El akrabadan iyidir derlerdi de inanmazdım :(

Hiççç üzülme, bende 8 aydır İstanbuldayım , o kdr akraba var burada, yazın bizim memlekete gelirler yemekler bilmem neler, yorgunluktan ölürüm biterim aman ağırlansınlar diye, 8 aydır hiç biri aramadı öldün mü kaldın mı diye, biri bile aramadı yaaa.

Bide iş arıyordum bulamadım ekmeğim yokmuş burada demekki, mart ayında memlekete dönücem, yazın ist.dan gelen tüm akrabalara tavrım başka olcak, bi kuru çay hadi yallahhhh.....

artık iş miş isterim yardım edin bana diye onlara yalvaracağımı mı sandılar nedir, bide boşandım malum sorunlu biri gibi bakıyolar bana. Allah yine de herkesin kalbine göre versin .

en iyi ben bilirim el bin kat daha iyidir akrabalardan benim annem ameliyat oldu 5 saat kaldı ne amcalalarım ne dayılarım teyzelerim komşumuz geldi durdu hastanede annem çıkana kadar bu en basit örnek daha neler neler inanın yabancı insan aileniz bile oluyor

kızlar çok kötüyüm :(
benim abim rahatsız senelerdir. biz sürekli arastırıyoruz bu mu iyi olur, bunuda deneyelim diye. her yere gittik diyebilirim.
dün internetten bi hastane buldum. istanbuldaymış. istanbul bizim bulundugumuz şehire 12 saat uzaklıkda. aradık konuştuk dediler bi yakınınız varsa burda onla gönderin raporları v.s bakalım tekrar konuşalım sizinle diye.

çok samimi olduğumuz biz akrabamız var. burda olduklarında yediğimiz içtiğimiz ayrı gitmez.
onlar yarın istanbula gideceklerdi, orda yaşıyolar.

aradık dedik böyle böyle getirelim size bugün raporları bi iletin o hastaneye ne zaman müsait olursanız. önce tamam dediler
ben yola çıktım. annemi aramışlar. biz götüremeyizde orası bize uzakta falanda filanda.ki istanbulun üç semtinde var bu hastane.
annemde tamam demiş. ama çok zorumuza gitti.
lafa geldim mi de yok şöyle severiz yok böyle severiz.

bende annemi ağlıyo görünce. aldım telefonu msj attım. "sizde iyigün dostuymuşunuz yazıklar olsun Allah"a havale ediyorum" yazdım.
bide üste çıkıyolar. bunuda dedinya artık hiç unutmicam felan yazmış. eyvAllah yazdım bende.

mesajı atmakla yanlış mı yaptım sizce?
çok sinirlendim amaaa öfkem geçmiyo.

az bile yapmışın akraba milleti öyledir hep sırtında taşıyacaksın indirirsen kötüsün :34:

Ne kadar kizdiginizi ve bunun sizin icin ne buyuk bir hayal kirikligi oldugunu tahmin edebiliyorum. Bence iyi yapmissin mesajla. Dusundum de, ben de sakin kalamazdim. Tamam bazi durumlar vardir, politik yaklasirsin, boyle sert cikmazsin, hani akrabasindir, uzun vadede ara acilsa da tamamen bozulmasin diye. Ama bu oyle bir olay degil. Vicdansizlik, dusmanlik yahu bu! Ben bile sinirlendim burda.

Yani yillardir ugrasilan bir hastalik var ortada. Akrabaligini goster de bir yardimin dokunsun degil mi? Akraba degil 7 kat yabanci olsa yapar bunu, insan olan yapar yani, yardim eder. Masrafsiz, ugrassiz birsey bu. Mesafenin de lafi mi olur bu durumda, ayni sehir icinde "bize uzak" deyip nasil vicdani rahat uyur sozum ona "yakin" bir akraba aklim almiyor. Ben Istanbul'un bir ucundan bir ucuna cok gittim yani, arkadasimi akrabami gorecem diye hergun de gittim, her hafta da gittim. Evet, baska sehirler gibi degil, yol 2- 2.5 saat suruyor. Hadi de ki 4 saat sursun! Degmez mi boyle bir amac icin? Saglik bu yahu! Ay kendime yapimis gibi etkilendim. Ne kadar agirina gider insanin.

Icim bir fena oldu. Acaba benim de iyi niyetli bildigim, cok deger verip sevdigim akraba, arkadas ve yakinlarim arasinda da boyleleri var midir diye dusunur oldum. Yarin birgun boylesi ciddi bir durum icin yardima muhtac olsak kac kisi kosar, dahasi kac kisi kacar... Insan aslini kara gunde belli ediyor iste.

Boyle akraba dusman basina. Uzak olsunlar.

Son düzenleme:
Rabbim en kısa zamanda abinizin ve tüm hastaların şifasını verir inşallah,akrabanıza birşey söylemek istemiyorum zira siz gerekli cevabı vermişsiniz raporlara gelince kargo ile hızlı gönderi yapın.

yani uzak diye götürmemeleri ayıp olmuş sağlık sonuçta ama keşke mesaj atmasaydınız..şimdi birde üste çıkacaklar trip yapacaklar... insan istemese bile nezaketen götürür.. neyse sizde kargo şirketine verin en iyisi.. çok geçmiş olsun..

Iyyy akraba mı aman aman uzak olsunlar , çok iyi yapmışsın eline koluna sağlık .
Özellikle istanbulda yaşayan insanlar bir garip, arkadaşta olsa akrabada olsa aynı uzak yerden gidiyosun görüşmek istiyosun seni ayağına çağırıyor, ya belki ulaşım biraz sıkıntılı olabilirde insanlık öldü mü ? Gıcıklarrrrrr

Son düzenleme:
Bence iyi yapmışsınız mesaj atmakla.
kesinlikle cümlenize katılıyorum, "el" akrabadan bin kat daha iyidir... ben de yaşayarak gördüm..

Back
X