• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ekonomik kriz ve evdeki kriz..

kackaloribu

Nirvana
Kayıtlı Üye
12 Temmuz 2016
6.965
30.810
548
31
Kızlar selam,

O kadar çok daraldım ki.. İçimi buraya dökmek sanırım iyi gelecek bana..

Aralık ayından beri düzenli maaş alamıyorum. 3 ay içeri girdiğim oldu maaşsız. şimdi yine 1i ile 5i arasında ödenen maaşımız yatmadı. ayrıca 3 aylık yemek kartı ödemelerimizde yapılmadı..

15 gün sonra bu işyerindeki 1 yılım dolacak, yılım dolunca kıdem tazminatım olacak diye sabrediyorum şu günler geçsede hemen tek taraflı fesih yapsam.. en azından alacaklarımı alırım çıkarım diyorum ama bu gidişle o da zor gibi çünkü patronda kuruş para yok.. çek-senetle işi kapatacaktır, alacağımın vadesi uzayacaktır..

Bu kriz tabi evi de etkiledi. kredim var hey ay 1000 tl ye yakın. bide kredi kartımın ödemesi oluyor.. Ama bende maaş yok..

Yeni iş bakıyorum ama şimdiki maaşım yemekle birlikte 2750 civarı iken 2050 tl ye işler var.. Yüksek ihtimalle yeni bir yerde 500 lira daha aşağı maaş alacağım. Şimdiki işim tek vesait, bide iki vesaitlik iş bulursam masraf artacak.. bu da beni inanılmaz etkileyecek tekrar..

Evdede tabi parasal yönden krizler oluyor, ödemeleri yapamıyoruz, eşimin maaşı onun ve benim kredilerime gidiyor ve elde para kalmıyor..

Koca Ankara' da iş bulamayacak gibi hissediyorum. İş görüşmelerine gidiyorum, evli ve çocuklu olmam kötü geliyor insanlara.. Engelmiş bu durum. Mesai yapamazmışım, çocukla ilgili işler olur izin alırmışım gibi gibi..

Çok daraldım kızlar inanın. Bir çıkış yolu arıyorum artık kendime.. Cebimde 2 günlük yol param kaldı sadece.. Eşimde aynı durumda. Maaş yok, ne zaman verecek belli değil.. Ne yapacağımı şaşırmış durumdayım artık..

Keşke gözümü kapatsam da şöyle bi 2 yıl geçse hayatım değişmiş olsa, eşimin kredisi bitmiş olsa., sadece benim borcum kalsa. Kriz geçmiş olsa.. Neleeer neler..

Başınızı ağrııttım ama napayım döktüm içimi..

Aleykumselam, Allah yardımcınız olsun.
Gerçekten zor bir süreçten geçiyorsunuz; evet onlar çıkarsa en azından tazmınat ve işsizlik maaşı alırsınız bir süre.
İnternetten başvuru yapıyor musunuz bilemiyorum ama bu köle sisteminde işe girmek bir dert.
artık kendim maaş alamadığım için haklı fesih yapıp işsizlik maaşından yararlanmak istiyorum o yzden yılımı doldurmayı bekliyorum. internet ve telefonla vs heryerden başvur yapıyorum ama evime yakın bir yer olsun istiyorum eşmde vardiyalı çalıştığı için.. bir sürü sıkıntı inanın..

gerçekten çok zor
inşallah kısa zamanda iş bulabilirsiniz.
Her yere başvurun
ama az maaş almamak hiç maaş alamamaktan da iyidir.
kesinlikle katılıyorum ama az maaşlı bir iş bile bulamadım kendime maalesef.. arıyorum bakalım birde ihbar sürem olacak tabi fesih yaptığımda. bunu söylediğimde kimse beni istemiyor haliyle beklememek için..

Allah yardımcınız olsun.Bencede az maaş almak hiç almamaktan iyidir.İçinizi ferah tutmaya çalışın.Çok zor gerçekten.hemen geçer inşallah ne diyeceğimi bilemedim :(

Allah yardimcimiz olsun bizde ayni durumdayiz en son eylul ayinda maas almisti esim daha hala alamadi allahtan borcumuz yok ulkece cok kotuyuz insallah bir an once duzelir. Az maas hic yoktan iyidir ne gelse kârdir su durumda yiliniz dolunca issizlik maasi alabiliyorsaniz iyi hic degilse is bulana kadar idare edersiniz

kesinlikle katılıyorum ama az maaşlı bir iş bile bulamadım kendime maalesef.. arıyorum bakalım birde ihbar sürem olacak tabi fesih yaptığımda. bunu söylediğimde kimse beni istemiyor haliyle beklememek için..

ya acaba tazminatınızı alabilecek misiniz
yani o kesin mi
neyse 15 gün daha bekleyin ama daha fazla beklemeyin bence.

ya acaba tazminatınızı alabilecek misiniz
yani o kesin mi
neyse 15 gün daha bekleyin ama daha fazla beklemeyin bence.
bende aynı şeyi düşünüyorum ama iş bulamazsam en azından işsizlik maaş almam için de haklı fesih yapmam vs gibi şeyler lazım bekliyorum 2 hafta sonra artık herşey netleşir

bende aynı şeyi düşünüyorum ama iş bulamazsam en azından işsizlik maaş almam için de haklı fesih yapmam vs gibi şeyler lazım bekliyorum 2 hafta sonra artık herşey netleşir
kriz var deniyor ama, kimse lüksünden geri kalmıyor..herkes sigarasını içiyor, avm ye gitsen tıklım tıklım dolu, kafeler, lokantalar dolu, çoğu evde 2 araba, ilkokul çocuklarında son model cepler....

Allah yardimcimiz olsun bizde ayni durumdayiz en son eylul ayinda maas almisti esim daha hala alamadi allahtan borcumuz yok ulkece cok kotuyuz insallah bir an once duzelir. Az maas hic yoktan iyidir ne gelse kârdir su durumda yiliniz dolunca issizlik maasi alabiliyorsaniz iyi hic degilse is bulana kadar idare edersiniz
Nerdeyse 1 yil mi olacak😔

kriz var deniyor ama, kimse lüksünden geri kalmıyor..herkes sigarasını içiyor, avm ye gitsen tıklım tıklım dolu, kafeler, lokantalar dolu, çoğu evde 2 araba, ilkokul çocuklarında son model cepler....
valla ben öğle yemeğimi yiyemiyorum ne zamandır işyerinde. akşamları makarna veya çorba ile geçiştirmekten bi hal oldum. kendime bişe almayalı aylar oldu. gezip harcayanlar varsa helal olsun ne diyim varsa harcasınlar.

amacım bu işsizlik maaşı alabilmek.. o kadar zorki Allah size de yardım etsin.. devlete çalışan herkes battı nerdeyse.

Burada maaşım 2750 demişsiniz de alamadıktan sonra 10bin olsa ne ?
Asgari bile olsa her ay düzenli maaş alacağınız bir işe girerek borçlarınızı eritmeye bakın önce
aynen haklısınız tek derdim iş bulamazsam işsizlik maaşı alabilmek için gün dolduruyorum..

Back
X