El Sanatları Kulübü(Öğreniyor_Öğretiyoruz)

eylülcüm terlikleri birlikte yaptık bendede var resmini çektim ama bilgisayara atamıyorum fotoğraf makinesinin kablosu hala ortada yok sanırım kardeşim yağmur soktu onu bi yerlere bulamıyorum :) bulunca ilk işim terliklerimi sizlerle paylaşmak olucak inş sizleri seviyorum

Çiğdem özelin kapalı sanırım..Sorunun cevabını buraya yazıyorum.
1 ter 1 düz lastik yapacaksan 40 ilmek yeterli canım 4 numara şiş ve kalın ipse..İpin kalınlığına ve şişe göre değişir..Ama 40 ilmek lastik yaparak başla..Baktın küçük oluyor veya büyük oluyor ördüğüne göre fikir oluşur zaten.

barçman punch iğnesiyle ilgili mesajı yeni gördüm.ben geçen hafta tahta kaleden 10 ytl ye aldım.ama bi türlü nakış güzel olmadı.ya ipliği yada kumaşı tutturamadım bilemiyorum.ama denemeye devam edicem..sevgiler..

Canım en kolayı şapkadır..4 numara şişe 90 ya da 80 ilmek başla..2 ters-2 düz lastik yap 10 sıra..dümdüz ör...istediğin boyuta gelince kes..arkadan dik..Üst bölümü iple büzdür..bu kadar:)

aranızda pirinç örgü bilen varmı varsa bana tarif edebilirmi:sm_confused:

Bir sıra 1 ters 1 düz ör..Arka sırada tersin üstüne düz,düzün üstüne ters..Örgünün ana fikri budur..Düz örgünün üstüne ters,ters örgünün üzerine düz öreceksin..Çift yapmak istersen 2 düz 2 ters ilk sırayı ör..Arka sırada 2 düz üstüne 2 ters yaparsın..yerimseniben

Slm arkadaslar gerçektende uzun zamandan beri takip ediyorum sizleri ve çok güzel paylaşımlarda bulunuyorsunuz.Bende kendımce yani bir acemi olarak bir şeyler örmeye çalışıyorum oğluma süeter başladım yanlız yakasını yuvarlak yaka yapmak istiyorum malesef yakada takıldım kaldım ön arka kısmı bitirdim ama yok yapamadım bu yaka nasıl kesilir tarif ederseniz çok sevinirim

Slm arkadaslar gerçektende uzun zamandan beri takip ediyorum sizleri ve çok güzel paylaşımlarda bulunuyorsunuz.Bende kendımce yani bir acemi olarak bir şeyler örmeye çalışıyorum oğluma süeter başladım yanlız yakasını yuvarlak yaka yapmak istiyorum malesef yakada takıldım kaldım ön arka kısmı bitirdim ama yok yapamadım bu yaka nasıl kesilir tarif ederseniz çok sevinirim

İlmek sayını yaz ben tarif edeyim sana.yerimseniben

Hulyacım tşkler bu arada ilgilendiğin için ilmek sayım arka 63 ön örgü 65

65 ilmekten yuvarlak yaka kesimi:
65 ilmekten ortadaki yuvarlak keseceğin ilmeği çıkaracaksın..atıyorum 20..(Ben genellikle 20 yi baz alırım)kaldı 45 ilmek. 45 i ikiye böleceksin.22 diyelim..şimdi:
22 ilmek ör,20 ilmek kes,dönüşte ipi koparmak zorundasın,ipi kopar devam et.
Bu sırada kesme yapma..bu sırayı ör..arka sırayı da ör..1 ya da 2 ilmek kesip devam et 1-2 sıra daha ör ve 1 ilmek daha kes ki yuvarlak oluşsun..göz kararı yuvarlak oluştuğunda düz çık ve omuz yeri bittiğinde kes bitir..Diğer tarafı da aynı şekilde ör ve bitir.
Yakadan ilmek çıkar ve 1 ters 1 düz lastik yap biraz uzun yap ki ikiye katla ve keserek bitirdiğinde ikiye katla lastiği içerden dik..Kolay gelsin.

