda bir koala kadar ayicik. Biraz buyuk boyu
Deprem zamani kamyonla esya gonderilecegi zaman biz esya bez nakit vs ayarladik verdik kamyonun kalkcagi vakit aradim birde ayicik var hemen getireyim diye
Simdilik acil ihtiyaclari gonderiyoruz dediler yine kaldi elimde
Bir komsum depremzede bir aileyi tanidigini soylemisti cocukta varmis dedim birkac erzak ayarlayalim oyun hamuru vs bu ayicigi da alayim goturelim
2 gun sonra komsum dedi tasinmislar baska sehirdeki akrabalarinin yanina
Bunu alan eski e. arkadasim da kac gundur ruyalarima giriyor
Asiri rahatsiz hissediyorum en son gidip cöpe aticam
ne ayicikmis be arkadasim diyenleri duyar gibiyim
bana negatif enerji yayan bu ayu bir cocugu mutlu etmeye vesile olsun istemistim bi turlu nasip olmadi
Yakinimda kurum falan da yok gidip birakayim merkeze epey uzagim
Ne yapabilirim bu konuda
semtte bir meydan var oraya birakip kacicam sonunda
Bı ara bende öyleydim sonra saldım biraz yanlış anlama yargilamiyorum asla ama eski sevgilinden kalma bişey bide evlisin ben olsam gözümün önünde durmasını istemezdim en kötü ihtimal atardımNe geldiyse basima fazla dusunmekten geldi sorma:))
O kadar haklisin kiBı ara bende öyleydim sonra saldım biraz yanlış anlama yargilamiyorum asla ama eski sevgilinden kalma bişey bide evlisin ben olsam gözümün önünde durmasını istemezdim en kötü ihtimal atardım
Ben de buna katılıyorum. Evde bana negatif hisler veren hiç bir şeyi tutmam. Genelde mahalledemdeki kıyafet kutusuna atıyorum, eskiden büyük battaniye vs vardı, onları hayvan barınağına verirdim . Onlara çok lazım oluyor böyle şeyler.7 8 ay once bi reiki uzmanini dinlemistim evinizdeki eskide kalan insanlarin verdigi esyalari evinizden cikartin negatif enerji yayar cay kasigi bile olsa cikartin ama baskasina verin ve onda yeni enerji edinsin
Bilinmezlige atmayin ( cöpe, doğaya) demisti
O zamandan beri bana dert oldu
Bide issiz evde olunca insan, batiyor sanirim
Dedigim gibi dert degil iste ama, batık
Tahmin ettim duygusal anlamda tutmuyorsun belli ama bence öncesinden kalan bisey olduğu için bilincaltinda seni rahatsız ediyor bu kadar. Ama elden çıkarırken de biri mutlu olsun istiyorsun. En olmadı büyük bı poşete köy çöpün yanına bırak çöp alan çalışanlar ya da atık toplayan çocuklar falan illaki biri alır götürür hem ziyan olmamış olur hemde biri sevinmiş olur.O kadar haklisin ki
Aslinda onun hatirasi olarak asla bakmadim olaya
Bir cocuga verilecek bir oyuncak olarak baktim
Ama sanirim fazla beklettim ve bu durum rahatsiz etti beni
Fazla dusunmek beni asiri yoruyor
Ver gitsin ya da at gitsin dimi
Hayati kendime zorlastiriyorum aslinda
Sen nasil salabildin bir iki taktik versen :)
Kesinlikle bende oyleyimBen de buna katılıyorum. Evde bana negatif hisler veren hiç bir şeyi tutmam. Genelde mahalledemdeki kıyafet kutusuna atıyorum, eskiden büyük battaniye vs vardı, onları hayvan barınağına verirdim . Onlara çok lazım oluyor böyle şeyler.
Şimdi yine yazlık/kışlık düzenledim. Markasız her şeyi kıyafet kutusuna koydum, satilabilme ihtimali olanları da bir kenara koydum, yıkayıp utuleyip dolap hesabına ekleyeceğim taban fiyattan,belki alan olur .
Bir şeylerin boşa harcanması bana batıyor gösteriye biletim bile yanacak olsa son saniye onu bunu arıyorum 'gider misin' diye, Instagramda falan paylaşıyorum 'ilk yazan kişiye çift kişilik bilet hediye' diye zaten para benden çıktı, zaten izlemeyecegim ama neden boşa gitsin ki?
