• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek Beslenmesi ek gıdaya geçtik :) bebek beslenmesi hakkında

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

sezince

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
13 Kasım 2009
445
4
96
Diğer
Kızlar, doktorumuz bugün ek gıdaya geçmemiz gerektiğini söyledi. Belki saçma bulacaksınız ama heyecan içindeyim. :) bugüne dek tecrübelerinizi her zaman paylaştınız, tanımasam da sizi önemsiyorum. işinize yarayabileceği umuduyla, menümüzü ve önemli bulduğum notları sizinle paylaşmak istedim.
sabah uyanınca 07.00 civarında anne sütü, 10.00' da kahvaltı ( yarım su bardağı meyve suyu, tuzsuz peynir ya da çökelek, 4-6 tane bisküvi... 1 hafta sonra 2 çay kaşığı pekmez, 1 hafta sonra az yumurta sarısı) , 13.00' da anne sütü, 16.00' da yoğurt ve meyve suyu ya da püresi, 19.00' da patates, soğan ve havuçun mutlaka yer alacağı sebze çorbası, 1 hafta sonra kıyma ya da tavuk, 1 hafta sonra yoğurt ya da tarhana çorbası, uyumadan önce anne sütü. istenirse muhallebi yapılabilir. çorbalar tuzsuz ve baharatsız olmalı. patlıcan kesinlikle yasak, yaz mevsimi olduğu için kış meyveli sadece vakumlanmışsa verilebilir. bisküvi olarak hipp' in bebek bisküvisi, süt olarak kay' ın keçi sütü ya da normal süt. çok az muz verilebilir. çilek, kivi, üzüm yasak olan meyveler.
umarım işinize yarar. menüye dair düşüncelerinizi paylaşmanız beni mutlu eder. kolay gelsin...

saol cnm teşekkürler.. bebeğin kaç aylık... noırmal süt verilebilir derken, inek sütünü mü kasdettin

bence çok miktar olarak çok fazla şeyler yazmışsınız.ve anne sütü bayagı az geldi bana..bir bebek bu kadar çok şey yerse anne sütü azalır..biraz daha anne sütü agırlıklı bir menü daha uygun olacaktır..

merhabalar bebeğiniz kaç aylık benim kızım 8 aylık bana muz 9 aylıkken süt bal şeker tuz gibi besinlerin bir yaşından sonra vermemizi söylemişti doktor

arkadaşlar dün arkadaşım 1,5 yaşındaki oğluna azıcık kivi yedirmiş... çocuk morarmaya, ağzı yüzü şişmeye başlamış... hemen acile götürmüşler... doktor tam zamanında getirmişsiniz demiş ve o gece hastanede kaldı... bi çatal kivi çocuğu mahvetmiş... ben duyunca çok korktum

çilek ve patlıcan allerjen besinlerdir.1 yaşından önce vermemeye çalışın.ayrıca balıda 1 yaşından sonra verebilirsiniz.anne sütünüde 2 yaşına gelene kadar verirseniz en güzeli:)

bence çok miktar olarak çok fazla şeyler yazmışsınız.ve anne sütü bayagı az geldi bana..bir bebek bu kadar çok şey yerse anne sütü azalır..biraz daha anne sütü agırlıklı bir menü daha uygun olacaktır..
canım ben sütümü sağarak veriyorum zaten. her zamanki gibi sağmaya devam edip, fazlasını sağıp dondurucuya koymayı düşündüm.

merhabalar bebeğiniz kaç aylık benim kızım 8 aylık bana muz 9 aylıkken süt bal şeker tuz gibi besinlerin bir yaşından sonra vermemizi söylemişti doktor
muza özellikle değindi doktorumuz. fazlasının zarar verebileceğini, küçük bir parçanın ise kullanılmasında sakınca olmadığını söyledi.

çilek ve patlıcan allerjen besinlerdir.1 yaşından önce vermemeye çalışın.ayrıca balıda 1 yaşından sonra verebilirsiniz.anne sütünüde 2 yaşına gelene kadar verirseniz en güzeli:)
patlıcanın hiçbir faydası, besin değeri olmadığı gibi nikotin içeriyormuş. anne sütüne gelince, WHO' nun 2 yaşına kadar, diğer benzeri sağlık örgütlerinin 1 yaşına kadar önerdiğini okumuştum. Sebebi de sütün zaman geçtikçe değerinin azalmasıymış. Tabii bu bilgiler kesin mi bilmiyorum.

muza özellikle değindi doktorumuz. fazlasının zarar verebileceğini, küçük bir parçanın ise kullanılmasında sakınca olmadığını söyledi.

Bizim doktor bir kısıtlama getirmedi muz için. Ben de hergün veriyorum yarım. Diğer meyvelerin içinde veya ayrı olarak. Ne gibi bir sakıncası varmış acaba?

lokman süresi14.Biz insana anne ve babasını (onlara iyilikle davranmayı) tavsiye ettik. Annesi onu, zorluk üstüne zorlukla (karnında) taşımıştır. Onun (sütten) ayrılması, iki yıl içindedir. "Hem Bana, hem anne ve babana şükret, dönüş yalnız Banadır

lokman süresi14.Biz insana anne ve babasını (onlara iyilikle davranmayı) tavsiye ettik. Annesi onu, zorluk üstüne zorlukla (karnında) taşımıştır. Onun (sütten) ayrılması, iki yıl içindedir. "Hem Bana, hem anne ve babana şükret, dönüş yalnız Banadır
"sütten ayrılma 2 yıl içinde" derken sanırım 2 yıl emzirmekten değil, 2 yıla kadar herhangi bir süreçte emzirmek gerektiğinde söz ediliyor.

Sezince canım ne iyi olmuş bu topiği açman biliyorsun aynı gün doğum yaptık ve ben de sütümü sağarak veriyorum senin gibi.buradan ben de seninle takip ederim artık. kaydirigubbakcemile2
ben dün götürdüm kontrole ek gıda dedim hayır bol bol anne sütüne devam dedi.zaten ek gıdada öyle abartılacak birşey yok önemli olan sütünü alması dedi.tamam da sağarak daha ne kadar verebilirim bilemiyorum ben de istiyorum tabiki sütümü almasını.bilmiyorum yani anlıyacağın daha benim doktor geçirtmedi ek gıdaya.hepsi farklı söylüyor zaten anlamadım gitti.ama ben de yavaş yavaş 2-3 çay kaşığı tatmasını sağlıyorum.geçenlerde sebze çorbası yaptım havuç-patates-pirinç-bulgurlu ondan yedi.meyvelere bayılıyor zaten onlarda sorun yok.yoğurdu ben de bugün deniyeceğim Kay'ın keçi sütünü aldım onla mayalıyacağım ama yoğurt mayası olrak ne kullanacağımı bilemedim?burada Sütaşın babymixi var demiş arkadaşlar onla mayalamışlar ben markete baktım elmalısı vardı olmaz diye almadım.sen neyi maya olarak kullancaksın hazır yoğurtları kullanabilir miyiz acaba maya olarak?
senin menü biraz fazla geldi bana hepsini ayrı ayrı denesen zaten biranda denemeyeceksin dimi? gerçekten insan heyecanlanıyor seni iyi anlıyorum.kolay gelsin inşallah kuzucuğun sever canım.A

bu arada 2 gün sonra 5 aylık oluyorlar.bizimkinin kilosu 6.800 boyu 64cm.

Back