Son kullanma tarihi geçmiş, bayatlamış bir tarayıcı kullanıyorsanız. Mercedes kullanmak yerine tosbaya binmek gibi... Websiteleri düzgün görüntüleyemiyorsanız eh, bi zahmet tarayıcınızı güncelleyiniz. Modern Web standartlarını karşılayan bir tarayıcı alternatifine göz atın.
Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.
ek gıda konusunda buradan çok şey öğreniyorum,oğlum 5 aylık şu anda.ama uygulamaya geçtiğimde bocalamaktan korkuyorum açıkçası,teorik olarak bilmekle uygulamak arasında fark olacağı kesin:)Allah kolaylık verdin tüm ek gıdaya geçmeyi düşünen annelere....
aslında korkmana gerek yok bebeğini aç bırakırsan ek gıdayı vermeden önce yiyorlar.Benim bebişim mamada değil ama meyve suyunu ilk içtiğinde tiksinerek içiyordu istemiyordu ama aç olduğu için içiyordu zorla bugün meyve suyu içmesindeki dördüncü gün ve artık rahat rahat içiyor
slm hipp mama uzun sürmüyor fakat gramajları tam ayarlamassan çok pütürlü oluyor mama gibi olmuyor ben ilk yaptığımda öle olmuştu ama ben yedirdim genede 2 ciden sonra gramajları tam uytguladım oldu bide suyu 50 c biraz daha sıcak yapıyorum çabuk erisin diye.Kaşık konusunda doktora danışmadım daha kendim öel veriyorum ama ay sonunda gidicem sorarım ama tv de prof dr kenan demirkol sağlığınız için plastikten uzak durun demişti.bizler için bile zararlı ben suyunu bebişimin kaynatıp cam kavanozda bekletiyorum hergün o kavanozdan kullanıp sadece 60-70 derece ısıtıyorum.
ya bu kenan demirkol benim psikolojimi alt üst etti :'( amerikada anne sütünü araştırmışlar, anne sütündeki yağın %7si trans yağ çıkmış :'( biz o zaman bebeklerimizi emzirmeyelim mama verelim daha iyi en azından mamalar organik üretiliyor boşuna yırtıyoruz kendimizi anne sütü verelim diye belki mama versek daha az zarar vereceğiz bebeğimize
Bebeğim 5.5 aylık ayın 20.sinde 6. ayını dolduracak geçen gün kontrol için sağlık ocağına gittik. Oradaki ebe gelişimi iyi ek gıdaya başlayabilirsin artık dedi. Bi tane liste verdi ona bakarak ilk olaraık bi çay kaşığı yumurta sarısı verdim. Çok aklım karıştı ertesi gün tekrar vermem gerekiyor mu yani yeni gıdaya geçmek için 3-5 gün bekleyip sonra yeni gıdayı deneyin diyorlar bende bu süre içinde yumurta vermeye devam etsem mi bilemem. Birde su vermeye ne zaman başlayacağız çok aklım karıştı çok. Ne yapacağımı bilmiyorum bu konuda fikri olan varsa yardımcı olursa sevinirim...
aslında korkmana gerek yok bebeğini aç bırakırsan ek gıdayı vermeden önce yiyorlar.Benim bebişim mamada değil ama meyve suyunu ilk içtiğinde tiksinerek içiyordu istemiyordu ama aç olduğu için içiyordu zorla bugün meyve suyu içmesindeki dördüncü gün ve artık rahat rahat içiyor
çok çok da aç bırakmamak gerekiyormuş bu sefer sinirleniyorlarmış emzirdikten 2 saat sonra ve uykudan yeni kalktığında. yani birsıkıntısı yokken başlamak gerekiyormuş.
tabiki ama benim sölemeye çalıştığım ben satte bir meziriyorum artık doymuyor çünkü ama ek besin vericeğim zaman 1.5- 2 saatte yakın ara veriyorum yani normal zamandan yarım saat geç olursa yiyor.ben denedim ve şuana kadar sorun yaşamadım
Bebeğim 5.5 aylık ayın 20.sinde 6. ayını dolduracak geçen gün kontrol için sağlık ocağına gittik. Oradaki ebe gelişimi iyi ek gıdaya başlayabilirsin artık dedi. Bi tane liste verdi ona bakarak ilk olaraık bi çay kaşığı yumurta sarısı verdim. Çok aklım karıştı ertesi gün tekrar vermem gerekiyor mu yani yeni gıdaya geçmek için 3-5 gün bekleyip sonra yeni gıdayı deneyin diyorlar bende bu süre içinde yumurta vermeye devam etsem mi bilemem. Birde su vermeye ne zaman başlayacağız çok aklım karıştı çok. Ne yapacağımı bilmiyorum bu konuda fikri olan varsa yardımcı olursa sevinirim...
daha önce yazmıştım senin için tekrar kopyalayabilirim.liste biraz tuhaf geldi.ilk mamaya başlayan coğuga hazmı kolay olan şeyler verilir.Aşşağıdaki listeyi güvenle uygulayabilirsin prof.dr metin karaböcüoğlunun bana önerdiği listekendisi hala cerrahpaşa hast prof olarka devam ediyor.
kopya
merhaba arkadaşlar benim bebişimde 6 ay 10 günlük çocuk dr pfor ve çok iyi.onun önerisi eğer bebeğin tartısı normal ise 6 aya kadar anne sütü yetiyorsa 6 ay tam emzirin tam altıncı ayda ilk
1 hafta anne sütü ve akşamları 19-20 arası pirinçli kaşım muhallebisi
2 hafta sabahları ek 9-10 gibi meyve suyu bu meyve suyu 1 hafta sonra püre olucak
3 hafta bunlara ek sebze çorbası
4 hafta yoğurt
şimdilik bu kadarını biliyorum ay sonunda tekrar kontrolleri var o zaman neler ekleneceğini öğreneceğim.
Ben organikçi bir anneyim çocuğuma hippin pirinçli kaşık mamasını veriyorum kaşıkla 30-60-90-120-140 cc diye arttırdım günlük 140 olarak devam ediyorum çocuğun bünyesi çünkü hemen kabul etmez.
meyveleride feriköyden organik pazardan aldım ilk gün elma havuç portakal armut 30 cc verdim gene arttırarak devam ettim.Ama doktorların önerisi biliyorsunuz önce allerji açısından kontrol etmek için günlük vermektir.zaten allerji hemen ortaya çıkaraynı gün belli olur siz günlük ekleyerek verin bence ben biraz aceleci davrandım.Haftaya püre olarak vericem .sebze çorbasınada pazar başlicam brokoli ve havuç olarka başlamayı düşünüyorum.