• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ekonomik kriz ve evdeki kriz..

Allah sabırlar ve kolaylıklar versin size. Şu ekonomik krizde sizlere dua etmekten baska care bırakmayanlar utansın
utanacakları gün gelir mi acaba? o kadar mutsuzum ki.. üst üste geliyor herşey. şimdi eşim aradı. çok samimi aramızdan su sızmayan arkadaşlarımız var. doğum günü varmış kızlarının pazar sabahtan bizi yardıma çağırmışlar tamam işimiz yok geliriz demiş. tam hediyeyi dert edecektimki bide kapatmadan öncesinde kahvaltı yapıcaz mekanda kişi başı 30 lira demiş. elde var 20 tl. önce tamam deyince sonra gelemem de diyememiş. ki çok samimiyiz. gitmesek gerçekten olmayacak bi durum. ya kızlar inanın 100 tl nasıl kazansam hemen diye aratıyorum google de..

utanacakları gün gelir mi acaba? o kadar mutsuzum ki.. üst üste geliyor herşey. şimdi eşim aradı. çok samimi aramızdan su sızmayan arkadaşlarımız var. doğum günü varmış kızlarının pazar sabahtan bizi yardıma çağırmışlar tamam işimiz yok geliriz demiş. tam hediyeyi dert edecektimki bide kapatmadan öncesinde kahvaltı yapıcaz mekanda kişi başı 30 lira demiş. elde var 20 tl. önce tamam deyince sonra gelemem de diyememiş. ki çok samimiyiz. gitmesek gerçekten olmayacak bi durum. ya kızlar inanın 100 tl nasıl kazansam hemen diye aratıyorum google de..
Bu etkinliğe çağırıp hesap ödetmek de yeni moda. Eşimi aradım o güne misafir varmış kusura bakmayın desin eşin.

canım arkadaşlarınıza durumu anlatın bence, yada ailelere varsa imkan.
borç alabilirsiniz.
bebeğinizde varmış onun durumu ihtiyaçları nasıl?
keşke elimizden bişey gelse.
ay sonu maalesef durumlar berbat ya

Gitmeyin. size sormadan soz veriyor size sormadan annesine kart veriyor. Bir bahane bulsun arkadaslarinizi arasin gelmiyoruz diye

Allah yardımcınız olsun
Topl para alırsanz kredilere toplu ödeme yaparsınz belki.
O arada is de bulursaniz düzene girer hersey ins:dua:
Bitmese bile kredilir hafifler.
Yeterki para carcur edilmesin
Ona dikkat edin.

kriz var deniyor ama, kimse lüksünden geri kalmıyor..herkes sigarasını içiyor, avm ye gitsen tıklım tıklım dolu, kafeler, lokantalar dolu, çoğu evde 2 araba, ilkokul çocuklarında son model cepler....
Avmler Arap kaynıyor,yerli halk para harcayamıyor pardon da.
Duzenli geliri varken insanlar modelli bi telefon aldı diye kriz yok denemez uzgunum.
Evler arabalar hep kredili zaten.
Kendi malı olan,borcsuz olan cok az insan var.

bugün eşim aradı. kayınvalidemin maaşından güörümcem boşandığı için ona para kesilmiş. onunda kredisi vardı. eline 100 tl kalmış. eşim tutturmuş bide anneme bizim yemek kartımızı verelim diye. e ben napayım. 350 tl lik eve aylık alışveriş yapıyorum en azından onunla. çocuğumun sütünü eve makarna yağ gibi ucuz şeyler alıyodum beni iadre etsin diye. onu da annesine vermek istiyor. ben ay sonunu zor getirirken kimse bana 5 kuruş harçlık vermedi simdi biz ona yardım edelim modunda. e bekar kaynım var aynı evde yaşıyolar. onun maaşıyla geçinsinler bu kadar dardayken bizim yardım etmemiz mantıklı mı ben anlamıyoruım. seneler öncesi eşim işsiz ben yeni doğum yapmışken evde yemeye yemeğimiz yoktu arkadaşımız yardım ediyordu sürekli bze alışveriş yapar gelirdi. kaynanamdan bi hayır görmedim. ben yanlış mıyım anlamadım. tutmuş kartını vermiş annesine bununla idare et diye. kafayı yedim artık ben. net
Anne de almış yanı,
Cok enterasan,
İssizlik maaşı çıkarsa ben olsam 5 krs vermem bu adama
Gitsin annesinden alsın.

