Merhaba evet aynı dediğiniz gibi. İlk gün mesela haşlanmış kabak verirsiniz bir çay kaşığı. İkinci gün iki çay kaşığı, üçüncü gün de üç çay kaşığı. Eğer bir sorun olmazsa havuç verirsiniz. Böyle böyle önce sebzeleri bitirin sonra meyvelere başlayın. Biz 1.5-2 ay kadar böyle devam ettik. Daha önce denediğim sebzeleri karıştırıp püre de yapıp verdim ben arada. Zamanla porsiyonlar büyür öğün sayısı artar. Ama size tavsiyem çocuğu mutlaka sofraya oturtun. Yiyeceklere ilgisi var mı bakın izleyin. Yemek masasındaki aile birlikteliğini ve sosyalliği görsün ve tanısın. Yemek yemenin ve aileyle ilişki kurmanın keyfini alsın. Zamanla ince motor becerileri geliştikçe yiyeceklere uzanmasına ve kendi yemesine izin verin. Ben böyle yaptım, şu an 1 yaş kızım kahvaltısını kendi ediyor çatal kullanmayı biliyor. Günde 1 öğün mutlaka blw yapmasına izin veriyorum. Çorba ve muhallebi tarzı şeyleri ben yediriyorum. Yemediği günler üstüne düşmüyorum. Çenesini kitliyorsa asla ısrar etmiyorum. Sofrada çok uyumlu ve keyifli bir bebek kızım. Kilo alımı ve sağlığı da yerinde çok şükür. Sağlıkla büyütmenizi dilerim