Kilo alan arkadaşlarım s kiyafetlerini bana ayırırlar mesela . Mağazaya gitmiş gibi dener,beğendiklerimi alırım
Bence eşya paylaşımı çok güzel bir şey. Sana artık gereksiz olan başkasının ihtiyacını görüyor olabilir. Bir krem almıştım para verip, cildime hiç iyi gelmedi. İki üç kullandım arkadaşıma verdim, o bitirmiş bile. Çok beğenmiş . Düğün dernek vs işlerinde biz üç arkadaşız, komşu sayılırız. Birbirimizin dolabından dönüşümlü giyer dururuz yeni abiye almaktansa. Kendi kedime ense damlası almıştım, açıldıktan sonra bilmemkac ay içinde bitmesi gerekiyormuş, tabii ki bitmedi. Ben de kedili arkadaşları gezdim, onların ensesine damlattim ziyan olmasın diye
Amele ruhlu miyim? Olabilir:)
Ama "Çöpe atmak" yerine o şeye başka bir kullanıcı bulmak benim ruhumu onarıyor bence, mutlu oluyorum
Su mesaj bile icimi ferahlatti cok tesekkur ederim denicem kafama birsey takmamayiTahmin ettim duygusal anlamda tutmuyorsun belli ama bence öncesinden kalan bisey olduğu için bilincaltinda seni rahatsız ediyor bu kadar. Ama elden çıkarırken de biri mutlu olsun istiyorsun. En olmadı büyük bı poşete köy çöpün yanına bırak çöp alan çalışanlar ya da atık toplayan çocuklar falan illaki biri alır götürür hem ziyan olmamış olur hemde biri sevinmiş olur.
Ay yıllarımı aldı biseyleri kestirip atmak zaten normalde takıntılı bı insanım zamanla biraz düzelttim kendimi. Mesela kıymetli gördüğüm bı hediye alırdım kıyıp kullanamazdim aman zarar gelmesin diye senelerce beklettigim olurdu. Ama sonra naptim paketinden bile cikarmadigim şeyleri bı anda film koptu bende hiç düşünmeden çöpe attım sonra o kadar rahatladım ki omuzlarıma yük ediyormusum bazı şeyleri onu anladım. O oyuncakta şuan sana yük oluyor elinden çıkar bı anda anlamsız bı huzur gelecek içine emin ol
marie kondo'nun derle topla rahatla kitabını okuyabilirsin. İnsanın tüm evi atası geliyorVer gitsin ya da at gitsin dimi
Hayati kendime zorlastiriyorum aslinda
Sen nasil salabildin bir iki taktik versen :)
Ay harikasin:)marie kondo'nun derle topla rahatla kitabını okuyabilirsin. İnsanın tüm evi atası geliyor
Onu da ikinci el satın almıştım:) ama zaten kısa bir kitap,satın almadan telefondan da okuyabilirsin, bak bu linki
Böyle olmayı problem etme Allah kalbinin güzelliğini karşılıksız bırakmaz. Tüm gün düşünmezsin ama varlığını ve nerden geldigini bildiğin için içten içe huzursuz ediyor seni. Elinden çıkınca bı rahatlayacaksin inan ki. Aa bak yakın bı cami falan varsa oraya da birakabilirsin bence görevliye söylersin gelen bı çocuğa verirler hem kimse yanlış düşünmez. Şuan oyuncak banada dert oldu ufkum genişledi cikaricaz elinden bı şekildeSu mesaj bile icimi ferahlatti cok tesekkur ederim denicem kafama birsey takmamayi
O aileye verecegim zaman icime bi ferahlik gelmisti sonra komsu gitmisler diyince yine birsey oturdu icime
tum gun aklimda degil sadece kilere girince goruyorum ama neticede rahatsiz ediyor
Cöpe atmak istesem 10 adim uzagimda cöp var
Ama birini mutlu etmek amacindayim
Hatta evden cikarken dua ettigim bile oldu Allahim bugun karsima bir cocuk cikar da vereyim ona diye
Bazi insanlara bu kadar dusunmek aptalca geliyor olabilir ama benim kalbim o kadar sıg degil malesef
Ya zamaninda merkezdeki giysi kutularini patlatmislardi yagmalamislardi o zamanlar tonla kiyafet atmistim o kutularaBöyle olmayı problem etme Allah kalbinin güzelliğini karşılıksız bırakmaz. Tüm gün düşünmezsin ama varlığını ve nerden geldigini bildiğin için içten içe huzursuz ediyor seni. Elinden çıkınca bı rahatlayacaksin inan ki. Aa bak yakın bı cami falan varsa oraya da birakabilirsin bence görevliye söylersin gelen bı çocuğa verirler hem kimse yanlış düşünmez. Şuan oyuncak banada dert oldu ufkum genişledi cikaricaz elinden bı şekilde
Evet iyi niyetli insanlar da var elbetteAtmak istediğin oyuncak sayesinde ne güzel sohbet ediyorsun işte...
