Doktorum 9 ayda Havuç dışında eline verebilecegimi söyledi. Ekmeği ağzında ıslanınca yumuşuyor diye onla basladim.Herkese iyi akşamlar.
Sevgili mune, bu benim için gerçekten büyük bir dert ve çok insana ulaşmak istiyorum, lütfen yeri burası değil deme, bu benim için önemli.
Konuya giriyorum; ilk oglumda ek gıdaya geçişe pata kute başladım. Kaşık mamaları, pekmezli irmikli karışımlar vs. Herşeyi bulamaç şeklinde, bendirla ezdim. Sonra baktım ki çocuğum üç yaşına geldi ve lop lop yutuyor her şeyi çünkü ona cignemeyi öğretmemisim... Sonra cignemeyi öğretme süreci başladı ve zorlu bir süreçten sonra öğrendi nihayet. Şuan beş yaşında, sevdiği her şeyi çiğneyerek yiyor.
Bu oğlum daha yeni 6 aylık oldu ama korkuyorum dostlar. Sanki ne yapsam yine o zorlukları yaşayacağım gibi geliyor ki bu defa hiç o güçte değilim. Sizler nasıl başladınız ve mutlu sonla bitti? İnanın, yemek yedirirken ağladığımi bilirim sinirden, bebeğim cigneyemiyor diye.
Bana bir yardım.
Ben 7 ayın sonlarında ekmek verdim. 6. Ay hep pureydi. 7. Ayda çok çekmedim ki yavaş yavaş alışsın diye. Doktor 7 ayda kahvaltıya basla deyince zaten salatalığı rendeledim. O biraz puturlu olunca ona alışma evresi oldu. O aşamalarda ekmek içi verdim. Sonra yavaş yavaş miktarı artirdim. Bugun eline galeta verdim. Baktim onuda yiyor. Çorbasını çok karma yapiyorum tabiki ama başlangıçta her maddeyi 3 gün deneyerek verdim alerji durumu için ( benim bebeğim coklu besin alerjili) simdi çorbasına yiyebildigi herseyi kasıp kaynatiyorum ve blendrdan geciyorum.Yarın başlamayı düşünüyorum. patates haşlayıp çatalla ezsem ve minik bir kaşıkla bir iki kaşık yedirsem diyorum ama ne yapsam yanlış olacak gibi geliyor. Sizin yönteminiz de iyimis. Ara ara ekmek içini de minik minik koyabilirim ağzına ama bebeğim bana çok küçük geliyor. Ek gıda için daha çok küçük gibi ama tam altı aylık oldu. Bilemiyorum. Hata yapmaktan korkuyorum, çok sitres yaptım.
Forum Manifestosu 6. Madde -->VI) Forum'da yazılacak konular ilgili bölümlere yazılmalıdır.Sevgili mune, bu benim için gerçekten büyük bir dert ve çok insana ulaşmak istiyorum, lütfen yeri burası değil deme, bu benim için önemli.
İlk strelize su başladım. Zira ilk 6 ay anne sütüydü. Sonra püre havuç, püre elma klasik tablodakilerle başladım. 8 . Ay falandı sanırım balık , kıyma falan. Dişleri vardı o zaman. Dişleri yoksa biraz daha ezerek başlarsın. 4 dişi çıkmıştı. Ama aşrı püre sürekli püre sıkıntılı. 1 yaşta artık taneli yani pilav gibi yemesi lazım. Brokoli kendi yiyordu. Önüne bırakırdım , kaşığı koyardım izlerdim. O yüzden hiç yemek seçen bir çocuk olmadı. Çok seyrek yemek yemez. Hastaysa veya toksa. Bırakın kendi yesin döksün saçsın. Fazla evhamlı olmayın. Çorba gibi ürünleri tabiki siz yedirin ama mutlaka kendinin de yiyebilceği birşey olsun önünde. Aşırı izleyin ilk başta tamam ama sonrasında artık püreden hafi hafif rendeye geçin. İyi gene alışabilmiş. Boğaza birşey kaçmadan.Herkese iyi akşamlar.
Sevgili mune, bu benim için gerçekten büyük bir dert ve çok insana ulaşmak istiyorum, lütfen yeri burası değil deme, bu benim için önemli.
Konuya giriyorum; ilk oglumda ek gıdaya geçişe pata kute başladım. Kaşık mamaları, pekmezli irmikli karışımlar vs. Herşeyi bulamaç şeklinde, bendirla ezdim. Sonra baktım ki çocuğum üç yaşına geldi ve lop lop yutuyor her şeyi çünkü ona cignemeyi öğretmemisim... Sonra cignemeyi öğretme süreci başladı ve zorlu bir süreçten sonra öğrendi nihayet. Şuan beş yaşında, sevdiği her şeyi çiğneyerek yiyor.
Bu oğlum daha yeni 6 aylık oldu ama korkuyorum dostlar. Sanki ne yapsam yine o zorlukları yaşayacağım gibi geliyor ki bu defa hiç o güçte değilim. Sizler nasıl başladınız ve mutlu sonla bitti? İnanın, yemek yedirirken ağladığımi bilirim sinirden, bebeğim cigneyemiyor diye.
Bana bir yardım.
6 aylık bebeğe haşlanmış patatesle ek gıdaya başlanmazYarın başlamayı düşünüyorum. patates haşlayıp çatalla ezsem ve minik bir kaşıkla bir iki kaşık yedirsem diyorum ama ne yapsam yanlış olacak gibi geliyor. Sizin yönteminiz de iyimis. Ara ara ekmek içini de minik minik koyabilirim ağzına ama bebeğim bana çok küçük geliyor. Ek gıda için daha çok küçük gibi ama tam altı aylık oldu. Bilemiyorum. Hata yapmaktan korkuyorum, çok sitres yaptım.
Ay lutfen korkmayin. Bence kendinize yapabilecehiniz en buyuk kotuluk korkmak, cunku cocugun endiseyi hissettigine ve yansittigina inaniyorum. Yani siz gergin olunca bidik da gergin olacak. Bence kendine ve bebegine guvenen ve bebeginin sadece tadacak kadar yemesini onemseyen, en baslarda doturmaya calismayan anne basarili oluyor.Herkese iyi akşamlar.
Bana bir yardım.
Merhaba. Ben kızıma blw yöntemi ile başladım. Başlarda zaten çok yemesi önemli değil dedi doktorumuz. Kendi yemeye alışsın istedim. Şimdi neredeys herşeyi kendisi yiyor, çorbaları da fincanla verip alttan destekliyorum, bir değerlendirmek isteyebilirsiniz. İnstagram da bir sayfa var blwilebuyuyorum adında çok faydalandım, her soruma samimiyele cevap verdi sahibi. Açıkçası doktordan daha çok bilgi verdi bana bu süreçte. Mesajlara hep cevam veriyor sayfasında da birçok bilgi var zaten. Ek gıda süreci heyecanlı ve korku dolu, kolaylıklar diliyorum.Herkese iyi akşamlar.
Bana bir yardım.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?