- 4 Mayıs 2011
- 24.321
- 45.716
Sevgili Canan abla, neredeyse ekmeği ekmekle yiyecek olan millete ekmek yemeyin diyorsun.. yemek yemeyip pasta mı yiyelim amacın ne?
ay yıllar önce bizim ekmektende hamam böceği çıktıydı, bişmiş kendisi
üstelik açık mutfak iyi bi fırındı güya
Halk ekmeği temiz olur mu acaba bizimkiler o temiz diye bu sefer onu almaya başladı Ekmek bağımlıları
Bir de çoğu fırında farkettim.Ekmeğin üstünü çizdikleri kalem gibi şeyi kulak arkasına takıyorlar.Her çizdiklerinde geri kulak arkasına takıyorlar.Bir tanıdığımızın eşi ekmek fırınında işe başlamış ekmek yapılırken içine düşen böcek,fare gibi şeyleri alma şansları olmuyormuş adam o günden beri evine ekmek sokmamış dikkatli olmak lazım güvenilir temiz yerlerden yenilmeli en azından
Bu konuyu okuyup hala ekmek yiyebilen olucak mı acabaBir de çoğu fırında farkettim.Ekmeğin üstünü çizdikleri kalem gibi şeyi kulak arkasına takıyorlar.Her çizdiklerinde geri kulak arkasına takıyorlar.
:) Bak şimdi deynep çatalı alıyorsun, yumurtaya daldırıyorsun sonra da ağzına götürüyorsun.Mesela menemen yapsan,sahanda yumurta yapsan da yemiyor musun?Diğer öğünlerde neyse de kahvaltı ekmeksiz çekilmiyor be
Proteindir bir şey olmazBir tanıdığımızın eşi ekmek fırınında işe başlamış ekmek yapılırken içine düşen böcek,fare gibi şeyleri alma şansları olmuyormuş adam o günden beri evine ekmek sokmamış dikkatli olmak lazım güvenilir temiz yerlerden yenilmeli en azından
BenBu konuyu okuyup hala ekmek yiyebilen olucak mı acaba
Bu ekmeksiz yemek yiyenle ,şekersiz çay içenin damak tadından istiyorum:) Bak şimdi deynep çatalı alıyorsun, yumurtaya daldırıyorsun sonra da ağzına götürüyorsun.İşte beyyle yeniyor. Cidden alışınca aramıyorsun ekmeği.
4 yıldır ekmek yemiyorum, saygılar.
En güzeli aslında evde yapmak.Hem fırında ,hem tavada bazlama şeklinde .Kırsal kesimlerde kadınlar hep evde yapıyor ekmeği.Bizler üşeniyoruzCanan hoca değilde yorumlar beni ekmekten soğuttu.Canan hoca burayı okusa bilimi vs bırakır yorumlar üzerinden konuşur. Böcek çıktı haa.. Üfff cidden bizim eve de nadir ekmek giriyor. Glutensiz ekmek yapıyordum eşim için ama sanırım artık kendi ekmeğimi de kendim yapacağım bundan sonra
Aynen. Ben hatırlıyorum annem tüplü sacda yapardı. Sabah okula gitmeden bitki çayıyla beraber börek yerdim. Liseye kadar okula götürmüşlüğüm bile var:) Kırsal kesim değilde sadece, aslında var hala evde ekmek yapan mesela benim komşu. Mis gibi bazlama yapıyor. Bende evde glutensiz ekmek,bazlama,yufka yapıyorum. Uğraşınca oluyor yine mis gibi.En güzeli aslında evde yapmak.Hem fırında ,hem tavada bazlama şeklinde .Kırsal kesimlerde kadınlar hep evde yapıyor ekmeği.Bizler üşeniyoruz
Onları bende yiyorum ya at eti de olsa farketmezProteindir bir şey olmaz
Ben
Hiç umursamam valla böyle şeyleri. Burger King'le, McDonalds'la, salam sosis vb şarküteri ürünleriyle ilgili de bir sürü şey çıktı hala yiyorum
Çayı kahveyi de şekersiz içiyorum. :)Bu ekmeksiz yemek yiyenle ,şekersiz çay içenin damak tadından istiyorum.İkisi de alışınca güzel oluyor diyor,ben neden alışamıyorum
Bu aynen ben ama zor oldu basta birakmak, ama rahat 2-3 yildir sekeri cikardim gibi hayatimdan. Hele cay daha bir cay gibi gelmeye basladi biraktiktan sonra.Çayı kahveyi de şekersiz içiyorum. :)
Şekerlisi kötü geliyor diyebilirim alışınca. Başlamak yeterli, tek tavsiyem bu.
Sırf şeker tadı geliyor içince di mi? Kahvenin aromasını mahvediyor.Bu aynen ben ama zor oldu basta birakmak, ama rahat 2-3 yildir sekeri cikardim gibi hayatimdan. Hele cay daha bir cay gibi gelmeye basladi biraktiktan sonra.
Kahveci değilim ama çaycıyım ve cidden şeker tadı geliyor sadece. Zayıf biriyim ben ama varolan göbeğimden bu şeker sorumlu bence. Gereksiz şekilde yıllarca şekerli çay içtik.Sırf şeker tadı geliyor içince di mi? Kahvenin aromasını mahvediyor.
:) Bence de ya. Şeker çikolataya yakışır ama :) Çikolata ayrı. :)Kahveci değilim ama çaycıyım ve cidden şeker tadı geliyor sadece. Zayıf biriyim ben ama varolan göbeğimden bu şeker sorumlu bence. Gereksiz şekilde yıllarca şekerli çay içtik.