• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ekşi sozlukteki bir yazari ariyorum

• Konu Sahibi Konu Sahibi beans
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Merhaba kızlar,

Uzun
süredir depresyon tedavisi görüyorum.Ekt tedavisi olmayı düşünüyorum.İyi bir yerde tedavi olmayı düşünüyorum.Bu konuda araştırmalar yaptım ekşi sözlükte bir yazar var sözlükte ekt tedavisi hakkinda entryleri var.Ona bu tedavi hakkinda soru sormam lazim dolayisiyla ulaşmam lazim sözlüğe üye oldum msj attim fakat en son ocak ayında girmiş sözlüğe ulasamiyorum.

Kendisinin profil kullanici fotosunda kendi fotosu var google da tarattım ama bisey cikmadi.Sözlükteki kullanici adini google da arattim bir sey cikmadi.Ben nasil ulaşabilirim bu kisiye bir fikri olan var mı?

"Elektrokonvülsif (Elektroşok ) tedavi (EKT), başta depresyon olmak üzere belirli ruhsal bozuklukların tedavisinde kullanılan bir tedavi yöntemidir. EKT, sade bir tanımlamayla, tedavi ekibinin, hastada yapay bir şekilde (elektrik aracılığıyla) bir konvulsiyon (yaygın kasılmalar) nöbeti oluşturmasıdır."

EKT 1938 de uygulanmaya başlamış.

Ekt ile ilgili ; özellikle bu kişiye ulaşmanızı gerektiren bir durum bulunmuyor. Konunun uzmanı olan bir doktor değil neticede kendisi.

"EKT tedavisi olanlar , hasta yorumları , makaleler...vb" gibi anahtar kelimelerle ; bu tedavi yöntemiyle ilgili yüzlerce sonuca ulaşabilirsiniz.

Ben de inanılmaz bir depresyondayım ne yapıyorsunuz yenmek icin

Bir hocam eğer ileride depresif bozukluk yaşarsam ilaç milaç uğraşmayın direkt EKT istediğimi söyleyin demişti. Negatif yorumlar olsa da etkisini gören de fazla. Ben hep seans çıkışlarını gördüğüm için çok halsiz ve kopuk görünüyorlardı o yüzden sonrasını göremedim hiç ama tedavisini bitirip ayrılanlar vardı, iyi de olduklarını söylemişti uzmanlar. Bilemiyorum.

Sorunuzun cevabı da bende yok ama görmüşken yazmak istedim.

Doktora danıştınız mı, emin misiniz? Çok ilkel ve insanlıkdışı bir uygulamanı torunu bu bildiğim kadarıyla, 20.yyda tıp çalışmalarında deneyler yaparken şizofreni hastalarına elektik verip tedavi etmeye çalışıyorlar valla aklıma direkt onlar geliyor. Bu tedavi öyle manyakça ve rezilce şekilde yapılmıyor tabi ki ama beyni elektrik verip uyarıyorlar. Kendi kendinize reçete yapmayın hiç, adamakıllı bir doktora mutlaka danışın. Acil şifalar dilerim.

Doktora danıştınız mı, emin misiniz? Çok ilkel ve insanlıkdışı bir uygulamanı torunu bu bildiğim kadarıyla, 20.yyda tıp çalışmalarında deneyler yaparken şizofreni hastalarına elektik verip tedavi etmeye çalışıyorlar valla aklıma direkt onlar geliyor. Bu tedavi öyle manyakça ve rezilce şekilde yapılmıyor tabi ki ama beyni elektrik verip uyarıyorlar. Kendi kendinize reçete yapmayın hiç, adamakıllı bir doktora mutlaka danışın. Acil şifalar dilerim.
Kasım ayında randevum var bu konuyu danisicam.

Kasım ayında randevum var bu konuyu danisicam.
Öncelikle çok fazla kişisel detay vermek istemiyorum bunu belirtmem gerek, bir şekilde bu tedaviyi alan çok fazla kişiyi gördüm. Gerçekten istiyorum ihtiyacım var diyorsanız ve doktorunuz da bunu onaylıyorsa yaptırmayın demek asla haddime değil fakat tedavi süresince yanınızda gerçekten sizi koruyacağından kesinlikle emin olduğunuz insanlarla olun.

Hemen sonrasından falan da bahsetmiyorum. Diyelim 10 seans aldınız, tüm seanslar bittikten sonra dahi en az bir ay kişisel olarak kendi güvenliğinizi sağlamakta sorun yaşayabilirsiniz. Kendinizle alakalı karar da almayın. İş eğitimden tutun saç değişimi gibi basit bir karardan bile(ki bunları düşünecek durumda olmayacaksınız büyük ihtimalle ama yine de söylemem gerekiyor) uzak durun. Tedavi sizin en iyi ihtimalle bir 4 ayınızı alacak bunu da bilin.

Bu arada eklemek isterim, doktor/sağlık çalışanı değilim ve üstte yazmış olduklarım tamamen kişisel gözlemime dayalı yorumlarım.

Zaten kolay ulaşılmak istese ; bir numara,bir sosyal medya illa ki ilistirirdi.
Ulaşmak istiyor olabilirsin ancak o kendisine ulasmani istiyor.mu acaba ?
Her şeyi tek taraflı düşünmeyin.
Ne alakası var ki? Burda biz fikirlerimizi yazıyoruz mesela ordaki gibi. Bize ulaşılsın diye bi şey bırakıyo muyuz? Hayır

Ne alakası var ki? Burda biz fikirlerimizi yazıyoruz mesela ordaki gibi. Bize ulaşılsın diye bi şey bırakıyo muyuz? Hayır
Çünkü ulaşılmak istemiyoruz.
Alakası bu..
Anonim kalmak istiyoruz.
Aksi halde profilimizi herkese açıp sosyal medyamizdan telefonumuza kadar paylaşırdik.

hayir sadece uyutuyorlar ve kaslari uyusturuyorlr, o yuzden kasilma vs olmuyor. ayrica tedaviye cevap verme orani cok yukse, ozellikle psikotik dereceye varmis depresyonlarda cok etkili, hatta hamilelerde bile ilac yerine tavsiye edilebiliyor.

konu sahibi, en iyi bilgiyi psikiyatristinizden alirsiniz, belki o sizi daha once tedavi almis birine de yonlendirebilir.

struck by living diye bir kitap var, ingilizceniz varsa okuyabilirsiniz, ekt tedavisi almis bir kadinin tecrubesini anlatiyor

Back