El ve Tırnak Bakımında Kullandığım Ürünler ve Yaptığım Bakımlar,Merak Ettikleriniz

LadyEvil

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
29 Nisan 2011
14.226
112
158
İzmir
Merhaba arkadaşlar,
Konularda çoğu kişi tarafından sorulan,merak ettiğiniz tırnak-el bakımlarımı burada paylaşmaya karar verdim
Her konuya birçok kere yazmak yerine ayrı bir konu açmak daha iyi olacak :)

Kimse inanmasa da benim de tırnaklarım zamanında çok güçsüzdü,kırılmalar soyulmalar bende de vardı ve uzatamıyordum
Yaptığım bakımlarla güçlendirdim artık bakımları düzenli olarak yapmama gerek kalmadı ama arada güçsüzleştiği dönemler oluyor
O zaman tekrar bakımlara devam ediyorum

İşte kullandığım ürünler,yaptığım bakımlar ve tırnak bakımı için ipuçları;

* Öncelikle eller ve tırnaklar için olan,genelde gliserin içeren el kremlerini kullandım
Kullandıklarım Neutrogena El ve Tırnak Kremi,Avon Gliserinli el kremi
Neutrogena'dan çok memnun kaldım kremi sürdüğümde tırnaklarıma kremle masaj yaptım
Ürün bu:

Düzenli olarak kullanıldığında ve bahsedeceğim diğer bakımları uyguladığınızda farkı göreceksiniz

* Güçlendirici tırnak cilaları kullandım ama onların işe yaradığını düşünmüyorum,sadece tırnak üzerinde bir katman oluşturarak çarpmalara ve soyulmalara karşı daha dirençli yapıyor
Yani herhangi bir tırnak cilası da bu işi görebilir
O yüzden tırnaklarınız güçsüzse ev işi yaparken ya da ellerinizi çok kullanacağınız bir iş yaparken oje olmasa bile tırnak cilası kullanmanızı öneririm

* Suyla fazla temas edilecek işlerde eldiven kullanın su tırnağı uzatıyor ama güçsüz uzatıyor,soyulmalar oluyor

* Tırnaklarınızı limonla ovabilirsiniz ama bunu çok sık yapmayın sararmasına sebep oluyor

* Avon'un tırnak güçlendiricisini denedim,bu tırnak cilası gibi değil tırnak bu ürünü emiyor ve bir süre sonra kendiliğinden yok oluyordu
Hala bu ürün var mı bilmiyorum ama ben düzenli kullanmış ve sonuç almıştım

* Tavsiye üzerine aldığım Menekşe yağı
Bu da tırnağı güçlendiriyor pamuk yardımıyla tırnağa sürüp kullandım,hala arada kırılmalar soyulmalar oldukça kullanıyorum

*Bir diğer yağ-bunu yeni keşfettim- Keten Tohumu yağı
Keten Tohumu yağı tırnakları sertleştiriyor ve daha hızlı uzamasını sağlıyor

Menekşe yağı ile Keten Tohumu yağını karıştırıp kullanmayı düşündüm,deneyeceğim bakalım nasıl sonuç verecek
Siz de bu şekilde deneyebilirsiniz

*Gliserinli el kremlerinden bahsetmiştim
Sadece gliserin de kullanabilirsiniz,pamuk yardımıyla tırnaklara masaj şeklinde uygulanabilir

* Tırnaklarınızı mümkün olduğunca bir yerlere çarpmamaya özen gösterin
Tırnakta oluşan küçük beyaz lekeler çarpma sonucu oluşuyor
Aslında bu konu hakkında çok fazla fikir var
Bazı kaynaklar vitamin eksikliğinden,bazıları kalsiyum bazıları protein eksikliğinden bazı yerler de çinko eksikliğinden kaynaklandığını söylüyor
Bazı yerlerde de tırnağın üzerinde oluşan hava boşluklarının tırnak yüzeyinde beyaz lekelere yol açtığı yazıyor
Buna bizzat şahit oldum aslında,sert bir çarpmadan sonra tırnağımda kocaman beyaz bir lekeyle karşılaştım
O yüzden tırnaklara nazik davranmak önemli :)

*Mümkün olduğu kadar tırnak makası kullanmayın,hatta hiç kullanmayın,ben kullanmıyorum ellerim için
Törpü ile şekillendirip kısaltıyorum

*Bütün bunlara rağmen tırnaklarınız soyulmakta ısrar ediyorsa ve saç dökülmeniz de varsa bünyenizde bir şeyler eksik olabilir
Protein,kalsiyum,çinko desteği anlanız gerekebilir,doktora görünmenizde fayda var

Aslında çok yere ekledim ellerimin resmini,ama bilmeyenler olur diye buraya da ekliyorum :)
Keşke önceki hali de olsaydı da bir öncesi-sonrası yapabilseydim

..... ..... ....

