• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

El titremesi

Nitrit

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
1 Temmuz 2021
3.079
6.809
108
Slm kızlar,stres olduğumda yıllardır geçmeyen bir el titremem var,11 yıldır çalışıyorum mümkün mertebe bunu hiç kimseye hissettirmemeye çalıştım zaman zaman gördükleri oluyor,bunun sonucundaki o utanç duygusu da hiç aklımdan çıkmıyor sürekli rezil oldum diye düşünüp çok mutsuz oluyorum,bu haftaiçi de işyerine gelen bi misafire kahve servisi yaparken titredi ve rezil oldum,hatta onları görüp de heyecandan titrediğini falan düşünmüşlerdir belki de yıllardır böyle,uzman doktora gittiğimde ellerimi uzattığımda titremeyince bi şey yapamayacağını söyledi,daha önce bi ilaç tkullandım kısmen biraz iyi gelsede tamamen stres olduğum durumlarda geçirmedi şu anda da emzirdiğim için ara verdim...bu konuyu sanırım birazda en son olayda yine rezil oldum diye kendimi çok kötü hissettiğim için,belki bi teselli cümlesi bulabilirim diye açtım

Gecmis olsun. Tansiyon dusuklugu ya da demir eksikliginiz olabilir. Aile hekiminize basvurursaniz ikisininde tetkiki ve takibi yapiliyor. benim tansiyon buyuk 8- kucuk 6larda gezdigi icin bol bol titriyorum.

Slm kızlar,stres olduğumda yıllardır geçmeyen bir el titremem var,11 yıldır çalışıyorum mümkün mertebe bunu hiç kimseye hissettirmemeye çalıştım zaman zaman gördükleri oluyor,bunun sonucundaki o utanç duygusu da hiç aklımdan çıkmıyor sürekli rezil oldum diye düşünüp çok mutsuz oluyorum,bu haftaiçi de işyerine gelen bi misafire kahve servisi yaparken titredi ve rezil oldum,hatta onları görüp de heyecandan titrediğini falan düşünmüşlerdir belki de yıllardır böyle,uzman doktora gittiğimde ellerimi uzattığımda titremeyince bi şey yapamayacağını söyledi,daha önce bi ilaç tkullandım kısmen biraz iyi gelsede tamamen stres olduğum durumlarda geçirmedi şu anda da emzirdiğim için ara verdim...bu konuyu sanırım birazda en son olayda yine rezil oldum diye kendimi çok kötü hissettiğim için,belki bi teselli cümlesi bulabilirim diye açtım
Tiroidlere bakıldı mı?

Bir de gitmediyseniz bir kardiyoloğa gidin. Basit kalp problemleri de titremeye sebep olabiliyor.

Abimde de vardı aynı sorun o yüzden kardiyolog dedim. Stres olduğunda elleri titriyordu, kalp kapakçığında sorun varmış. Şimdi hergün yarım tablet ilaç kullanıyor tamamen geçti.
Tireme için verilen ilaçlarda genelde adrenalin gibi hormonları baskılayıp kalp atım hızını yavaşlatip sakinleştirmeye yönelik oluyor muhtemelen daha önce kullandığım ilacı kullanmıştır abiniz di.... ile başlıyor evet biraz iyi gelmişti bana ama emzirdiğimdendolayı şu an kullanamıyorum

Benim sağ elimde ağır bir şey taşıyınca olan bir titreme var. Bir ara sekreter olarak çalışıyordum. Her hafta olan toplantı günleri koca bir tepsi dolusu çay kahve taşıdığım için toplantı odasında elim titremeye başlardı. Bir gün mola sırasında dedim böyleyken böyle, her hafta heyecanlanıyorum sanmayın. 😂 Hakikaten heyecandan sanıyorlarmış. Ama ben rezil olduğumu düşünmüyordum. Sadece aşırı heyecanlı biri olduğumu düşünmelerini istemedigim için söylemiştim.
Bence kafanıza çok takmayın, psikolojik olduğunu düşünüyorsanız siz taktıkça daha çok artacaktır.

Benim sağ elimde ağır bir şey taşıyınca olan bir titreme var. Bir ara sekreter olarak çalışıyordum. Her hafta olan toplantı günleri koca bir tepsi dolusu çay kahve taşıdığım için toplantı odasında elim titremeye başlardı. Bir gün mola sırasında dedim böyleyken böyle, her hafta heyecanlanıyorum sanmayın. 😂 Hakikaten heyecandan sanıyorlarmış. Ama ben rezil olduğumu düşünmüyordum. Sadece aşırı heyecanlı biri olduğumu düşünmelerini istemedigim için söylemiştim.
Bence kafanıza çok takmayın, psikolojik olduğunu düşünüyorsanız siz taktıkça daha çok artacaktır.
İşte bende öyle düşünmelerini istemiyorum,evet kafada bitirmek gerekiyor ama 10 yıldan fazladır yapamadım bunu

Merhaba bu hastalığın adı esansiyel tremor. Bende de var maalesef. Hapla geçici çözüm oluyor ama iyileştirici değil.
Aynen biliyorum işte çözüm bulamadım yıllardır sosyal hayatı çok etkiliyor ve çok üzülüyorum kendimi kötü hissediyorum insanlar fark ettiğinde

Tahlil yaptirmissiniz bundan sonraki tavsiyem egitim arastirma hastanesi ya da üniversite hastanesine gitmeniz yonunde. Babaannemde cok genc yasta basladi. Noroloji, psikiyatri hepsine tek tek sevk edip, arastirma yapiliyor. Babaannemde birsey cikmadi, genetik dendi, anneside oyleymis zaten. Titreme Sebebi neyse muhakkak tespit edilir.

