• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ekonomik kriz ve evdeki kriz..

Üzülmeyin lütfen.Rabbim yardımcınız olsun.
Biz de bu yıl fena cebelleştik hayatla.
Dükkan açmıştık. Kriz ve kış dolayısıyla eldeki avuçtaki var olanı da yedik.
İş hem evi hem dükkanı geçindirecek kadar olmuyor.
Kosgeb destekli açtığımız için,kapatamıyoruz da.Eşime bu ay asgari ücretli bir iş teklifi geldi.Ben de iki çocuğumla dükkanımızı bekliyorum. İş gelirse alıyorum. Sanayii işi☺️
Zımpara yapıp,benzinle yağlı yüzeyleri silip temizliyorum. Tırnaklarım kapkara🤣💪
Yani hepimiz mücadele içindeyiz canım. Sabret.
Yaşlanınca rahat yaşarız umuyorum. Bebeğinize de bol rızık versin rabbim.
İmza:sanayii esnafı🤣

kartı vermeyi biliyosa annesinden 100 tl isteyiversin, ya da kardeşinden. herşeyi siz dusunemezsiniz.

Allah kolaylık ferahlık versin gerçekten çok zor. ben her market pazar alışverişinde dua ediyorum fiyatlari gördükçe. Allah'ım gücü yetmeyene geçim ver bol rizk ver diye.

bilmiyorum sonumuz ne olur ama insanlar artık perişan halde.
duanız kabul olsun umarım. herkese geçim kolaylığı diliyorum bende.. kaynımın parası yokmuş oyle diyo sürekli. annesi de zorda kalmış oldu simdi son durumuyla .. ailemden geçen ay aldım zaten bu ayda istemek zor.

Kosgeb destekli açtığımız için,kapatamıyoruz da.Eşime bu ay asgari ücretli bir iş teklifi geldi.Ben de iki çocuğumla dükkanımızı bekliyorum. İş gelirse alıyorum. Sanayii işi☺
Zımpara yapıp,benzinle yağlı yüzeyleri silip temizliyorum. Tırnaklarım kapkara🤣💪
Yaşlanınca rahat yaşarız umuyorum. Bebeğinize de bol rızık versin rabbim.
ya sizi tebrik ediyorum. eşinize destek olmanız, ailenize çabalamanız ne güzel. kosgeb de de böyle zorluk var işte. umarım sizlerde ferahlarsınız bi an önce. herkese rahat yaşam diliyorum gerçekten..

kriz sizleri etkilemediyse ne mutlu size ne diyeyim.
kriz sizleri etkilemediyse ne mutlu size ne diyeyim.
Ben öyle bişey demedim sevgili konu sahibi ben çalışmıyorum ama eşim esnaf hem beden gücüyle çalışıyor hem alım satım yapıyor malzemelerin çoğu yurt dışından geldiği için ve çok pahalı olduğu için krizi dibine kadar hissettik içiniz rahat olsun. Ama benim eşimin bir huyu vardır parası yokken de varken de hep şükreder esnafların işini az çok bilirsiniz alacak verecek meselesi çok olur ee kriz olunca millette parada olmuyor. Ben eşim için her gün vakıa süresini okuyorum sizde öyle yapın en darda kaldığımız zamanlarda Rabbim bir kapı açtı. 250-350 tutan mutfak alışverişi bu sene 450 den aşağı inmiyor bunun içinde sebze meyve bile yok yani tabii ki bizde sarsıldık ve iki okula giden çocuğumuz var. Benim kastettiğim şey bir arkadaşın yorumu için oldu çok büyük bir şehirde yaşamıyorum ama inanın çarşıda park yerleri full dolu avm lerde öyle ve sürekli binalar inşaa ediliyor e istek varki yapılıyor diye düşünüyorum 😊