Avmler Arap kaynıyor,yerli halk para harcayamıyor pardon da.
Duzenli geliri varken insanlar modelli bi telefon aldı diye kriz yok denemez uzgunum.
Evler arabalar hep kredili zaten.
Kendi malı olan,borcsuz olan cok az insan var.
demek istediğimi anlaymamışınız tam olarak, evet kriz var fakat kimse ayağını yorganına göre uzatmıyor diyorum...herkes borç harç içinde hiçbir zevkinden mahrum kalmıyor işte, sonrada ağlanıyorlar...kriz varsa daha tutumlu olabiliriz...

demek istediğimi anlaymamışınız tam olarak, evet kriz var fakat kimse ayağını yorganına göre uzatmıyor diyorum...herkes borç harç içinde hiçbir zevkinden mahrum kalmıyor işte, sonrada ağlanıyorlar...kriz varsa daha tutumlu olabiliriz...
Simdi bu yorumunuz konu sahibinin hangi derdine merhem oldu?
tmm bundan sonra ayağını yorganına göre uzatır,siz öyle diyorsaniz.
Pozitif yorumlar yapılır böyle durumlarda.
Kadının zaten yasam enerjisi emilmiş.
Bide biz emmeyelim.

kartı vermeyi biliyosa annesinden 100 tl isteyiversin, ya da kardeşinden. herşeyi siz dusunemezsiniz.

Allah kolaylık ferahlık versin gerçekten çok zor. ben her market pazar alışverişinde dua ediyorum fiyatlari gördükçe. Allah'ım gücü yetmeyene geçim ver bol rizk ver diye.

bilmiyorum sonumuz ne olur ama insanlar artık perişan halde.

Ekonomi o kadar kötü ki... Bu olaylarla neredeyse her gün karşılaşıyoruz. Arkadaşların da söylediği gibi az maaş hiç alamamaktan iyidir. İlk az maaşlı bir yerde iş bulursunuz sonra başka iş başvurularına bakarsınız. Hoş çalışırken iş görüşmesine gitmek çok zor ama boş kalıp iş kovalayacak imkanınız da yok sanırım... Evden iş imkanlarına bir göz gezdirin belki gerçek bir iş bulana kadar sizi idare edebilecek bir iş bulursunuz. İnsanlar evde firmalar için takı falan yapıyorlarmış günlük 100 TL'ye. Gayet iyi bir rakam. Yol derdi de yok mesai derdi de... Bi araştırın derim.

En kısa zamanda o iş yerinden kurtulup güzel bir iş bulursunuz umarım.

Simdi bu yorumunuz konu sahibinin hangi derdine merhem oldu?
tmm bundan sonra ayağını yorganına göre uzatır,siz öyle diyorsaniz.
Pozitif yorumlar yapılır böyle durumlarda.
Kadının zaten yasam enerjisi emilmiş.
Bide biz emmeyelim.
diğer insanlara örnek olsun diyelim...

Etkilenmeyen kesim bence karı koca memur kesim. Maaşları garanti olan kesim. Benim çevremde gördüğüm o.
fiyatlar illa ki herkesi etkiliyor. etkilenmeyen kesim diye bir şey yok bence. ultra zenginler haricinde. yoksa alım gücü herkese aynı :{

canım arkadaşlarınıza durumu anlatın bence, yada ailelere varsa imkan.
borç alabilirsiniz.
bebeğinizde varmış onun durumu ihtiyaçları nasıl?
keşke elimizden bişey gelse.
ay sonu maalesef durumlar berbat ya
iyi niyetiniz için çok teşekkür ederim çok incesiniz. umarım geleceğiniz güzel olur evladınıza en iyisini verirsiniz. oğlumun ihtiyaçları azami düzeyde simdilik onlarıda hallediyoruz bakalım.

Allah yardımcınız olsun
Topl para alırsanz kredilere toplu ödeme yaparsınz belki.
O arada is de bulursaniz düzene girer hersey ins:dua:
Bitmese bile kredilir hafifler.
Yeterki para carcur edilmesin
Ona dikkat edin.
parayı alırsam 8500 civarı alacağım. benim 17bin kredim var :( eşimin de 20 bin. bi de kartım dolu 5000 lira. kartı kapatırım ancak bide elime kalanla işte kredi taksitlerimi öderim.. başkada bişe kalmıyor zaten.. ama o da tabi büyük bişe

biz bu borcu herşy düzenliyken yaptık. ülke bu duruma gelmese bu durumda olmazdım. kriz bizi etkiledi. bu denli bi kriz yaşanacağını bilsem zaten borca girmezdim.. :kızgın:

Back
X