Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.
kızlar siz ek bırseyler az da olsa6.ayı mı bekldiniz yoksa 5.ayda faln bırseyler vermeye basladınzmı .tamamen 6.ayda veren var mı ??* bıde hazır yogurt kullananlar hangısı ii sizce bebk icin
<Canımsın Oğlumm>
Kayıtlı Üye
bence 5.aydan itibaren tadımlıkda olsa yavaş yavaş başlamak gerekiyor ileride bu tadlara daha kolay alışması için,şahsen ben bunun kolaylığını yaşadım.:81:
Today is a gift, thats why they call it PRESENT
Kayıtlı Üye
5. ayla6. ay arasında okadar fark var mı? alıştırmak açısından? ben eğer yeterli süt varsa ek besinlere erkenden başlayıp bebeği anne sütünün faydalarından mahrum etmemek gerektiğini düşünüyorum...
Herseye rağmen... :)
Kayıtlı Üye
slm kızlar bende yenı uyeyım hatta ılk msjım..ben suan calısmıyrm ama 4 aylık bırakmistm kızımı annem elma rendeleyıp suyunu bı ıkı kasık vermeye baslamıstı.bı ay sonra puresıyle birlıkte yıne bı kac kasık.tabı arttırılacak.yıne kavanoz mamaları varya bız onlara yogurt mayalıyodk gunluk ondanda gunde 2 sefer bı kac kasık boyle ıste bıraz uzun oldu ama bence sende boyle basla bakalım bebıs sevıcekmı
<Canımsın Oğlumm>
Kayıtlı Üye
5. ayla6. ay arasında okadar fark var mı? alıştırmak açısından? ben eğer yeterli süt varsa ek besinlere erkenden başlayıp bebeği anne sütünün faydalarından mahrum etmemek gerektiğini düşünüyorum...
bence tabiki fark var, 1 ay az bi zamanmış gibi görünsede bu ek gıda döneminde çok önemli bir zaman dilimi.
zaten 5.ayda başlanmasının nedeni annenin sütü olmadığından yada bebeği anne sütünden mahrum etmekten değil,bebeği ek gıda tatlarına yavaş yavaş alıştırmak ve ileride birden hoop hadi ekgıdaya başladık deyip, sonra da <bebeğim ek gıda yemiyor> diye bi sorun yaşanmasın diye...:80:
Kayıtlı Üye
bence tabiki fark var, 1 ay az bi zamanmış gibi görünsede bu ek gıda döneminde çok önemli bir zaman dilimi.
zaten 5.ayda başlanmasının nedeni annenin sütü olmadığından yada bebeği anne sütünden mahrum etmekten değil,bebeği ek gıda tatlarına yavaş yavaş alıştırmak ve ileride birden hoop hadi ekgıdaya başladık deyip, sonra da <bebeğim ek gıda yemiyor> diye bi sorun yaşanmasın diye...:80:
benim anlamadığım bişey var. 6. aya bastığı gün ek gıdaları yemeye başlayacak diye bir kayde var mı? aynı alıştırma evresini 6.ayda da yapabilirsin hatta 6. ayda ek gıdaya daha hazır olacağı için daha kolay alışır gibi geliyor bana.. ama erken başlarsan alışır ilerde daha çok yer masalını çok duydum ama yakınımdaki örnekler hiç öyle değil..
mesela çok yakın bir arkadaşımn oğlu 4. ayda başlamıştı ekgıdaya şuan 7 yaşında yediği tek şey çorba onuda önüne koy 3 saat sonra gel bak hala yanı durur önünde anca sen ağzına sokarsan yer.. ayrıca yemediği şeylerin listesini yapsan 1 mt kağıt eder..
bence her çocuk yemek yer yeterki bunu bir sorun haline getirip bebeğin bunu kullanmasına izin vermeyelim..
<Canımsın Oğlumm>
Kayıtlı Üye
benim anlamadığım bişey var. 6. aya bastığı gün ek gıdaları yemeye başlayacak diye bir kayde var mı? aynı alıştırma evresini 6.ayda da yapabilirsin hatta 6. ayda ek gıdaya daha hazır olacağı için daha kolay alışır gibi geliyor bana.. ama erken başlarsan alışır ilerde daha çok yer masalını çok duydum ama yakınımdaki örnekler hiç öyle değil..
mesela çok yakın bir arkadaşımn oğlu 4. ayda başlamıştı ekgıdaya şuan 7 yaşında yediği tek şey çorba onuda önüne koy 3 saat sonra gel bak hala yanı durur önünde anca sen ağzına sokarsan yer.. ayrıca yemediği şeylerin listesini yapsan 1 mt kağıt eder..
bence her çocuk yemek yer yeterki bunu bir sorun haline getirip bebeğin bunu kullanmasına izin vermeyelim..
öyle bir kayde tabiki yok arkadaşım,her anne ne zaman uygun görürse ne zaman isterse o zaman başlar ekgıdaya.bu ekgıda olayı tartışmaya çok açık bir konu,benim düşüncem ne kadar erken başlanırsa bebek o tatlara ilerde daha kolay alışıyor bunuda bizzat yaşadığım tecrübeyi ve çevremdeki çocukları baz alarak söylüyorum.arkadaşınızın çocuğu gibi erken başlayıpta ilerde yemeyen çocuklarda var elbette,bunlar çocuğun karakteri,huyu,alışkanlıklarına giriyor zamanla maalesef.kaçıncı ayda başlarsan başla ekgıdaya ne yapsan yediremiyosun buda istisnaya giriyor işte.
umarım çocuklarımız da bu istisnaya dahil olmazlar....
arkadaşlar erken başlamanın alışmayla alakasına inanmıyorum. ama her anne bebeği için en iyisini bilir elbette. bu arada benim sormak istediğim bir şey var, yoğurt mayalayanlar ya da çorbalarda süt kullananlar nasıl bir süt kullanıyorsunuz. (daha ek gıdaya geçmemize daha var ama ben araştırma yapıyorum...)
Kayıtlı Üye
arkadaşlar erken başlamanın alışmayla alakasına inanmıyorum. ama her anne bebeği için en iyisini bilir elbette. bu arada benim sormak istediğim bir şey var, yoğurt mayalayanlar ya da çorbalarda süt kullananlar nasıl bir süt kullanıyorsunuz. (daha ek gıdaya geçmemize daha var ama ben araştırma yapıyorum...)
ben de henüz başlamadım ama cam şişede satılan günlük sütlerle yapmayı düşünüyorum. inşallah becerebilirim.. bir de tam emin olmamakla birlikte prebiotik yoğurtla mayalayın diyorlar ama doktora sormamız gerek önce..