• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

El ayak koordinasyonum mu yok? (araba kullanmak)

klenbe kler

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
17 Nisan 2016
1.032
2.639
133
Arkadaşlar merhaba öncelikle.Yaklaşık 10 yıllık aradan sonra babamın vefatıyla beraber araba ihtiyacımızın olduğu aşikardı keza rahatsız bir annem ve kardeşim var.Herkes araba kullanmasın gibi bir linç yemek istemiyorum.Kadınlar araba kullanmasın cümlesinden nefret ediyorum erkek yok çünkü ailemizde.(Napak ölek mi? :) Tavsiyelere ihtiyacım var şöyle ki arabayı geçen hafta aldım otomatik vites bayram dışında her gün çıkmaya çalıştım(4 gün kadar) Arabayı park ederken gaza çok mu basıyorum beceremeyip sonra bi anda panik oluyorum frene basıyorum zınk diye duruyor milleti zıplatıyorum. :) Bu oturacak mı arkadaşlar ben niye ağır ağır durup kalkamıyorum.Hem direksiyonu yönlendirip hem fren gaz ayarını yapamıyorum.El ayak koordinasyonum mu yok benim.Bakıyorum insanlar nasıl yumuşak yumuşak kullanıyor park ediyor.Bilginize,deneyiminize ihtiyacım var.

Arkadaşlar merhaba öncelikle.Yaklaşık 10 yıllık aradan sonra babamın vefatıyla beraber araba ihtiyacımızın olduğu aşikardı keza rahatsız bir annem ve kardeşim var.Herkes araba kullanmasın gibi bir linç yemek istemiyorum.Kadınlar araba kullanmasın cümlesinden nefret ediyorum erkek yok çünkü ailemizde.(Napak ölek mi? :) Tavsiyelere ihtiyacım var şöyle ki arabayı geçen hafta aldım otomatik vites bayram dışında her gün çıkmaya çalıştım(4 gün kadar) Arabayı park ederken gaza çok mu basıyorum beceremeyip sonra bi anda panik oluyorum frene basıyorum zınk diye duruyor milleti zıplatıyorum. :) Bu oturacak mı arkadaşlar ben niye ağır ağır durup kalkamıyorum.Hem direksiyonu yönlendirip hem fren gaz ayarını yapamıyorum.El ayak koordinasyonum mu yok benim.Bakıyorum insanlar nasıl yumuşak yumuşak kullanıyor park ediyor.Bilginize,deneyiminize ihtiyacım var.
Zaman gerekiyor bence el ayak sorununuz yok .Pratik artınca hallolur.

Merak etmeyin hepimiz böyle böyle öğreniyoruz. 3 ay sonra çok farklılaşacaksınız. Pes etmeyin. Ben de ilk öğrenirken ilk 6 ay kaç kere vurdum. Park edemedim vs.. Ama sonra hepsi oturdu. Imkaniniz varsa bi direksiyon hocasından 1 hafta ders alın. Ama pes etmeyin soğursunuz. Düşünsenize ilkokul mezunu bile olmayan adam araba kullanıyor siz niye yapamayasınız. Sadece biraz zaman tecrübe ❤

Zamanla alisirsin kafana çok takma bol bol pratik yap. Sakin ol araba dururken boştayken el freni cekili halde gaza basma gazdan ayagini cekme pratikleri yap bos veya kalabalik olmayan genis bir yerde yaparsan daha rahat olursun. Kimse bunu annesinin karninda öğrenmedi bol pratik ve sabırla olacak 🙏

Zamanla oturacak sürüşünüz. Ama siz de çaba sarfedin, arabayı dinleyin, tepkilerini, frene/gaza basma kuvvetinizi ayarlamaya çalışın. Her aracın tepkileri farklıdır, kiminde fren daha yukarda kavrar kiminde köküne kadar basarsın. Arabanızı içselleştirmeniz gerekiyor, vücudunuzun bir parçası gibi olmalı.

Yeni başladığınız için panik olabilirsiniz.. Atakadaşlar çok güzel söylemiş Vakit buldukça boş bi alanda alıştırma yapmak En iyisi.. Ayrıcada Araç kullanmanın okumuşlukla İlk okul mezunlığuyla bi alakası olduğunu düşünmüyorum.. Kabiliyet yetenek güven meselesi diye düşünüyorum

Zamanla alışırsınız ama tabi ki şakası yok bu işin. O yüzden en güzeli ders alın. Boş yerlerde kalkış ve duruş çalışın. Arabanızın limitlerini öğrenin.

