• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek Beslenmesi EK GIDAYA GEÇİŞTE PRATİK ve FAYDALI ÖNERİLER

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

eddaxy

ElifEfe:))
Kayıtlı Üye
11 Kasım 2010
854
29
123
Şanlıurfa
merhabalar.. 4 ayını dolduran ve sadece anne sütü alamayan(malesef) bebeklerimize yavaş yavaş ek gıdaya geçmeye başlıyoruz. bu dönemde bazı faydalı ve pratik bilgileri paylaşırsak sevinirim.

mesela ben bebe büsküvisi vermeye başladım. ama hazırları değilde kendi evde yaptığım büsküvileri kullanıyorum. biraz sert oluyor, eritmesi zor olduğu için büsküvileri fırından çıkınca biraz ılıdıktan sonra robottan geçirip toz haline getirip kavanozda saklıyorum. meyve sularının, yoğurdun veya pişirdiğim pirinç ununun içine kolayca 1 yada 2 kaşık koyuyorum. pratik oluyor.

sebzeli pirinç unu yerine sebze suyu hazırlayıp muhallebiyi öyle pişiriyorum. daha besleyici oluyor.

her mamasının içine 1-2 damla pekmez damlatıyorum.

pekmez bende vermeki stiyorum ama tereddütteydim. yoğurtlarına mamalarına katılabilirmi? 5 ayını doldurddu bebeğim..

pekmez bende vermeki stiyorum ama tereddütteydim. yoğurtlarına mamalarına katılabilirmi? 5 ayını doldurddu bebeğim..

pekmez, süt ve türevleri ile karışınca etkisini yitiriyor. yani yoğurda karıştırınca pekmezin bir faydası kalmıyormuş ama ben mamasının içine karıştırıyorum. yoğurdunada karıştıracağım. şeker kullanmaktan iyidir. aslında pekmezi en iyi kullanma şekli sulandırıp öyle vermek yada hafif ekşi olan meyve suyuna koymaktır tatlandırmak için, hemde pekmez etkisini yitirmez.

Back