Ekmel bey bu kez de Atatürk'ün sözünü hatırlayamadı...

sarisaclihuzun

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
15 Temmuz 2014
194
37
0
Samsun
Konuşarak oy kaybeden kişi olarak tarihe geçecek.

Ekmel Bey'den 2. İstiklal Marşı vakası

Cumhurbaşkanlığı seçimi kapsamında yurt gezilerine devam eden çatı aday Ekmeleddin İhsanoğlu, dün akşam gittiği Adana'da 2. İstiklal Marşı vakasına imza attı.

Konuşmasına Atatürk'ün "Yurtta sulh, cihanda sulh" sözüyle devam etmek isteyen İhsanoğlu, Atatürk'ün sözünü hatırlayamadı. Yanındakilerin yardımıyla Atatürk'ün sözünü hatırlayan Ekmel Bey; 2. İstiklal Marşı vakasına imza atmış oldu...

http://www.gazetebalikesir.com/siyaset/ekmel-beyden-2-istiklal-marsi-vakasi-h31280.html

Konuşarak oy kaybeden kişi olarak tarihe geçecek.

Ekmel Bey'den 2. İstiklal Marşı vakası

Cumhurbaşkanlığı seçimi kapsamında yurt gezilerine devam eden çatı aday Ekmeleddin İhsanoğlu, dün akşam gittiği Adana'da 2. İstiklal Marşı vakasına imza attı.

Konuşmasına Atatürk'ün "Yurtta sulh, cihanda sulh" sözüyle devam etmek isteyen İhsanoğlu, Atatürk'ün sözünü hatırlayamadı. Yanındakilerin yardımıyla Atatürk'ün sözünü hatırlayan Ekmel Bey; 2. İstiklal Marşı vakasına imza atmış oldu...

http://www.gazetebalikesir.com/siyaset/ekmel-beyden-2-istiklal-marsi-vakasi-h31280.html

Cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhanoğlu, Başbakan Tayyip Erdoğan’ın İstiklal Marşı’nı bilmediğine ilişkin iddiasıyla ilgili açıklama yaptı.

İSTİKLAL MARŞI TARTIŞMASI
Ben hayretler içinde kalıyorum. Bu benim söylediğim söz arefe günüydü. Şehitliğe gittim hem şehitlerimizin ruhuna hem de baba dostu mehmet Akif Ersoy’un kabrinde fatiha okudum. Orada şehitlerin aileleri gelmişti onalar da benim etrafımda toplandılar ve devletin kendilerinin kapısını hiç çalmadığını söylediler. Başkalarının peşindeler bizim evladımızı şehit edenlerin peşindeler diye şikayette bulundular.
Ben orada “kim bu cennet vatanın uğruna olmaz ki feda, şüheda fışkıracak toprağı sıksan şüheda” beytini okudum ve orada bir arkadaşın sorusu üzerine şüheda fışkıracak, şüheda şehidin çoğuludur… Bu sözün de Çanakkale şehitleriyle ilgili, çünkü Çanakkale tarihimizde en yoğun şehit verdiğimiz yerdir. Çanakkale ile ilgili olduğunu söyledim. Ben öyle yorumluyorum.
Şimdi beni edebiyattan imtihan edenler şunu düşünmeli. Ben bu edebiyatı çok iyi biliyorum. Bana su parası ekmek parası başörtüsünden imtihan ettiler. Buradan da imtihan etmek isteyenlere şunu söylüyorum: İstiklal marşı, Çanakkale savaşı, Yahya Kemal Beyatlı ve Fuzuli’nin su kasidesi bunlardan birini seçsinler.
Ama en önemlisi insanların edepten sınıftan geçmesidir.
Bu arada şühedanın edebiyatıyla değil şehitlerin aileleriyle meşgul olsunlar.
Ben yine de sayın başbakaım diyorum çünkü benim devlet terbiyem bunu gerektiriyor.
Ben İstiklal Marşını, Mehmet Akif Ersoy’u anamın sütüyle emdim. Biz Akif’in emanetine hiçbir zaman ihanet etmedik. O satırların altına imzamı atarım. Çünkü Türk oğlu Türküm. Benim hiçbir zaman başka pasaportum olmadı.
Evet gurbette doğdum ama bu toprakların insanıyım. Gurbette doğan bu toprakların değerini daha iyi bilir.