Kreş anaokulu herhangi birine birakabilirsinMerhaba kizlar
Aslinda dert diyemeyiz ama bana dert oldu
Evlendigim zaman annemler bazam dahil herseyimi verdiler bana 1 corabim dahi kalmadi orda:) odami kiler yaptilar
Tum esyalar gelince bekarlik zamanlarimda hediye edilen 3 tane ayicik da geldi tabi
Zamanla varliklari beni rahatsiz etmeye basladi
3unu birden satisa koymustum komik bi rakama ama kimse almadi
O zamanlar komsunun kucuk kizi vardi pembe olani ona vermistim digerini bi akrabanin cocuguna vermistim 1 tane kaldi
Orta boylarda bir koala kadar ayicik. Biraz buyuk boyu
Deprem zamani kamyonla esya gonderilecegi zaman biz esya bez nakit vs ayarladik verdik kamyonun kalkcagi vakit aradim birde ayicik var hemen getireyim diye
Simdilik acil ihtiyaclari gonderiyoruz dediler yine kaldi elimde
Bir komsum depremzede bir aileyi tanidigini soylemisti cocukta varmis dedim birkac erzak ayarlayalim oyun hamuru vs bu ayicigi da alayim goturelim
2 gun sonra komsum dedi tasinmislar baska sehirdeki akrabalarinin yanina
Bunu alan eski e. arkadasim da kac gundur ruyalarima giriyor
Asiri rahatsiz hissediyorum en son gidip cöpe aticam
ne ayicikmis be arkadasim diyenleri duyar gibiyim
bana negatif enerji yayan bu ayu bir cocugu mutlu etmeye vesile olsun istemistim bi turlu nasip olmadi
Yakinimda kurum falan da yok gidip birakayim merkeze epey uzagim
Ne yapabilirim bu konuda
semtte bir meydan var oraya birakip kacicam sonunda
Cocuk esirgeme aklima geldi de yakinlarda yok malesefKreş anaokulu herhangi birine birakabilirsin
Çocuk esirgemeye götür bırak alternatif olarak ama yakınlarında yoktur, zahmetli olur koca ayiyla
Kabul ediyor ama doğuya gondermen bizim buradaki çocuklara göre daha faydalı, mutlu edici olurCocuk esirgeme aklima geldi de yakinlarda yok malesef
Devlet kresi anaokulu falan kabul eder mi acaba
Bir arkadas dogudaki bi okula lazim dedi bi bakicam duruma gore oraya da gonderebilirim aslinda
Devlet okulu kabul eder mi bilemedim disaridan
Deprem sehirlerine kargo ucretsiz oluyormus ya bazi firmalardaKabul ediyor ama doğuya gondermen bizim buradaki çocuklara göre daha faydalı, mutlu edici olur
Onların çok imkanı yok, bizim çocuklar için daha sıradan
Fakat kargosu epey pahalı olur diye düşünüyorum ya onunda
Ben iki üç parça giysi yolluyorum da 100 lira tutuyor
Ben hiç gelemiyorum çok yer kaplayan oyuncaklaraDeprem sehirlerine kargo ucretsiz oluyormus ya bazi firmalarda
Bi bakinayim hangisi olursa oraya veririm artik
Durum olsa da cokca alip gondersem keske
1 tanecik ayiyi veremedim gitti vallahi
Oradan da alıyorlar ya, kağıt toplayıcıları illa alırdı.Durumu pek olmayan bir cocugu mutlu etsin istedim acikcasi
Yoksa en bastan cöpü boylardi