Anladım tatlısım cok tesekkur ederım... Aynen yaptım ve mis gıbıde oldu vallaa... Komsuma bıle verdım ve bugunde ona yapacagız... ılk defa yaptıgıma ınanmadı :))tatlım ben önce içini hazırlıyorum sogan kıyma maydonoz ceviz ve baharat pişirdikten sonrada iyice soğutuyorum ve elimde ceviz kadar kıymayı iç harcı yani yuvalıyorum ve buzluga atıyorum daha kolay oluyo
snrada yarım kilo kıymaya ama yagsız olucak 1 kase ince bulguru 1 çay bardağıda irmikle birlikte yoguruyorum daha sert oluyo irmikle (bu ölçü bize yetiyo)
snra ceviz büyüklüğünde alıp elimde açıp bırakıyorum ama ben açamıyorum dersen bi kolaylık sana ben başlarda böyle yapıyodum :)dışından ceviz büyüklüğünde alıyosun ya eline hiç elinde açma yuvarla iç harcı dondu ya buzlukta yuvarladığın dış harça kıymalı harcı batır ve yuvarla içi donmuş oldugundan dışı onu tutuyo süper oluyo taş gibi ben ilk elazığa gelin geldiğimde böyle yapıp misafir almıştım inanamamışlardı bukadar sert taş gibi nası açtın kızım sen istanbullarda nerde öğrendin içli köfteyi diyolaardı ama söylemiyodum tabii hehehe ama şimdi elimde incecik açıyorum
bilmem anlatabildimmi???
Ah canım benım hayırlı olsun bebeğim...:1rolleyes: size bir haberim varrr bugün doktora gittik 5 hafta 4 günlük hamileymişim dimplenin oğluna arkadas gelioooooooooo
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?