• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çocuk Hastalıkları el-ayak-ağız sendromu!!

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği

senbensema

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
3 Ağustos 2012
628
-13
48
Ankara
kızlar selam. benim daha doğrusu kızımın sıkıntısı bu:el ayak ağız send. yaklaşık 20 gün önce 20 aylık kızımın elinde ayağında yoğun olmak üzere vücudunda kırmızı ufak ufak noktalar çıktı, peşinden, ateşlenme ve kusma... dr.a gittiğimizde viral bir enf olduunu, birşey yiyemez olursa tekrar götürmemizi, şimdilik ateşe dikkat edip beklememizi söyledi. peşinden komşumun 22 aylık oğlunun da aynı şikayetleri oldunu ve sonrasında pek çok çocuğun bu aralar aynı şikayetleri oldunu öğrendim. neyse, kızm hafif atlattı çok şükür, hatta çok sevndik diğer çocuklara göre çabuk atlattı diye sevndik ama dün bu hastalık nüksetti kızımda:(( çok mutsuzum. nasıl bir hastalık bu! doktorlar ne olduunu tam bilmiyor, çok görülen bişey değilmiş. dün gece sabaha kadar çok ateşliydi. bu kez de boyun sırt ve popoşunda kırmızı kabarcıklar var:(( dr.u aradım ateşe dikkat dedi. kendiliğinden geçermiş 1 haftada en geç. ama nasıl olur tekrarlar anlamıyorum. ha bire tekrar mı edecek. dr a ulaşamıyorum bunu soramadım, dün de eşim konuştu sormamış; sürekli tekrar mı edecek bu??? bildiğim kadarıyla viral enfeksiyonların tekrar etme ihtimali çok düşük...
bu arada komşumun çocuğunda da tekrar var, onun da ağız yaraları geçtikten yaklaşık 2 hafta sonra tekrar ediyor:( nasıl kurtulcaz, başına gelen var mı???

Son düzenleme:
canım benimde 1 ay önce 18,5 aylık oğlumda aynısı oldu ateşi 39,9 a kadar çıktı bişe yemedi 4 saate bir ateş düşürücü veriyodum
ama geçti şimdi sadece izleri var ayak ve ellerinde kabarcık sanki elleri ağır iş yapmışta patlamış gibi
geçiyor merak etme komşunun 13 aylık torunu da aynısı oldu
benimkinin ateşi iğneyle düştü ancak geçiyor merak etme
havadan yada okul çağı çocuklardan bulaşmış olabilir dedi
geçmiş olsun acil şifalar ateşe dikkat et sadece canım

canım benimde 1 ay önce 18,5 aylık oğlumda aynısı oldu ateşi 39,9 a kadar çıktı bişe yemedi 4 saate bir ateş düşürücü veriyodum
ama geçti şimdi sadece izleri var ayak ve ellerinde kabarcık sanki elleri ağır iş yapmışta patlamış gibi
geçiyor merak etme komşunun 13 aylık torunu da aynısı oldu
benimkinin ateşi iğneyle düştü ancak geçiyor merak etme
havadan yada okul çağı çocuklardan bulaşmış olabilir dedi
geçmiş olsun acil şifalar ateşe dikkat et sadece canım

canm çok sağol cvo için. size de geçmş olsun. kaç günde geçti canm, tekrar etti mi? kızımdaki tekrar etti sanki geçmişti, tekrar çıktı:( bu endişelendirdi beni, durmadan tekrar ederse die korkuyorum...

canım önce sadece ayaklarında ve ellerinde çıktı minik sinek ısırığı gibi
o zaman hafif atlattı 39,2 ateşle gittik acile
2- yada 3 hafta sonra tekrar etti bu sefer çok çıktı kollarında poposunda sırtında
ama maşallah şimdi yok canım merak etme benimde 2. defa tekrarladı ama geçiyor canım

canım önce sadece ayaklarında ve ellerinde çıktı minik sinek ısırığı gibi
o zaman hafif atlattı 39,2 ateşle gittik acile
2- yada 3 hafta sonra tekrar etti bu sefer çok çıktı kollarında poposunda sırtında
ama maşallah şimdi yok canım merak etme benimde 2. defa tekrarladı ama geçiyor canım

ok sağol canım. bizde de aynen öyle oldu. şu an poposunda fln da var,daha belirgin. çok tırstım ya, artık panik yapmayayım demek ki tekrar ediyormuş... anne olmak ne kadar zormuş böyle valla:( neyse allah büyük dert vemesin inşallah.

Back