BAŞTUĞ-Akif ÖZDEMİR/ADANA - DHA)

Atatürk ün sözünü hatırlayamamış,bak sen:31::31::31:
İnsanız hepimiz unutabiliriz,ben bazen oğluma kardeşimin ismiyle hitap ediyorum:9::9:
Biran unutuyorum ,çok normal değil mi?

Cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhanoğlu, Başbakan Tayyip Erdoğan�ın İstiklal Marşı�nı bilmediğine ilişkin iddiasıyla ilgili açıklama yaptı.

İSTİKLAL MARŞI TARTIŞMASI
Ben hayretler içinde kalıyorum. Bu benim söylediğim söz arefe günüydü. Şehitliğe gittim hem şehitlerimizin ruhuna hem de baba dostu mehmet Akif Ersoy�un kabrinde fatiha okudum. Orada şehitlerin aileleri gelmişti onalar da benim etrafımda toplandılar ve devletin kendilerinin kapısını hiç çalmadığını söylediler. Başkalarının peşindeler bizim evladımızı şehit edenlerin peşindeler diye şikayette bulundular.
Ben orada �kim bu cennet vatanın uğruna olmaz ki feda, şüheda fışkıracak toprağı sıksan şüheda� beytini okudum ve orada bir arkadaşın sorusu üzerine şüheda fışkıracak, şüheda şehidin çoğuludur� Bu sözün de Çanakkale şehitleriyle ilgili, çünkü Çanakkale tarihimizde en yoğun şehit verdiğimiz yerdir. Çanakkale ile ilgili olduğunu söyledim. Ben öyle yorumluyorum.
Şimdi beni edebiyattan imtihan edenler şunu düşünmeli. Ben bu edebiyatı çok iyi biliyorum. Bana su parası ekmek parası başörtüsünden imtihan ettiler. Buradan da imtihan etmek isteyenlere şunu söylüyorum: İstiklal marşı, Çanakkale savaşı, Yahya Kemal Beyatlı ve Fuzuli�nin su kasidesi bunlardan birini seçsinler.
Ama en önemlisi insanların edepten sınıftan geçmesidir.
Bu arada şühedanın edebiyatıyla değil şehitlerin aileleriyle meşgul olsunlar.
Ben yine de sayın başbakaım diyorum çünkü benim devlet terbiyem bunu gerektiriyor.
Ben İstiklal Marşını, Mehmet Akif Ersoy�u anamın sütüyle emdim. Biz Akif�in emanetine hiçbir zaman ihanet etmedik. O satırların altına imzamı atarım. Çünkü Türk oğlu Türküm. Benim hiçbir zaman başka pasaportum olmadı.
Evet gurbette doğdum ama bu toprakların insanıyım. Gurbette doğan bu toprakların değerini daha iyi bilir.

BAŞTUĞ-Akif ÖZDEMİR/ADANA - DHA)

Atatürk ün sözünü hatırlayamamış,bak sen:31::31::31:
İnsanız hepimiz unutabiliriz,ben bazen oğluma kardeşimin ismiyle hitap ediyorum:9::9:
Biran unutuyorum ,çok normal değil mi?

Ben demistim :31: dogru anlamisim demek ki :31:

hayydaaaaaaa....şimdi birileri çıkar buna da "cumhurbaşkanının görevi bu değil neden bilsin"der..:32:

Madem istiklal marşını biliyor o zaman niye görüntüler bunun aksini söylüyor. soru soruldu diyor bide hiç bir yerde o gürüntülerin tamamı neden yok ??? :19:

Adamı zor duruma düşürmek için kırpılmış,benim aklıma başka ihtimal gelmiyor.
Görüntülerin tamamı eğer İhsanoğlunu yalanlayacak olsa yandaş medya hemen çıkartır zaten.

Adamı zor duruma düşürmek için kırpılmış,benim aklıma başka ihtimal gelmiyor.
Görüntülerin tamamı eğer İhsanoğlunu yalanlayacak olsa yandaş medya hemen çıkartır zaten.

ekmel bey çarkın kralını etmiş.

edirnekapı'da "çanakkale şehitleri şiirinden herhalde" demişti. bugün çark edip, "bu sözün de çanakkale şehitleriyle ilgili, çünkü çanakkale tarihimizde en yoğun şehit verdiğimiz yerdir. çanakkale ile ilgili olduğunu söyledim. ben öyle yorumluyorum" demiş.

yapma ya, bariz bir şekilde "çanakkale şehitleri şiiri" dedi.

