Ekmeğinizi ve yoğurdunuzu evde yapmanızı öneriyorum..

yeye

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
2 Kasım 2007
18
0
86
47
İstanbul
arkadaslar 1 senedir sinbo ekmek yapma makinesi kullanıyorum 6 aya yakın bir zamandırda sinbo yoğurt mayalama makinesi ile yogurdumu evde yapıyorum. bu iki mucize aleti sizlere şiddetle öneririm. evinizde mis kokan ekmekler ve taptaze yogurtlar yapmak inanın cok güzel. yerimseniben

canım mutlaka güzeldir bende alıcam ama marka konusunda terddüt ettim sinbo nasıl yani bu ikisinde başarılımı pek olumlu duymadım çevredende

ikisi icinde bir makineye ihtiyaciniz yok bence.bende ekmegimi ve yogurdumu evde yapiyorum hemde makinasiz.Eskiden annelerimiz hep makine ile mi yapiyordu ki.Biraz tecrube isi deneyince oluyor

pratiklik sağlar makina..bende fırınımda ekmek yapıcam ama üşeniyom o nolcek
peki..yoğurdu bilmemde ekmek makinası almayı düşünüyom valla..sinboda
iyiymiş,bazı markalar feci pahalı..

selam arkadasım şiddetle tavsıye edıyorum bende sımbo ekmek yapma makınesı aldım ve cok memnunum bence dusunuyorsan hıc tereddut etme derım cesıt cesıt ıstedıgın gıbı ekmek yapabılıyorsun ve bırde kekıde muhtesem oluyor

arkadaslar benim ekmek yapma makinemin modeli sbm-4705. ürünü almadan önce cok arastırdım ve aldıktan sonra o kadar memnun kaldımki hiç tereddüt etmeden gidip yogurt mayalama makinesini aldım. ve her ikisindende cok memnunum. çevremde kime tavsiye ettiysem aldılar ve onlarda cok memnun kaldılar. ayrıca yogurt ve ekmeğinizi elbette makinesiz de yapabilirsiniz fakat ne makinede yaptığınız kadar pratik nede hijyenik olacaktır. ayrıca ekmek makinenizi geceden ayarlayıp sabah mis kokulu ekmek kokusu ile uyanmakta ayrı bir keyif.

benim de ekmek yapma makinem var aura marka yazlıkta kullanıyorum ama geçen sene bir su basma felaketi yaşadık tariflerimin olduğu defter kullanılmaz halde kullanan arkadaşlar birkaç tarif verebilir mi ölçüleri ile şimdiden teşekkürler..............

arkadaslar benim ekmek yapma makinemin modeli sbm-4705. ürünü almadan önce cok arastırdım ve aldıktan sonra o kadar memnun kaldımki hiç tereddüt etmeden gidip yogurt mayalama makinesini aldım. ve her ikisindende cok memnunum. çevremde kime tavsiye ettiysem aldılar ve onlarda cok memnun kaldılar. ayrıca yogurt ve ekmeğinizi elbette makinesiz de yapabilirsiniz fakat ne makinede yaptığınız kadar pratik nede hijyenik olacaktır. ayrıca ekmek makinenizi geceden ayarlayıp sabah mis kokulu ekmek kokusu ile uyanmakta ayrı bir keyif.

Çok elektrik harcıyor mu bu makineler.3-4 saat çalışıyor nerdeyse.Astarı yüzünden pahalıya gelmesinfisfisfis

hayır canım kesinlikle cok elektrik yakmıyor. karıstırma, mayalama ve pişirme süresi 3 saat sürüyor ama sadece pişirirken ve karıştırırken fark edilmeyecek kadar az elektrik yakıyor. şöyle söyleyeyim canım evimde neredeyse her gün kullanıyorum ve elektrik faturamda hiç bir değişiklik olmadı.

sevgili ilktuğ... makinenin minumum ve maksimum kapasitesi kaç gr lık? benim makinem 700 ve 900 gr lık. dolayısı ile elimde bulunan tarifler bu gr lara uygun.

sevgili ilktuğ... makinenin minumum ve maksimum kapasitesi kaç gr lık? benim makinem 700 ve 900 gr lık. dolayısı ile elimde bulunan tarifler bu gr lara uygun.

cANIM MAKİNE YAZLIKTA OLDUĞU İÇİN NE KADARLIKTI HATIRLAMIYORUM AMA ÇOĞUNLUKLA AYNI SANIRIM KAPASİTELERİ EĞER MÜMKÜNSE KEK VE NORMAL BİR EKMEK YAPIMI İÇİN TARİF VERİRSEN MEMNUNU OLURUM.a.s.

kızlar peki bu ekmekler aynı fırın ekmeği gibimi oluyor.yoksa çörek gibimi oluyorki.

