Ek gıdaya geçiş

kelebek1979

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
25 Şubat 2020
1.447
1.301
83
45
Kızlar 5. Aya girecegiz.

6. Ay gelince doktor bize ek gıda için liste verecekmi ? Şu gün şu ögünde şunu yiyeceksin diye ? Yoksa biz internetten bi liste bulup onu mu uygulayacaz ?

Tecrübenizden faydalanmak istedim :) ek gıdaya geçiş nasıl oldu acaba sizde ?

Kızlar 5. Aya girecegiz.

6. Ay gelince doktor bize ek gıda için liste verecekmi ? Şu gün şu ögünde şunu yiyeceksin diye ? Yoksa biz internetten bi liste bulup onu mu uygulayacaz ?

Bizim 6.ay kontrolümüzde doktor liste verdi yiyebileceği ve yasaklı olan meyve sebzeler yazıyordu. Ne yedireceğimi kaç öğün olacağı falan hepsini anlattı. Biz de bu şekilde oldu.

Kızlar 5. Aya girecegiz.

Once havuc püresi basla 3 gun yesin,sonra patates ekle püre yap 3 gun gõzlemle alerji varmi yokmu,sonra yogurt devam et

Doktorun verdiği listeler değişkenlik gösterebiliyor . Kimi doktor sebze ile başla der,kimisi yoğurt, kimisi 3 gün kuralı uygular kimisi uygulamaz.
Benim doktorum iyi bir doktor olmasına ragmen verdiği listede reçel ve kavanoz maması var :)
Her doktor bilmez beslenme işini. Herhaldee bebegine reçel yediren anne yoktur. Yani inşallah yoktur😀
Eger ailende alerji yoksa 3 gün kuralını uygulamayabilirsin ama suphelenirsen veya biraz evhamli biri isen uygula. Ben uygulamadim. Hergun verdim farklı şeyler. Bir sorun yaşamadım.
Bir de ilk zamanlar yağ a cok ihtiyaçları oluyor bebeklerin. Avakado,yoğurt,zeytinyagli peynir karışımı gibi şeyler verebilirsin bence.
Internette listeler tablo şeklinde ve 3 gün kuralı ile.

3 gün kabak verip,arkasından 3 gün havuc,sonra 3 gün patates sonra diğer gün bu 3unu karistirip vermek gibi gibi. Önce çay kaşığı sonra tatlı kaşığı sonra yemek kaşığı gibi.. Ama bence bu bin dereden su getirmek gibi. Sen aklina yatanı yap . Genelde sebze ile başlanır. Ben yoğurt vermiştim. Sebze yiyor ama oglum.
Bende yeni başladım vermeye bu arada.

Benimde bebegim 6aylik bizde baslayali 1ay oldu tadima erken basladik biraz, yogurtla basladim keci sutunden gunluk mayalim sonra sebzeyle devam ettim 3gun kuralina uydum cunku bebegime havucu ilk tattirdigimda hic sevmedi 2. biraz daha sevdi 3.ise daha iyiydi besinlerin tadina alisiyor, cok agirdan aldim 3gun tadim yaptiysak bir iki gun ara verdim kabiz vs olmasin diye 1ay oldu yiyor mu bi duzenin var mi dersen tabi ki de yok cunku bir gun yiyosa bir gun yemek istemiyor, bir seyi ilkde seviyosa ikincide sevmiyor tamamen bebeginle senin aranda bebegin yonetiyor sen sadece ayak uyduruyosun eger alerjik bi bebegin varsa patatesle baslayabilirsin kolay gelsin😊

4. Ay bitip 5e girince mi başlanıyor yoksa 5 bitip 6ya girince mi? Ben 6 bittikten sonra diye biliyorum

Back