• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek Beslenmesi ek gıdaya nasıl başlıycam yardım edermisiniz

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

adiyef

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
27 Aralık 2008
548
5
96
42
Konya
benim kızım 5 buçuk aylık.ek gıdaya başlamak istiyorum ama nasıl başlayacağımı bilemedim.arasıra tadına bakması amacıyla meyve sularından tattırdım.mesela sabah kalkınca emzirip okula gidiyorum kahvaltıyı nasıl ne zaman yapıcak ben öğleden sonra evdeyim.ne zaman ne yedircem?kaç saatte bir emziricem.mesela biraz önce uykudan uyandı,meyve suyu verecektim.emzirmek varken niye vereyimki dedim.hep böyle diyorum.nasıl yapıyım sizce.bir yol gösterirseniz sevinirim

sabah emzirdikten 2-3 saat aralarla sırasıyla meyve püresi,sebze püresi,anne sütü,yogurt,anne sütü,muhallebi,anne sütü şeklinde verebilirsin.ilk önce az başlayacagın için ek gıda pesşine sütünü verirsen sütün de azalmaz.ben n e kadar yerse o kadar verdim istmedıgınde zorlamadım.sütünü eksik etme daha önemli.suyu da tattırmaya bak bazı bebekler almaz

Son düzenleme:
teşekkürler mesela bugün yoğurt verdim bir tek.günde kaç kez emzirilirki acaba.birde akşam ek gıda vereyimmi

doktorun mu başlattı ek besine?ek gıdaları normalde kaç saatte bir emziriyorsan ona göre ayarlayabilirsin.anne sütü ile ek gıdanın yerini değiştireceksin.mesela 3 saatte bir besleniyorsa;
Sabah 08.00:Anne sütü
Saat 10.00: Meyve püresi
Saat 13.00: Sebze çorbası veya püresi,
Saat 16.00:Anne sütü yada yoğurt.
Saat 20.00: anne sütü veya muhallebi.
aksam için 2-3 kaşıklık muhallebi verebilirsin.doktorum muhallebi bebeğin ek besinlere geçişini kolaylaştırdıgını söylemişti ama besin değeri düşük.alıştıktan sonra ara sıra verirsin yatmadan önce

Back