El Sanatları Kulübü(Öğreniyor_Öğretiyoruz)

:çok üzgünüm: bende takı yapmak istiyorum..bende marifetliyimdir el işlerinde..dantel,örgü konusunda çok iyiyim ama sanki takı işi beni biraz korkutuyor..
bana da yardımcı olun..sıfıra sıfır bilgilerle başlayacağım için
nerden nasıl başlayabilirim..önerileriniz nelerdir??Nazlıcım özellikle beni yalnız bırakma.
stres atmaya bire birmiş bu takı işini yaparken herşeyi unutuyormuşsun öyle diyorlar..a.s.

Canım benim çok iyi düşünmüşsün takı işini..İnan yaparken vaktin nasıl geçtiğini anlamayacaksın ve ben elimden geldiği kadar yanındayım birlikte bu işinde üstesinden geliriz:1hug:
Sıfırdan başlıyoruz ve bunun için öncelikle malzemelere ihtiyacımız var...Canım en yakınında bulunan Boncuk alışveriş yani bir hobi merkezine gitmen gerekiyor..İlk başlangıç için gereken tüm malzemeleri hemen veriyorlar..Aldıktan sonrasında tekrar başa döner elinde ne malzemeler oluştu ne yapmak istiyorsun konuşur ve nasıl olacağını anlatırız hemen ilk takını yaparız:teytey:Bu arada sana bir link gönderiyorum tek tek gösteriyor nasıl dizilir takıya başlarken ilk bana yardımcı olan linktir bu dizilişleri gösteriyor canım boncuklarla yapılacak işleri resimlerin üstüne tıklarsan direk uygulamayı göreceksin birtanem.... TIKLA

Takı yapmaya ilk başladığımda birde malzeme aldığım yerin arkasında kurs veriyorlardı..Tel kıvırma ,ufak aparatları kullanmak,diziliş şekilleri vs ilk yardımı onlardan almıştım sonrası hep internetten..Zaten ilk basamakları öğrenince insan gerisini bakarakta anlayabiliyorsun canım..Malzemeleri alınca bir haber uçurman yeterli canım biliyorsun..Öpüyorum meleğim seni Şeniz

Slm kocaman merhaba bende birşeyler yapiyorum evleneli evdeyim artik ama sizinkilere bakmaya doyamadim hepinizin ellerine saglik çok güzeldi bende kurslara katiliyorum ögrenmek için bakalim eylülde başlicam çok heycanliyim

arkadaşlar ellerinize sağlık.. hepsi hakikaten çoook güseller.. ben de tel kırma ve türk işi yapıyorum. osmanlı el sanatları kursuna gittim. ve profesyonel olarak da çalıştım. hepinize kolay gelsin..:)

Bende bu kış ismek in takı tasarım kursuna gittim makrome,çivileme, tel sarma aletiyle takılar gordum tam peyote teknıgıne gecıp bır kac sefer gıttıkten sonra sorunlarım oldu gıdemedım yarım kaldı peyote teknıgını gormem aslında en zevklı kısmıda peyote teknıgıydı bana verebılecegınız sıteler yada kıtaplar varmı peyote teknıgını ogreten oyle guzel takılar olusturuluyorkı bu teknıkle hayran kaldım...

Bu konumuzu oldukça boşlamışım kendimi esefle kınıyorum..Çok özür dilerim..Malum ev taşıma işlemleri ondan öncesi oğlumun sünneti derken aklıma bile gelmemiş..Bu arada yaptığım ,üzerinde durup çalıştığım bir sürü el işi oldu..
Akıllı yünler oldukça başarılı düz örmeyi bilen herkeze muhteşem modelleri çıkarmanın en kolay yolu tavsiye ediyorum..
Sonrasında talinin yaptığı sabunları denedim oldukça şirin oldu bende bir sürü yapıp hediye götürdüm..Sadece sabun olarakta değil mumlarıda renklendirdik oğlumla :)
Takılara devam ettim ama oldukça az yapabildim.Onlarıda hediye ettim..Sanırım hediyenin en güzeli yapabilenler için tabikide kendi el emeklerimiz..
En kısa zamanda konumuzu eskisi gibi aktif hale getirebilirim inşallah zira ev taşıma işi bu 2 ay yoğun şekilde sürecek..Ama o arada yaptıklarım bile birbirmize fikir alış verişinde yardımcı olacaktır..
Şimdilik hepinizi öpüyorum ellerinize,kollarınıza sağlık a.s. a.s. a.s.

Arkadaşlar kutu süslemeyi biliyormusunuz?
Oldukça zevklidir.Karton ayakkkabı yada aldığınız hertürlü eşyanın kutularından bahsediyorum.Daha önce forumda bununla ilgili bir konu açmıştım.Şimdi faydasını görüyorum.Götüreceğim hediyeleri kutusada dahil tamamen kendimiz yapıyoruz.
Boncukları ister çizin üzerine dizayn edin isterseniz ahşap gibi boyayıp ondan sonra yapıştırın tercih meselesi.Sizlere kendi yaptığımdan bir örnek vermek istiyorum.İçine hediye koyup götürmesi inanın çok eğlenceli.İsterseniz takılarınızı yada ne bileyim incik boncuk aksesuar ,banyoda sabunluk vs nasıl istersenizhihoyyyt

dscf2635hp6.jpg

Kolay gelsin hanımlarkaydirigubbakcemile5

bu da ne ben uyuyormuyum 2 sene olmuş ben yeni görüyorum:1shok: baştan sona bütün sayfaları dolaştım..ellerinize sağlık....

eveeet yeenii modeller yokmu kızlar sayflara baştan sona baktım süperler çok marihfetlisiniz valla haydi ama yola devam topiği boş bırakmayın kızalaartr.

Back