Youtebedan videolar izleyebilirsiniz
Sık sık izliyorum ama parkta herkes farklı bir yöntem belirlemiş sanki biri dikine parkı boşluğu yanına alıp yapıyor diğeri boşluğun yanında ki arabaya hizalayarak çekiyor kafalar karışıyor.Birini belleyip sürekli onu izlemek lazım galiba :)

Merak etmeyin hepimiz böyle böyle öğreniyoruz. 3 ay sonra çok farklılaşacaksınız. Pes etmeyin. Ben de ilk öğrenirken ilk 6 ay kaç kere vurdum. Park edemedim vs.. Ama sonra hepsi oturdu. Imkaniniz varsa bi direksiyon hocasından 1 hafta ders alın. Ama pes etmeyin soğursunuz. Düşünsenize ilkokul mezunu bile olmayan adam araba kullanıyor siz niye yapamayasınız. Sadece biraz zaman tecrübe ❤
Valla ben de bir karamsarlaşıyorum binmeyince de binesi gelmiyor insanın.Kapının önünde dururken evde kendimi ürkütüyorum resmen.Teşekkürler desteğiniz için. :KK200:

İki yıldır aktif olarak araç kullanıyorum halen daha geri sağa sola paralel park yapamam mesela cunku üzerine gitmedim hic denemeye cesaret edemedim zor diye sartladım kafamda aşamıyorum bir türlü ancak aracı sürmeyle ve diğer park teknikleriyle ilgili yeterince geliştim. Ne kadar ilgilenirseniz aracınız da size o oranda geri dönüt sağlıyor. Sürekli pratik yapın. İlk zamanlar ufak tefek sürtmeler, çarpmalar olabilir bunlar sizi yıldırmasın. Yalnız arac sürerken kısa süreli dalgınlıklar ve anlık yoldan kopmalar cok büyük riskler teskil ediyor bicok kere benden kaynaklı hatalar oldu Allah'a sukur bir şey olmadı ama bunlara da dikkat edin acemi sürücü acele sürücüdür asla yoldayken acele etmeyin. Arac sürme konusunda yılmayın, üzerine gidin, pratik yaptığınız her seyde gelistiğiniz gibi bunda da gelişeceksiniz.

direksiyon sınavlarının yapıldığı alanlar var oralarda çalışabilirsiniz. ehliyet kurslarından özel ders alabilirsiniz 5-10 ders alıp aktif trafiğe çıkarsanız hallolur. kendinize güzergahlar belirleyin gidip gelin. trafik ışıkları olan yollar seçin.
ben parkı bizim sitenin otoparkında çalışmıştım, hafta içi işten izin alıp otopark boşken. plakayı henüz kaydettirmemiştim güvenlik gelmişti :)

en iyisini yapmak zorunda değilsiniz. kendinize yüklenmeyin. önemli olan rahat ve dikkatli olmak. zamanla hallolur.

Ne demek herkes araba kullanmasın linci, ne demek kadınlar kullanmasın? Siz önce kendinize inanır mısınız lütfen. Dediğiniz gibi bir linç yapılamaz aksine kadın veya erkek ayırt edilmeden herkes bu mereti bilmeli. Araba artık bizim hayatımızın bir zorunluluğu, lüks değil.
Tek sorununuz bence biraz güven eksikliği gibi geldi bana. Elbette ilk başta olacak bu bahsettikleriniz, hatta ufak tefek sürteceksiniz bile. Sakin olun, temkinli olun ve gelişmeye çalışın. Park için çok güzel videolar var YouTubeda bunlari izleyin.
Ben 10 seneyi aşkındır araç kullanıyorum İstanbul trafiğinde. İlk başlarda otoyoldaki şeritleri takip etmekte zorlanıyordum. Gideceğim yere daha gitmeden park konusunu düşünüyordum. Şimdi hepsi geçti, zamanla her şey reflekse dönüşüyor. Ama hala eşimin arabasının direksiyonuna geçmem gerekirse arabayı hoplatıyorum ilk etapta çünkü gaz fren her araçta farklı, kendiminkine alışık frene basma şeklim vs alışma meselesi tamamen. 200 metre gidince bir bakıyorum o araca göre devam edebiliyorum yoluma. Hepsi zamanla oturacak dediğim gibi, kazasız belasız kullanın aracınızı ve güvenin kendinize.

Zamanla alisirsin kafana çok takma bol bol pratik yap. Sakin ol araba dururken boştayken el freni cekili halde gaza basma gazdan ayagini cekme pratikleri yap bos veya kalabalik olmayan genis bir yerde yaparsan daha rahat olursun. Kimse bunu annesinin karninda öğrenmedi bol pratik ve sabırla olacak 🙏
Otomatik araçta bu el frenini çekmeden gaza basma pratiğine gerek yok.

2 senedir araba kullanıyorum hala park edemiyorum :)) hatta daha dün gittigim yerde park edemedigim için birinsen yardım istedim
Lütfen yılmayın. Bol çalışmayla kesinlikle oturacaktır.
Hayırlı olsun arabanız bu arada güzel günlerde kullanın hep.guzel yerlere gidin inşallah:)

Back
X