Anket El öpme

El öper misiniz? Öpmez misiniz?

• Ankete Katılan
    64

vargasabreu

mutedil
Kayıtlı Üye
14 Aralık 2013
8.314
6.280
448
El öpme konusu hakkında ne düşünüyorsunuz? Büyüklerinizin elini öper misiniz, öpmez misiniz?

Öperim ama mecburiyetten . Böyle alıştırıldığımız için .
Oysa ki ne gereği var , saygı ya da hürmet göstermekle alakası yok bence ama öyle değerlendiriliyor . Kibir vs. şeklinde düşünülmesin sadece hoşuma gitmez . Anne,bana,dede,nine gibi sevdiklerimi zaten sarılarakta öpüyorum . Ilk kez gördüğüm ya da hoşlanmadığım büğyüklerin elini öpmek zorunda olmamayı isterdim .

Önerim , " Sevmem ama toplum baskısından dolayı öperim " şeklinde bir şık daha olmalı .

Aynen katıLıyorum ben uzun uzun yazmak istemedim kısaca seçeneği beLirttim ama aynı fikirdeyim

Aynen katıLıyorum ben uzun uzun yazmak istemedim kısaca seçeneği beLirttim ama aynı fikirdeyim
arkadaşlar düzenleme yapamadım : ( sizin seçeneklerinizi de eklemek isterdim. ben de aynı fikirdeyim.

O hareketten tiksiniyorum. Ceneye degdrmek ya da opmek falan degil sorun. O hareketin sekli. Nasil bir egonun urunudur bu kultur benim aklim almiyo. Asla da kimseye opturtmem ilerde. Ay bi de elini uzatip zorlarlar ya direk.

El öpmeyi sevmiyorum. Kolay kolay kimsenin elini de öpmem. Kendi dedeminkini bile öpmezdim. Ben sevdiğim insanlara bolca sarılırım, yanaklarından öperim. Bu hem saygının hem de sevginin en büyük göstergesidir bence.

Öperim ama elini öptürmek isteyenlerin sayısı gün geçtikçe azalıyor. (evet, içimde bir yaradır )
Artık kimse yaşlandığını kabul etmek istemiyor sanırım.

Çeneme değdiririm çünkü öpmek pek hijyenik değil bence :) El öpmek bizim kültürümüzde saygı ifadesi bu nedenle garipsemiyorum...

yöresel olarak değişiyor diye biliyorum: işte doğuda bazı yerlerde direk öpülmesini isterler
batıda bazı yerlerde çene değdirilir
anne batılı baba doğulu olunca her bayram yere göre başka tarz öpüyoruz evet

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…