Bende de var bir şey bulunamadı. Ankisiyeten oluyor. Esansiyel tremor. İlaç kullanıyorum malesef bazen yoğun bazen hiç olmuyor. Takmamaya çalışın. Eskiden de aa tityorsun dediklerinde he evet kan şekerim biraz düşük biliyorum diyip geçiştiriyordum. Rahat olmaya çalışın. Yaşlanınca ilerlemez umarım. O yüzden stres yapmamaya çalışıyorum.

Duygularıma tercüman olmuşsun kendimi bildim bileli elim titriyo iş yerinde sunum yaparken rezil oluyorum hep kendime kızıyorum , doktora gittim tiroidle filan ilgisi yokmuş tamamen piskolojik bişey dedi kalbide dinlemişti sanırım sende ki de piskolojik pasiflora ciddi zamanlarda işe yarıyor tek önerebileceğim o 🤦🏻‍♀️

Aklıma gelmişken söyliyim. Birisi van da sanırım bir amcaya bitkisel kür yaptırmış 3 haftada iyileştiğini söyledi ve bol bol hunnap yedim geçti dedi. Hunnap almayı düşündüm fakat ilaç içiyorsanız dikkat edin deyince vazgeçtim. O amcanın numarasını aldım ama aramadım dediğim gibi ilaç kulladığım için korktum. Numarası duruyor isterseniz özelden verebilirim.

Aklıma gelmişken söyliyim. Birisi van da sanırım bir amcaya bitkisel kür yaptırmış 3 haftada iyileştiğini söyledi ve bol bol hunnap yedim geçti dedi. Hunnap almayı düşündüm fakat ilaç içiyorsanız dikkat edin deyince vazgeçtim. O amcanın numarasını aldım ama aramadım dediğim gibi ilaç kulladığım için korktum. Numarası duruyor isterseniz özelden verebilirim.
Ben bi araştırayım

Duygularıma tercüman olmuşsun kendimi bildim bileli elim titriyo iş yerinde sunum yaparken rezil oluyorum hep kendime kızıyorum , doktora gittim tiroidle filan ilgisi yokmuş tamamen piskolojik bişey dedi kalbide dinlemişti sanırım sende ki de piskolojik pasiflora ciddi zamanlarda işe yarıyor tek önerebileceğim o 🤦🏻‍♀️
Evet psikolojik,ama geçmiyor bayağı uzun zamandır savaş veriyorum kaçıyorum bazen sosyal ortamlardan bilmiyorum çözümü de yok bulamadım ama artık bitsin istiyorum 30 yaşındayım artık çok utanıyorum

Aynı sorun bende de var. Sadece stres de değil, her şey tetikleyebiliyor. Kahve servisi yapmadan önce gülerek, ay benim ellerim titrer çok da sakarımdır, lütfen herkes kendini korusun vb türlü türlü şirinlikler yaparım ki insanlar heyecandan olmadığını bilsin. Bu sebeple de utandığım bir an hiç olmadı :)

Bu durum bendede oluyor özellikle ünv. Sınıfta sunum yaptığımda ellerim ve sesim titrer,çok heyecanlandığım zamanlarda da ,ama hiç doktora gitmedim bu durumumu aşamıyorum malasef muhakkak bir çözümü vardır psikolojikmen kendimi sakinleştirmeye çalışıyorum,Normalde çok relax bir insanım ama bu tarz şeyler yaşıyorum 🙁

Bende de kendimi bildim bileli var bu. Normalde olmuyor asla. Yanında kendimi rahat hissettiğim kişilerde sıkıntı yok. Ama sinirlendiğimde, aşırı heyecanlandığımda, kalabalık ortamda benimde oluyor. En son çayı içerken bardağı yerine koymadım titrediği anlaşılmasın diye :D Evet psikolojik muhtemelen zira düzenli olan bi şey değil. Özgüven eksikliğimi yok ettim, iletişimim çok iyi ama bu sinirlendiğinde ağlamak gibi bir şey hani gözyaşınında önüne geçemezsin ya. Sanırım daha fazla korkularının üzerine gitmek gerekiyor. Nasıl özgüvenimi üniversitede kazandıysam o kalabalık çalışma ortamında sürekli iletişim kurarak. Buda öyle olmalı diye düşünüyorum. Sinirlenince nefes al ver diyorum içimden çünkü gözlerim doluyor dudaklarım titriyor nefret ediyorum o halimden gerçekten. Hepsi kendi elimizde aslında.

Back
X