Ek yerleştirme de tercih yapabilir miyim?

cikolatakizzz

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
31 Ocak 2011
1.934
152
73
Tokat
kızlar ben bu yıl sınava gırdım, tercih yaptım ıstedıgım bolum geldı ama bızım eve daha yakın bir il olsa ıyı olurdu ve ben aptal gıbı tercıh zamanı bunu düşünemedım
nasıl olsa gelmez dedım ama küt diye birinci tercihim geldi...
benım sorum şu; şimdi ben yerlestırıldım ama ek tercıhte tekrar tercıh yapıp, bize yakın bir il yazamaz mıyım ?

Benim bildiğim kadarıyla, ilk yerleştirmede hazlihazırda yerleştiğiniz için ek yerleştirmeye müracaat hakkınız bulunmuyor.

neresi geldi ve nerede oturuyorsunuz merak ettim..
üni'de uzakta da olsan güzeldir canım dert etme.
zaten iş hayatına atılınca da uzağa gidebilirsin.
kendi ayaklarının üzerinde durmak, kendine güveninin gelmesi çok güzel..

Bildigim kadar ile tercih hakkın yok birde şöyle biliyorum bu sene yerleştiysen seneye puanın biraz kesliyo diye biliyorum arkadaşımın puanı kesildi

arkadaşlar haklı. hem ikinci tercihi yapamazsınız hem de bir dahaki sene tekrar sınava girerseniz puanınız kesilir. ama ne kadar kesilir onu bilemiyorum malesef :44: ama şunu söyleyeyim, ailem istanbulda yaşıyor, ben ankarada okuyorum ve iyi ki istanbulda değilim diyorum şimdi. başlarda zor gemişti ama, bence üniversite başka şehirde daha güzel, hayatı öğrenmek, kendine güvenmeyi vs öğrenmek açısından. çok fazla bir yol farkı varsa o yolu gitmek zor gelir de bence çok aşırı bir fark olmaz. neticede bir süre sonra oraya alışınca ailenizin yanına çok da sık gitmemeye başlıyorsunuz her halukarda

mantıken yapamaman lazım
cünkü belkide başka birisinin gitmek istediği yerde sen varsın

Evet canım seneye okulun verdiği puan yarı yarıya kesiliyo diye biliyorum ama bana söyleyenlerin yalancısıyım :) Bence şansını dene belki çok mutlu olacaksın iyiki de yazışım diyeceksin sonuçta istediğin bölümmüş bunun için bile katlanabilirsin. Baktın olmuyo o şehirde çalışıp ortalamanı yüksek tutup ailenin olduğu şehire de gelebilirsin yani bir sürü şık mevcut fakat ek yerleştirme bu şıkların arasında yok. Adından belli ek yerleştirme yani yerleşen insanları kapsamıyo.

sorunun cevabı hayır, ek yerleştirmede tercih yapamazsın çünkü ek yerleştirme hakkı herhangi bir yüksek öğretim kurumuna yerleşemeyenler içindir
bir de gitmezsen eğer, seneye sınava girdiğinde puanın düşer
tavsiyem gidip okuluna kaydını yaptır ve oku, uzakta okumak bazen daha iyidir, hayatı öğreniyorsun
ha illa ki ben aileme yakın olmak istiyorum dersen, bu sene gittiğin universitede derslerine çalışır 80 üstü bir ortalama yakalarsan, seneye istediğin şehirde ya da yakıl illerde bölümünün bulunduğu yere yatay geçiş isteyebilirsin tabii ortalamanın yüksek olması gerek...
hayırlı olsun
hayatında başarılar...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…