elalem duymasın!!!!

talin

Guru
Kayıtlı Üye
20 Haziran 2007
4.250
27
45
Bu sözü ilk duyduğumda sanırım 4-5 yaşlarındaydım. Çok meraklı olan ben, anneannemin eteğinden tutuyorum ve ‘’Bu ne demek oluyor?’’ diye soruyorum.

Anneannem annemin gözlerine bakıyor ama açıklama yok. Allah Allah, diyorum, bu kol kırılıyor da neden tedavi edilmiyor acaba???

Sonra herkes gibi ben de öğreniyorum.

Gizli kalmalı bazı şeyler. Aile içinde ne yaşarsan yaşa, o orada kalır. Baban anneni dövmüş, annen ya da baban aldatılmış, enseste maruz kalınmış, babandan ya da annenden şiddet görmüşün vs. önemli değil! Önemli olan bu yaşananların etraftan duyulmaması(!)

Duyulursa elalem ne der? Ayıplarlar valla!!!

Varsın senin öfken içine aksın, intihar falan yaşansın, kanser ol, ne olacak, yeter ki kol kırılsın yen içinde kalsın. Hatta intihara ettiğin de duyulmasın yoksa cenaze namazını kılmazlar…

Bu sözün bir de kardeşi var!!!

''Kan kusarım, kızılcık şurubu içtim derim!'

Dersiniz de ne iyi edersiniz(!)

Siz dedikçe, ensest çoğalır, aldatmalar artar, intiharlar kol gezer, kanser vakaları tavana vurur vs, vs……

Yaaa Anneciğim!!!

Sen ne güçlü bir kadınmışın ki, senin kolunu kırmışlar, yenini de sen çekip çıkarmışın elalemin gözünün içine baka baka ve o kızılcık şurubunu içmeden ''DURUN! BEN VARIM!'' diyebilmişsin.

sevgilera.s.

alıntıdır

Allahım vermesin kaldıramayacağımız yükleri sırtımıza inşallah!:çok üzgünüm:
Çok konuda susarım,hiç kimseye yansıtmam.
Ama belli çizgilerim vardır. Onların dışına çıkıldığı zaman gücüm tükenir,çevremden yardım almak zorunda kalırım..benneyaptımki

zaten başımıza ne gelirse elalem ne der demekten gelmiyormu??benim için öncelik ailemdir ailemin dışındaki hiç kimsenin ne düşündüğü,fikirleri önemli değildir..ama bir yerde gerçekten tıkanıyoruz..elalem ne der diye...ama önemli olan kişinin kendisidir ve yakın çevresidir..elalem iyiyede konuşur kötüyede...paylaşımınız için teşekkür ederim...

gerçektende çok doğru çoğu zaman farkında bile olmadan kendimiz için değil başkaları için yaşarız oysa bu can bize allahın verdiği en güzel emanet nefes aldığımız her dakikanın kıymetini bilmemiz gerekir ben son yıllarda beni inciteceğini düşündüğüm yüzüme gülüp arkamdan konuşan kişileri hayatımdan çıkarmayı prensip edindim benim acılarım sıkıntılarım bazı kişilere zevk veriyorsa varsın hayatımda olmasınlar her türlü sıkıntımı rahatlıkla paylaşıp yüreğimi özgürce açabileceğim kişiler bana yeterler

ben çok sabırlıyımdır herşeyi herkese hemen
anlatmam
kendim çözmeye çalışırım.
işin içinden çıkamayınca ailemden destekte alırım

ama çok şükür allahım baş edemiyecegim dertler vermedi çok şükür.

bende çok sabırlıyımdır
halledebilecegım gücümün yettiği yere kadar
kendım halletmeye çalışırım baktım
işin içinden çıkılmaz hale gelirse kesin destek alırımm
en zoruda başarılması güç olanda sanırım
insanın ÇARESİZ KALMASIDIR.....benneyaptımki

biz bu dünyaya elalem ne der diye yasamaya gelmedik. hep bunlarin sikintisini duyarak yasiyoruz.ben bu ellalem yüzünden cok sikintilar cektigimde sanada ne oldu diyen bir elallemde cikmadi.

teşekkür ederim güzel yorumlarınız için kızlara.s.
maalesef çoğu zaman çoğu konuda ve sıkıntımda ben de hep susarım içime atarım:1no2:
evet güzel birşey değil biliyorum ama sanırım biraz da yapı meselesi
belki zamanla değişir:sm_confused:
kim bilir
sevgiyle kalına.s.

bende hep kendim çözmeye çalışırım ,sıkıntılarımı... çünkü paylaştığımda incitilmekten çok korkuyorum....

laale'cim ben de seni çok seviyorum canım benima.s.
gel bi öpeyim seniŞeniz

X