normal ekmek: 700 gr lık: 1+1/8 kap ölçek su, 2 küçük kaşık ölçek tuz, 2 büyük kaşık ölçek şeker, 2 büyük kaşık ölçek sıvıyağ, 3 kap ölçek un, 2 küçük kaşık ölçek kuru maya. 900 gr lık: 1+1/2 kap ölçek su, 2 küçük kaşık ölçek tuz, 2 büyük kaşık ölçek şeker, 2 büyük kaşık ölçek sıvıyağ, 4 kap ölçek un, 1+1/2 küçük kaşık ölçek kuru maya.
cANIM MAKİNE YAZLIKTA OLDUĞU İÇİN NE KADARLIKTI HATIRLAMIYORUM AMA ÇOĞUNLUKLA AYNI SANIRIM KAPASİTELERİ EĞER MÜMKÜNSE KEK VE NORMAL BİR EKMEK YAPIMI İÇİN TARİF VERİRSEN MEMNUNU OLURUM.a.s.

kek: 3 adet yumurta, 1 kap ölçek şeker, 1/4 kap ölçek sıvıyağ, 1 paket vanilya, 1 küçük kaşık ölçek limon suyu, 1+1/2 kap ölçek un, 1 paket kabartma tozu. yapılışı: yumurta, şeker, sıvıyağ, vanilya ve limon suyunu bir kaba koyup karıştırın. un ve kabartma tozunu ilave edip tekrar karıştırın. karışan malzemeyi ekmek kalıbının içine dökün. kalıbı makineye yerleştirip kek programını seçin.

canım ekmek ve kek tariflerini aynen benim kitapcığımda yazdığı gibi aktardım sana. kap ölçek ve kaşık ölçek dediği ölçüler benim makinemin içinden çıkan orjinal ölçekler. umarım sendede aynı ölçeklerden mevcuttur. ve umarım tarifler işine yarar. bu tarifler deneme olsun, eger senin makinende güzel sonuç verirse ki umarım öyle olur diğer tarifleride yollarım sana. a.s.

canım ekmek ve kek tariflerini aynen benim kitapcığımda yazdığı gibi aktardım sana. kap ölçek ve kaşık ölçek dediği ölçüler benim makinemin içinden çıkan orjinal ölçekler. umarım sendede aynı ölçeklerden mevcuttur. ve umarım tarifler işine yarar. bu tarifler deneme olsun, eger senin makinende güzel sonuç verirse ki umarım öyle olur diğer tarifleride yollarım sana. a.s.

çok teşşekkür ederim ellerine sağlık canım.....

Bende evde yapiyorum ekmegimi ama zayiflamak icin tam tahilli unlardan yapiyorum disarda cok pahali oluyor tam tahilli ekmekler yada icinde illa beyaz un oluyor.
Bende tavsiye ederim cok güzel.
Yogurdumu normal mayaliyorum.a.s.

benim de aklımdaydı ekmek makinası, eşimin abisi almış harika ekmekler yapıyor, yemeğe gittiğimizde tattık gerçekten nefisti, kızlar dikkatinizi çekerim abisi :) hanımından daha meraklı bu işlere
en kısa zaman da ben de alıcam inşallah

ben pek tavsiye etmiyorum kendime açıkçası ekmek yapma mak.çünkiii feciii kg aldırıyor oradan çıkan ekmekcikler.ok çok lezzetli oluyor zeytinli,sade çekirdekli.çevizli vs.ama yedikçe yiyesi geliyor adamın ayoool bi arkadaşta var ona gittim mi yapıyoz ama feci kg aldırıyor benim arkidiş 1 ayda tam 5 kg aldı yaaaa ama süper oluyor.

canım yogurdumu bildiğin uzun ömürlü paket sütle yapıyorum. yanlız tam yaglı olmasına dikkat etmek gerekiyor çünkü yarım yaglı sütlerle yoğurdun kıvamı sulu oluyor. benim makinem 2 lt kapasiteli oldugu için 2 lt süt için 1 çorba kasıgı yogurt ile mayalıyorum. eger 1 lt sütten yapıyorsan ise yarım çorba kasıgı yogurt kullanmalısın. mayalayacagım yogurt ile sütü(sütün cok soguk olmaması gerekiyor) haznenin içinde güzelce karıstırıyorum ve 6 saat mayalıyorum. mayalama süresi bitincede hazneyi makineden çıkartıyorum ve kapagı açık sekilde oda sıcaklıgında bir süre bekletip yine kapagı acık sekilde buzdolabına koyuyorum. mayalama süresini yazın 5 saate indiriyorum. umarım yardımcı olmusumdur...
bende yaklaşık 2 senedir ekmeğimi makinada yapıyorum ve çok memnunum herkese tavsiye ederim dışardaki fırınların temizliğini düşündükçe iyiki almışım diyorum.sinbonun yoğurt yapma makinasındanda aldım geçen gün ama malesef kıvamını tutturamıyorum. kullanan arkadaşım sen nasıl yapıyorsun tarif edersen memnun olurum. sağlık açısından her iki makinayıda tavsiye ederim arkadaşlar.

Back