Ben öyle bişey demedim sevgili konu sahibi ben çalışmıyorum ama eşim esnaf hem beden gücüyle çalışıyor hem alım satım yapıyor malzemelerin çoğu yurt dışından geldiği için ve çok pahalı olduğu için krizi dibine kadar hissettik içiniz rahat olsun. Ama benim eşimin bir huyu vardır parası yokken de varken de hep şükreder esnafların işini az çok bilirsiniz alacak verecek meselesi çok olur ee kriz olunca millette parada olmuyor. Ben eşim için her gün vakıa süresini okuyorum sizde öyle yapın en darda kaldığımız zamanlarda Rabbim bir kapı açtı. 250-350 tutan mutfak alışverişi bu sene 450 den aşağı inmiyor bunun içinde sebze meyve bile yok yani tabii ki bizde sarsıldık ve iki okula giden çocuğumuz var. Benim kastettiğim şey bir arkadaşın yorumu için oldu çok büyük bir şehirde yaşamıyorum ama inanın çarşıda park yerleri full dolu avm lerde öyle ve sürekli binalar inşaa ediliyor e istek varki yapılıyor diye düşünüyorum 😊
bende kötü niyetle yazmadım inanın o yorumumu. tek dileğim herkesin huzurlu mutlu geçim sıkntısı olmayan bi yuvası olması.

Sadece kendi ekonomik durumunuzdakileri düşünmeyin. Krizden birçok kesim etkilendi. Mesela düzenli olarak massimo dutti’den alışveriş yapan kadın zara’dan alışveriş yapmaya başladı. Zara’dan yapan lc waikiki’ye geçti. Haa zaten ucu ucuna geçinen kesim de market alışverişini nasıl yapacağını düşünmeye başladı. Yani tek bir ekonomik sınıf olmadığı için avmler, oteller dolu. Bunların dışında her devirde gemisini yürütenler, yabancı turistler vs de var. Adam normalde amerikada 1 ay tatil yapacakken 2 hafta Antalya’da tatil yapıyorsa, siz “millet etkilenmemiş, bak tatilde” diyorsunuz. Ama ona sorsan o da kendi ekonomisi ölçüsünde etkilenmiş.

Sadece kendi ekonomik durumunuzdakileri düşünmeyin. Krizden birçok kesim etkilendi. Mesela düzenli olarak massimo dutti’den alışveriş yapan kadın zara’dan alışveriş yapmaya başladı. Zara’dan yapan lc waikiki’ye geçti. Haa zaten ucu ucuna geçinen kesim de market alışverişini nasıl yapacağını düşünmeye başladı. Yani tek bir ekonomik sınıf olmadığı için avmler, oteller dolu. Bunların dışında her devirde gemisini yürütenler, yabancı turistler vs de var. Adam normalde amerikada 1 ay tatil yapacakken 2 hafta Antalya’da tatil yapıyorsa, siz “millet etkilenmemiş, bak tatilde” diyorsunuz. Ama ona sorsan o da kendi ekonomisi ölçüsünde etkilenmiş.
Haklısınız ama herkes kendinden sorumlu zaten ben zaradan alıyorsam tutupta bir başkasının krizden dolayı zarayı tercih etmesini düşünemem değil mi yani bu herkes için geçerli bir durum. Adamlar enflasyonla mücadele diyor ama fiyatları artırıyor benim tek dileğim bu krizin son bulması

Haklısınız ama herkes kendinden sorumlu zaten ben zaradan alıyorsam tutupta bir başkasının krizden dolayı zarayı tercih etmesini düşünemem değil mi yani bu herkes için geçerli bir durum. Adamlar enflasyonla mücadele diyor ama fiyatları artırıyor benim tek dileğim bu krizin son bulması
hepimizin temennisi ortak. umarım kriz bi an önce biter.

