kusura bakma clopatra ama beğenmedim çünkü bi çok şey hazır kullanıyosun özelliklede kavanoz maması ve meyveli yoğurt
bunları gayette kolay bi şekilde evde kendin hazırlayabilrsin
heleki prinç unu filan hiçbir doktorun önermeyeceği bişey bebekte kof bir şişmanlık elde edersin demişti bizim doktorumuz ve bendeki beslenme kitabındada okdumki sadece süt ile yapılması gerekirmiş altına büyükçe not düşmüşler sen onu kesin şu devam sütleriyle filan yapıyosundur
ben oğluma her gece kendim muhallebiler yapıyodum irmikten kayısı suyuna üzüm suyuna yada ıhlamur çayına bu kayısı ve uzumleri kendim evde haşlayıp öyle yapıyodum içine elma rendesi vs ceviz vs filan koyuyordum her gece farklı deniyodum hazır olarak yediği tek şey bebe bisküvisiydi birde peynir kavrulmuş gevrek filan bunlar bebek beslenmesinde özelliklede anne sütü almayan bebeklerde kullanılmaması gereken gıdalar
bir uzmandan dinlemiştim bir yetişkin sağlığını 2 yaşına kadar aldıgı gıdalarla belirlermiş buda sadece anneye bağlıymış eğer sağlıklıysanız annenize teşekkür edin demişti
ve şimdi oğlum 17 aylık oldu patates kızartmasının tadını bilmiyo olaki görüp isterse o çok acı bişey cıs cıs diyorum vermiyorum hele o meyveli yoğurtlardan hazır mamalardan filan hiç ama hiç yemedi bi kere bebe bisküvisinin yanında hediye mama vermişlerdi bi komşuma verdim yedirmedim şimdi şimdi yemeğini güzel yediğinde haftada bir kere falan sütlaç puding vs ile ödüllendiriyorum tabiki bunlarıda kendim evde yapıyorum arada halası veya dedesi çikolata alıyo onuda eğer öğününü yediyse yediriyorum bisküvilerden yediği tek sey ise petibör ve çubuk kraker balık kraker filan onları bile vermiyorum düşün çok yağlılar kendin ağzına ikitane at elindeki yağdan alnarsın zaten ne demek istediğimi çubuk krakeride tuvalete gitmem gerektiğinde bırakıcak kimsem yoka mama sandalyesine oturtup öneüne veriyorum o kadar bu yazdıklarım belki kızdırıcak sizi ama gercekten bebeklerimizi çok seviyoruz herşeyden sakınıyoruz ama beslemeye gelince neden hazır gıdalar seçiyoruz anlamıyorum lütfen söylediklerimi dikkate alın
ben tesekkur ederım
ben bazı yasaklara uymadım acıkcası doktorumuzda ınek sütünden yogurdu yasaklamadı daha 4 aylakta hanı alıssın dıye meyve ve yogurt tattırırsınya ben taa o zamandan berı ınek sütünden olma yogurt verıyorum taze günlük mayalıyodum ama 10 aylıktı hammıle kaldım yıne ınek sütü verdım oncelerı sulandırıp sonra doktorum sulandırma cok yaglıysa bır gece dolapta beklet kaymagını al oyle ver demıstı bıldıgım bırınden alıyodumm sutu acık suttu yanı hazır sut bıle vermedım doktorumuz guvendıgın bırıyse sorun yok dedı hıc bır alerjen durumda yasamadık bence bazı doktorlar abartıyolar eskılerımız hep boyle buyumusler
kafam o kadar karışıkkiii?benim oglum 5 aylık.doğdugundan beri emzirme çabasındayım.ama nedense hep yetmiyomuş gibi düşünüorum.çünkü göysümü sıkıyorum hiç süt gelmio.zaten oğlumda emerken süt gelmeyince çok kızıo.e biliorum aççç.mecburen de mama veriyorum ozaman.sadece anne sütü almadığı için dr.muz katı gıdaya geçebilrsiniz dedi.bebek kaşığıyla 10 kaşık kadar elma,armut.muz püresi veriyorum.bide devam mamasıyla muhallebi verdim.bunlara başladığımızdan beri sütüm dahada azaldı.günde 1 kere mama veriyodum 90cc.şimdi 2kere veriyorum 90 yetmio 120cc.içio.acaba tekrar anne sütüne geri dönsem geç kalmışmıyımdır?
sezen hanım cevabınız için teşekkür ederm.elektrikli deil ama normal pompam var onunla deniyorum süt çıkmayınca dahada üzülüorum.bugün sabah 90lık mama verdim ama akşama kararlıyım vermicem.kıyameti kopartmazsa tabi.peki sizce ek gıda doyurucumu olmalı yoqsa tadımlıkmı?
bayanlar bişey sorucam yeğenim çok boğazlı habire bişeyler yiyecek 2.5 aylık daha ama doymak nedir bilmiyor biz meyve suları versek bi sakıncası varmı çünü bebek çaylarını çok seviyor e hep onlarda veremiyoruz mesela yarım mandalina suyunu azcık suyla karışıtırıp verdik bugün bi nefeste içti ama korktukta ne yapmalıyız vermelimiyiz vermemeliyiz erkenden başlatan varmı böyle şeylere
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?