a.s.merhaba hayırlı cumalar arkadaşlar... bu bölüm çok hoşuma gitti ve birşeyler öğrenebileceğimi farkettim bu bölümdena.s eğer arzu ederseniz mutfakda,banyoda hatta çocuk odalarında dahi kullanabileceğimiz bu terliğin yapımını burada resimli olarak yapabiliriz{ benzer bir modeli bu bölümde görmüştüm}o da çok hoş olmuştu

terlikna4.png

Sizlerle farklı birşey paylaşmak istiyorum oldukça ilginç ve bir okadar özendirici boş durmayalım Bayanlar!! Bakın belki bir istisnadır ama herkezin birşeyler yapabileceğini, uğraşabileceğini bizlere çok iyi anlatıyor
İngiltere de yaşıyor. " DYSLEXIA " (öğrenme yetersizliği - öğrenememe) hastalığı var. ancak dahice denebilecek bir el becerisine sahip. yaptığı heykellerde malzeme olarak toz zerrecikleri ve şeker kristalleri kullanıyor. sadece gece yarısı civarı çalışabiliyor. yaptığı eserler mikroskopla izlenebiliyor

1sb4.png

3jr7.png

2ee3.png

11jz1.png

İlginç değil mi?? Bu hastalığa yakalanmış bir insan bu şekilde bir sanat ortaya çıkarıyorsa bir düşünmek gerek derim:)

elimde güpürler var nasıl degerlendirebilrim yardım lütfen

Merhaba
Öncelikle güpürleri kırlent süslemeye dönüştürebilirsiniz...Uzunluklarına ve şekillerine göre havlu kenarı olarakta dikebilirsiniz..Çok fazlaysa yatak örtüsü diğer kumaşlarla birleştirip süsleme olarak ekleyebilirsiniz..Dahası saten vs gibi kumaşların kenarlarına ekleyip bir sürü sehpa örtüsü ,masa örtüsü ,fiskos vs yapabilirsiniz..Eski kıyafetleriniz gömlek kenarlarında yada bluzlerinizde kullanabilirsiniz yeni gibi olacaktır kıyafetleriniz..Güpürler bizdede çok fazlaydı enfes kırlentler ortaya çıkıyor en başta bunu öneriyorum zevkinize göre diğer işlemleride yapabilirsiniz şimdilik aklıma gelenler bunlar..Kolay gelsin a.s.

Bende örmeği çok seviyorum, en son buzdolabı poşetlerimi koymak için ufak bir şey ördüm. Böylelikle her daim elimin altında oluyor. Ve duvarda süs aksesuar gibi duruyor. Yeni tığ işi yapmaya başlayanlar bence bunu deneyebilirler gerçekten çok basit ve örmesi 1 saat bile tutmuyor.

Yapılışı:
4 numara tığ kullandım ipim biraz kalın.
15 zincir çekerek bir halka oluşturdum ve üzerine 3lü çıkararak yine 15 trabzan yaptım. Bu şekilde hiç arttırmadan 1 karıştan biraz daha fazla ördüm. Üzerini süslemek için bir çiçek ördüm. Siz daha değişik süsleyebilirsiniz.

İşte ilk fotoğrafımız.
Askı olarak halkalarını sık iğne ile örerek yaptım. Kurdela bağlamıştım ama sonradan kıyamadım.
bpwv7.jpg

Onun yerine lastiği gevşemiz bir tokam vardı onu taktım
bp1lk3.jpg

Diğer örgülerim ise burada:
http://www.kadinlarkulubu.com/orduklerimden-birkac-ornek-sal-bolera-vs-t134697/index.html

http://www.kadinlarkulubu.com/showthread.php?t=137284

TRABZANInasıl yapıyosunuz ben bir türlü yapamıyorum kaç kere denediysem olmadı hep sökmek zorunda kalıyorum ya lütfen yardımcı olun banada zincir çekiyom ama o işe gelince yapamıyorum :çok üzgünüm::çok üzgünüm:senağlamaa.s.:enbuyukkk:

Bu yaptığım örnekteki çok basit.
Tığın üzerine ipi 1 defa doluyorsun, ve alta batıp 3 defa olmak üzere ipi tığdan çıkarıyorsun. Araya bir zincir çekip, aynı işleme devam ediyorsun. Yukarı doğru çıktıkça yaptığın trabzanın üzerine batarak devam ediyorsun.

Bu örgü işleri böyle kelimelerle anlatılmıyor pek, bir bilinden görmek daha iyi ama elimizden gelen bu kadar canım.
a.s.

Back