Kosgeb destekli açtığımız için,kapatamıyoruz da.Eşime bu ay asgari ücretli bir iş teklifi geldi.Ben de iki çocuğumla dükkanımızı bekliyorum. İş gelirse alıyorum. Sanayii işi☺️
Yaşlanınca rahat yaşarız umuyorum. Bebeğinize de bol rızık vers rabbim.
Hayranım sizin gibi kadınlara ya 😍 bizde geçen sene kosgeb destekli açtık krize denk geldik ama iyi ilerliyoruz inş. Yaşasın sizin gibi güçlü kadınlar 😎

kriz var deniyor ama, kimse lüksünden geri kalmıyor..herkes sigarasını içiyor, avm ye gitsen tıklım tıklım dolu, kafeler, lokantalar dolu, çoğu evde 2 araba, ilkokul çocuklarında son model cepler....

Iste bundan söz ediyoruz tam. Bir kısım cepleri dolu dolu her yeri dolduruyor , diğer kısım var cebi boş boş evinde zor geçiriyor.

Kadın iki günlük yol param kalmış diyor siz avm diyorsunuz.

Ülkede kriz var , bunu es geçmemek lazım.

Devlette olanlar bir nevi özel maaş ile çalışan ve esnaflardan iyi.

Bunun dışındakiler zor zamanlar yaşıyor.

Babam da kaç ay maaşını alamadı kesintili aldı ama patronu kriz var dedi bahane etti ama yeni fabrika binasını yaptırabildi karısına kaç yüzbinlik araba aldı kimi yerler de hep bahane olarak kullanıyor bu durumu
Allah'ım yardım etsin Darda olan herkese

Kızlar selam,

O kadar çok daraldım ki.. İçimi buraya dökmek sanırım iyi gelecek bana..

Aralık ayından beri düzenli maaş alamıyorum. 3 ay içeri girdiğim oldu maaşsız. şimdi yine 1i ile 5i arasında ödenen maaşımız yatmadı. ayrıca 3 aylık yemek kartı ödemelerimizde yapılmadı..

15 gün sonra bu işyerindeki 1 yılım dolacak, yılım dolunca kıdem tazminatım olacak diye sabrediyorum şu günler geçsede hemen tek taraflı fesih yapsam.. en azından alacaklarımı alırım çıkarım diyorum ama bu gidişle o da zor gibi çünkü patronda kuruş para yok.. çek-senetle işi kapatacaktır, alacağımın vadesi uzayacaktır..

Bu kriz tabi evi de etkiledi. kredim var hey ay 1000 tl ye yakın. bide kredi kartımın ödemesi oluyor.. Ama bende maaş yok..

Yeni iş bakıyorum ama şimdiki maaşım yemekle birlikte 2750 civarı iken 2050 tl ye işler var.. Yüksek ihtimalle yeni bir yerde 500 lira daha aşağı maaş alacağım. Şimdiki işim tek vesait, bide iki vesaitlik iş bulursam masraf artacak.. bu da beni inanılmaz etkileyecek tekrar..

Evdede tabi parasal yönden krizler oluyor, ödemeleri yapamıyoruz, eşimin maaşı onun ve benim kredilerime gidiyor ve elde para kalmıyor..

Koca Ankara' da iş bulamayacak gibi hissediyorum. İş görüşmelerine gidiyorum, evli ve çocuklu olmam kötü geliyor insanlara.. Engelmiş bu durum. Mesai yapamazmışım, çocukla ilgili işler olur izin alırmışım gibi gibi..

Çok daraldım kızlar inanın. Bir çıkış yolu arıyorum artık kendime.. Cebimde 2 günlük yol param kaldı sadece.. Eşimde aynı durumda. Maaş yok, ne zaman verecek belli değil.. Ne yapacağımı şaşırmış durumdayım artık..

Keşke gözümü kapatsam da şöyle bi 2 yıl geçse hayatım değişmiş olsa, eşimin kredisi bitmiş olsa., sadece benim borcum kalsa. Kriz geçmiş olsa.. Neleeer neler..

Başınızı ağrııttım ama napayım döktüm içimi..
Allah hepimize yardım etsin kurban da geliyor ne yaparsak el elde baş başta..

Back
X