"ortadoğu'da tarafsız olup israil'le ilişkilerimizi geliştirmemiz lazım" dediğinin ertesi günü, "ben öyle demedim" şeklinde bir açıklama yapmıştı.
:19:

edirnekapı'da "çanakkale şehitleri şiirinden herhalde" demişti. bugün çark edip, "bu sözün de çanakkale şehitleriyle ilgili, çünkü çanakkale tarihimizde en yoğun şehit verdiğimiz yerdir. çanakkale ile ilgili olduğunu söyledim. ben öyle yorumluyorum" demiş.

"ortadoğu'da tarafsız olup israil'le ilişkilerimizi geliştirmemiz lazım" dediğinin ertesi günü, "ben öyle demedim" şeklinde bir açıklama yapmıştı.

Videoda soyledigi soz "canakkale sehitleri siirinden herhalde" degil "canakkale sehitleri herhalde, siirinden" dir bir herhaldenin yeri anlami cok degistirebiliyor

Valla ben bazen kardeşimin adını bile unutuyorum ki bu adam şehir şehir dolaşıp insanlarla konuşuyor sürekli normal. Ha bu arada mitinge çıkıp yanlışlıkla (!) ben evlatlarıma helal lokma yedirmedim diyen, bir şiir okuyup da şiiri yazan yerine başka birinin adını söyleyen vs. vs. biri de cumhurbaşkanı adayı:)

anlaşıldı ihsanogluda bu işi götüremiycek diyelim ki istiklal marşını biliyor yine de tayyipten bu kadar basit gol yememesi gerekiyordu, chp ve mhp sankı tayyıp'e calısıyorlar. ıkıyuz mılletvekıllerınden bır aday cıkaramadılar, meral aksener hanımefendı aday olsaydı kesınlıkle daha güclü olurdu istiklal marşınıda orada çatır çatır okurdu . yazık oldu.

hay ağzına sağlık ... seçime kadar her gün bir gaf var.....herkes gardını alsın....2. bahçeli vakası....[video=youtube;6uFGynHJjaM]http://www.youtube.com/watch?v=6uFGynHJjaM[/video]

Dediğim gibi olayın öncesini çıkartsalar bu yanlış anlaşılma düzeltilir.

Ama yandaş medyanın çıkartmayacağından eminim.

anlaşıldı ihsanogluda bu işi götüremiycek diyelim ki istiklal marşını biliyor yine de tayyipten bu kadar basit gol yememesi gerekiyordu, chp ve mhp sankı tayyıp'e calısıyorlar. ıkıyuz mılletvekıllerınden bır aday cıkaramadılar, meral aksener hanımefendı aday olsaydı kesınlıkle daha güclü olurdu istiklal marşınıda orada çatır çatır okurdu . yazık oldu.
aynen yaaaa bu nedir arkadaş......mhp yi bilmem chp seçmeninin çoğu rahatsız bu adamdan.....valla doğruya doğru bu adam yürütemez bu işi.....

aynen yaaaa bu nedir arkadaş......mhp yi bilmem chp seçmeninin çoğu rahatsız bu adamdan.....valla doğruya doğru bu adam yürütemez bu işi.....

benim çogu chpli arkadaşlarım sandıga bile gitmem bir araba oy vermem diyor :1: yanlış yaptılar, sonra da derler ki erdogan neden oy alıyor e karşısında alternatif yokki alternatif olmazsa sadece eleştirmekle kalırız bu böyle... :ssz:

benim çogu chpli arkadaşlarım sandıga bile gitmem bir araba oy vermem diyor :1: yanlış yaptılar, sonra da derler ki erdogan neden oy alıyor e karşısında alternatif yokki alternatif olmazsa sadece eleştirmekle kalırız bu böyle... :ssz:

erdoğan kendi ağzıyla dedi siz gibi muhalefet oldukça ben daha çok iktidar olurum diye.....:1: benim eşim mhpli meral akşeneri beklemişti simdi gitmiycek sandığa....gel yakalım ampülü diyorum istemiyo:52:

Back