1- drmuz yönlendirdi.. 6.ayımıza gelmiştik.... 2- mikser, blendır, biberon yasaktı... sebze püresini çatalla ezerek hazırlıyorsun... meyve ise cam rendeden geçiriliyordu... 3- evet sevmişti... bizim drmuzda ilk önce meyve püreleriyle elma rendereterek başlatmıştı menüye... ama haftasonu izlediğim çocuk programında ek gıdaya geçişte önce meyveyle değil sebze püreleriyle başlanılmalı dedi... 2, çocuk yaparsam kesinlikle öyle yapacağım.. çünkü hemen çocuk elma yediğinde şekerli birtatla karşılaşıyor.. diğerlerine alışması daha zor oluyor.. bencede ilk tat sebze püresi olmalı... bol şans.......................
merhaba arkadaşlar; bebeğim neredeyse 5 aylık oldu, henüz başlamadım ama ek besinlere geçiş süreci şimdiden kafamı karıştırmaya başladı. size 3 sorum olacak;
1. ek besinlere geçişte nasıl bir strateji izlediniz? hemen menü mü oluşturdunuz yoksa önce 1-2 kaşıkla başlayıp sonra arttırdınız mı? hangi meyve ya da sebzeden başladınız nasıl yedirdiniz?
2. meyve ve sebzeleri püre haline getirirken hangi aletleri kullandınız?
3. bebeğiniz ek besinlere başlarken nasıl davrandı sevdimi sevmedi mi?
cevaplarınıziçin çok teşekkürler..
1. her iki günde bir yeni bir besin ekledim listeye. İlk başladığım meyve elmaydı, sonra havuç, sonra da armut ekledim. Çorba için de havuç, patates ve pirinçle başladım. Çorbayı henüz çok çeşitlendirmedim ama kabak, ıspanak ve karnabahar ekleniyor sanırım sırayla.
2. Elmayı cam rende ile rendeledim, havucu mecburn katı meyve pressinden geçirdim, sebzeleri de haşladıktan sonra blendırla ezdim.
3. Yoğurt dışında diğer besinleri severek yiyor, yoğurda da bir iki damla tad verecek kadar üzüm pekmezi ekliyorum, o zaman daha çok yiyebiliyor.
arkadasım diğer söyledıklerın hoş güzel ama yoğurtla pekmez bir arada verılmıyo haberınn olsun tercıh senın tabı ama calsıyumla demır bırlesınce kanserojen maddesı olusuyo ıkısının verılmesı kesınlıkle önermıyo doktorlar
canım kansorojen bir madde açığa çıkmıyor sadece kalsiyum demirin emilimini engelliyor ve faydası olmadan direk atılıyor.. eğer pekmezi sadece tatlandırmak için kullanıyorsanız o zaman sorun yok ama demirden faydalanamayacak onu bilin..
canım senın görusun tabı ama arkadasım pediatri uzmanı acık acık söyleyınce demirle calsıyumun karıstırldığında kansorojen madddeye meil verdığını o yuzde yazdım tercıh meselesı ısteyen verebılır tabı:87:
benimde ekliyceklerim eke başladıüın zaman kesinlikle emzirdikten yarım saat sonra vereğin gıdayı ver vemümkünse alışana kadar tadınlık bir çay kaşığı kadar olsun. ben başlayalı 20 gün kadar oldu hala tadımlık verşyorum çoğaltımadım pek sadece çeşit değiştiriyırum.
benim bebişim de haftaya 5 aylık olacak, ek gıdaya geçmeyi şimdiden araştırmaya başladım.5,5 aylık olunca vermeyi düşünüyorum. ama hala kafamda tam şekillenmiş değil.
merhaba arkadaşlar benim bebişimde 6 ay 10 günlük çocuk dr pfor ve çok iyi.onun önerisi eğer bebeğin tartısı normal ise 6 aya kadar anne sütü yetiyorsa 6 ay tam emzirin tam altıncı ayda ilk
1 hafta anne sütü ve akşamları 19-20 arası pirinçli kaşım muhallebisi
2 hafta sabahları ek 9-10 gibi meyve suyu bu meyve suyu 1 hafta sonra püre olucak
3 hafta bunlara ek sebze çorbası
4 hafta yoğurt
şimdilik bu kadarını biliyorum ay sonunda tekrar kontrolleri var o zaman neler ekleneceğini öğreneceğim.
Ben organikçi bir anneyim çocuğuma hippin pirinçli kaşık mamasını veriyorum kaşıkla 30-60-90-120-140 cc diye arttırdım günlük 140 olarak devam ediyorum çocuğun bünyesi çünkü hemen kabul etmez.
meyveleride feriköyden organik pazardan aldım ilk gün elma havuç portakal armut 30 cc verdim gene arttırarak devam ettim.Ama doktorların önerisi biliyorsunuz önce allerji açısından kontrol etmek için günlük vermektir.zaten allerji hemen ortaya çıkaraynı gün belli olur siz günlük ekleyerek verin bence ben biraz aceleci davrandım.Haftaya püre olarak vericem .sebze çorbasınada pazar başlicam brokoli ve havuç olarka başlamayı düşünüyorum.
hipp mamaları e bebekten bulabilrisin.yapım aşaması ilk önce biraz zor yedek bir mama bulunsun evde ülker hero baby nin de var o sadece suyla basit ama ben hipp öneririrm alman markası ve avrupada birçok ülkede hipp çok yaygın kullanılıyormuş.bol bol emzir sütün çoğalır az emiyorsa sağ sütünü bitmesin.Ve pirinçli kaşık mamasını bebeğine açken ver normalde satte bir emiyorsa 1.5-2 saat bekletki çok acıksın ve yesin ben öle yapıyorum yiyor.Zaten doktorunda söyliyecektir.Hipptede gramajı uygularken ilk başta az vericeğin için ölçekleri ona göre düşürürsün.hassas mutfak tartısı alırsan yada varsa ölçüyle yaparsan süper oluyor.umarım sağlıkla 2 yaşına kadar çocuklarımızı sorunsuz emziririz.bu arada meyveleri meyve sıkacağıyla sıkabilirsin ilk hafta o konuda takılma.Hatta 2.hafta meyve sıkıcağından sıkıp posasını içine atıp posalı olarak ölede yedirebilirsin.bütün meyveler cam rendede rendelenemiyor çünkü. kaşık olarakta ben evdeki çelik kaşıklarımı kullanıyorum şimdilik.kendi yemeğe başladığında belki plastik alırım kafasına vurma olasılığı olduğu için ama gerek olmadıkça plastik birşey kullanmamaya dikkat et.Plastikler bizler içinde iyi değil en iyi markası bile.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?