El Sanatları Kulübü(Öğreniyor_Öğretiyoruz)

Yav ben anlamadımfisfisfis, valla anlamadım, billa anlamadım:sm_confused:,kızıma süveter örmem lazım, seneye anca biter zaten, şimdiden başlıyım dedim ama yuvarlak yaka kesimini anlamadımbenneyaptımki

hmm elimden geldiğince yardımcı olayım kol yerlerini kestikten sonra genelde 3 -1 -1 kesiyoruz... yakaya geliyoruz önce kaç ilmeğin olduğunu sayıyoruz sonra tam ortasına geliyoruz ortaya gelince şişin bir yanında yarısı diğer yarısı öteki şişte kalıyor önce bir şiştekini tekrar ortaya gelene kadar örüyoruz canım ortaya geldiğimizde başlangıc 2 ilmek kesiyoruz..Tekrar örüp kestiğimiz noktaya geliyoruz bu sefer bir ilmek kesiyoruz omuz genişliğinde ilmek kalana kadar bu işleme devam ediyoruz...omuzu örüp bir kaç sıra ölçüyü ufaklıktan alırsın sen diğer şişte kalan yarıma geçiyoruz aynı işlemleri buradada uyguluyoruz bu kadar cnm umarım anlatabilmişimdir a.s.

e sonra yaka lastiğini nasıl örecem Nazlıfisfisfis

Tamam anlatmana gerek yok en iyisi ben vazgeçiyim:1closedeyes:

:roflol::roflol: Vazgeçmek yokk yaklaşık 2 parmak genişliğinde bir ters bir yüz lastik örüyoruz canım... boyun genişliğinde kafadan geçebilecek şekilde olacak sonra ördüğümüz bu lastiği yakaya tam denk gelecek şekilde iğneliyoruz ..Sonrasında güzel bir el dikişiyle monte ediyoruz a.s.a.s.

kış aylarında örgü örmeyi seven biri olarak
kardeşime ördüğüm yeleği sizlerin beğenisine sunuyorum

GRİ YELEK YAPIMI:

ARKA: 60 ilmekle başlayıp 2 ters 2 düz örün 4cm lastik örün. 6cm düz ördükten sonra 4+2+1 ilmek kesin. 22 cm daha örüp omuzları kapatın. Omuz genişliği 3cm alacak.
ÖN: 28 ilmekle başlayıp, 20 ilmek 2 ters 2düz lastik örün. 4 ilmek ters, 4 ilmek düz devam edin. 3. sırada sıra sonundaki 4 düzün yanından 1 ters ilmek arttırın. Sonraki ters sırada, sıra başında kalan 4 düze 1 ters ilmek daha ilave ederek devam edin. 6. sırada ki 4 düz ilmeğin 2’sini sağa, 2’sini sola alarak saç örgüsünü oluşturmaya başlayın.14. sırada 1 ters ilmek daha arttırıp toplam 3 ters örün. 16. sırada 1 ilmek daha arttırarak 3 ters ilmeğin yanına 1 düz ilmek örün. 25. sırada 1 düz daha arttırarak 2 düz ilmek olarak devam edin. 6cm sonra 4+2+1 olarak kolu kesin. 22cm daha örüp omuzu kapatın.
KOL LASTİĞİ: 104 ilmek çıkarıp 2 ters 2düz 4cm lastik örün.
YAKA: arka ve ön parçaları diktikten sonra 56 ilmek çıkarıp, 2 ters 2 düz 16cm lastik örün. Yaka kenarları için 132 ilmek çıkarıp 2 ters 2düz 4cm lastik örün.

KİTAPTAN BU AÇIKLAMAYA GÖRE YAPTIM,SİZLERE DE AÇIKLAYICI BİR BİLGİ OLUR İNŞALLAH a.s.

Son düzenleme:
El emeklerinize bayıldım benm şuan ki hobim boncuk,,işlendiği her dalda uğraşıyrm elimden geldiğince:)şutarafagitti,,çok eğlenceli yukarda da yazdığm gibi tam bir boncuk hastasıyım sengözlerimebaksanab

kızlar hepsi çok güsel bayıldım bende dantel ve örgü biliorum ama nakışta öğrenmek istiorum ve öğreneceğim şakkıdı bend eburaya ciclerimin resimlerini koymak istiorum ama nası koycaz bilmiorum senağlama nası koycaz_?:1rolleyes:

Resim eklemek için;

Bu adrese girin gözat'tan resmi seçin..Host It butonuna tıklayın..Çıkan sayfada en alttaki linki kopyalayıp bu sayfaya cevap yaz butonuna tıklayıp sarılı küçük dağ gibi olan butona tıklayın ve yapıştır deyin.
Bu kadar yerimseniben

çok teşekkür ederim artık bende cicilerimin resmini koyabilicem :sm_cool:

:çok üzgünüm: bende takı yapmak istiyorum..bende marifetliyimdir el işlerinde..dantel,örgü konusunda çok iyiyim ama sanki takı işi beni biraz korkutuyor..
bana da yardımcı olun..sıfıra sıfır bilgilerle başlayacağım için
nerden nasıl başlayabilirim..önerileriniz nelerdir??Nazlıcım özellikle beni yalnız bırakma.
stres atmaya bire birmiş bu takı işini yaparken herşeyi unutuyormuşsun öyle diyorlar..a.s.

süpürgem canım beni takip et bitanem,çok memnun oldum..
benimde kafamda bir şeyler oturdu bakalım..
tabi önce hangi takıyı yapacağım ona karar vereceğim
sonra takı yapmak için malzeme almam gerek
sonrasında gerisi gelicektir...
hadi kolay gelsin a.s.

Adıvar takıya bileklikle başlayabilirsin..
Takı dükkanına gittiğinde mesela bileklik yapmak istediğini söyle..Onlar sana yardımcı olur.Takıların ucuna klips ya da takacağın başka eşyaları birlikte verirler..Bunun için kitap almıştım ben..Geçen yıl 100 ü geçkin takı yapıp arkadaşlarıma dağıttım..
İnsan hem stres atıyor hem de her kıyafetine uygun takın oluyor..Ekonomik olması da cabası..
Sevgiler.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…