Şimdiii gelecek olan muhtemel sorulara da şimdiden cevap vermek istiyorum

*Bu kadar uzun tırnak pislik barındırmaz mı?

Bakımını ve temizliğini yaptığınız sürece hayır.
Tırnaklar çok az bile uzun olsa mikrop olur zira mikropların biriktiği yer tırnağın dibi
Yani bu kadar uzun tırnak çok mikroplu olur,biraz kısaltın tarzı yorumları çok alıyorum,çok kısa bile olsa mikroplar dipte birikeceği için değişen bir şey olmaz :)

*Temizliği için ne yapıyorum?

Ellerimi sık sık yıkayan biriyim zaten,ellerimi yıkarken tırnak fırçamla (bu herhangi bir diş fırçası da olabilir) anti bakteriyel bir sıvı sabun ya da herhangi bir sabunla tırnak diplerimi de temizliyorum
Temizlik çok önemli,uzatmaktan çok daha önemli
Fırçayla tırnak diplerini ve yüzeyini mutlaka temizlemelisiniz

Şimdilik bu kadar,aklıma gelen her şeyi yazdım başka bir şey kalmadı sanıyorum ama aklıma gelen olursa yine eklerim

Yazdıklarımı denemek isteyenler ve deneyenler gelişmeleri yazarsa memnun olurum,boşuna yazmadım değil mi bütün bunları :)

Başka sorunuz olursa sorabilirsiniz
Umarım istediğiniz sağlıklı tırnaklara ve bakımlı ellere kavuşursunuz

Son düzenleme:
menekşe yağını kesınlıkle denemek gerek. zira cok cok işe yarıyor. ve dax sulphur, gliserin on numara ürünlerdir tırnak bakımında. :) tavsıyelerin icin sagol :)

Dax Sulphur adını çok duydum buradaki arkadaşlardan,uzamasını hızlandırıyormuş
Ben denemedim uzama sorunum olmuyor tırnaklarım hızlı uzar ama güçsüz olduğunda hemen kırılıp soyuldukları için uzamıyordu
Menekşe ve Keten tohumu gerçekten çok etkili

banada aswang dıye bı üye ark onermişti. yanı hızlı uzatmasınıda gectim cok guzel bakım yapıyor. hemde uzun sure kullanabiliyorsun yağlı bi ürün az miktarı yetıyor zaten. menekşe yağımda az kaldı tekrar alıcam. keten tohumunu hıc denemedım sen nasıl keşfettin :)

Saç ve tırnak bakımında kullanılan bitkiler diye bir yazı okumuştum,keten tohumundan ve yağından bahsediliyordu
Alıp denedim tırnak yüzeyini de pürüzsüzleştiriyor
Zaten tırnak mantarı tedavisinde de kullanılıyormuş

Tırnak mantarı için de keten tohumu + elma sirkesi macun kıvamına getirilerek tırnağa sürülüyormuş

Bugün yaptığım tırnak güçlendirici tarifini yazayım buraya da.
Gliserin,menekşe yağı,limon suyu ayrı ayrı tırnak bakımında kullanılan malzemeler.
Ben de bunları birleştirip ufak bir yağ şişesine (aslında oje şişesi daha iyi olur fırçayla sürülebilir,ama ben bulamadım boş şişe) koydum.
3 kapak gliserin
3 kapak menekşe yağı
1 tatlı kaşığı limon suyu
Çok az miktar da yılan yağı ekledim,saçı uzatıyorsa aynı etkiyi tırnakta da göstermeli.

Kullanmaya başladım,ayrı ayrı kullanmaktansa böyle daha iyi oldu.

böyle şeymi olur yahu...saç ve tırnakta da aynı etkiyi yapan bişeyi ilk kez duyuyorum ....

Saçta da tırnakta da bulunan madde keratindir.
O yüzden yapıları benzerdir.

bende bu tırnak kırılmaları hakkında bişi sormak istiyorum benm el tırnaklarım ince deil hatta bi çok kere tırnaklarn ne kadar kalın diyenide duydum yani böle uzayınca eğilip bükülmüyor..ancak kırılmasını önleyemiyorm hemde trnak dibimden daha aşağı noktalardan
acaba bana ne gibi bir tavsiye veririsin?
şimdiden teşekkür ederm

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…