Bebek Beslenmesi ek gıdaya geçişteki sorunlarınızı nasıl çözdünüz?

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

darksoulriver

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
11 Mayıs 2008
3.912
2
116
Diğer
5 aylık bir kızım var.4 aylıkken doktorumuzun da önerisiyle ek gıdaya başladık(kilo alımı azaldığı için)

bu bir ay içerisinde doğru dürüst yol katedemedik.meyve suyunu içiyor, yoğurdu ehh işte,sebze çorbasını hiç sevmedi.kaşık mamalara ise resmen ağzını kitledi. sanki sadece anne sütü istiyor.

dün kontrolümüz vardı.son 1 ay içerisinde yine 450gram almış. (5 aylık,7 kilo,kız çocuğu için normal sınırlar içinde)
bu aylar kilo alımı azalır dedi zaten doktorumuz ama kızım neden böyle yapıyor ki tamam, biliyorum hayatında ilk defa tadıyor ama canım yine de sıkılıyor. doktorumuz pirinçli yoğurt çorbası da verebilirsin bu ay dedi. umarım beğenir onu. sebze çorbasına yoğurt ekleyerek artıııı binbir şebeklik yaparak yediriyorum kimi zaman ve asla zorlamıyorum.en fazla 1-2 yemek kaşığı yiyordur. onun da yarısı mideye yarısı dışarıya gidiyor :)) doktorumuz da kesinlikle zorlama dedi.
ve kızım gündüzleri en geç 2 saatte bir meme ister. geceleri ise 3 kere kalkıyoruz aşağı yukarı. emzirmek benim için büyük zevk tamam da....bu kadar çok emzirince göğüslerim boş gibi,yumuşacık oluyor. bir sürü süt artırma formülü uyguladım şimdiye kadar. bilmiyorum farketti mi etmedi mi. süt artıran kesin çözümleriniz var mı?

sizler nasıl atlattınız ek gıda dönemini? forumda böyle sorunlar yaşayanları çok okudum ama nasıl çözdünüz? desteklerinize ihtiyacım var.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…