- Konu Sahibi birkbiritvar
-
canım seninde bildiğin gibi doktorlar ilk altı ay kesinlikle ek gıdayı önermiyorlar. 6 ay olunca bile belli gıdalardan başlanıyor. bünyesine ağır gelebilir ve hazımsızlık çekebilir. yine sonunda sen üzülürsün kabızlık gaz yaşarsa. tabiki senin çocuğun ama doktorlar boş yere okumadılar değilmi 6 ay iyorlarsa elbet vardır bi sebebi.CADIARZU
Selam kızlar;
benim sütümde yetmediği için bende mama takviyesi veriyorum ve doktor 4. ay dolduktan sonra meyvesuyu,püresi,çorba , muhallebi ve yoğurt başlayabileceğimi söyledi.Hatta son kontrolde elime bi kağıt verdi , nasıl yapılacağı yazıyo.
Ayrıca mama takviyesi aldıkları için , mamadansa sebze meyve yoğurt muhallebi vermek daha iyi.Bunu internette bi yerlerde de okumuştum.
Ama siz sadece emziriyorsanız hiç bişey vermeyin şimdilik. Ne güzel sadece anne sütü verebiliyorsunuz.
arkadaşlar ben elma suyu havuç suyu,armut suyu( bunu sevmedi:)) ile başladım artık yoğurt ve pürelere geçmek istiyorum ama benim gibi ek gıdalara geçen arkadaşlarım varmı merak ediyorum ...
bu arada ben sadece anne sütü ile beslemiyordum SMA mama kullanıyordum ilk aydan itibaren sütüm sulu ,bebeğim kilo alamadığı için mamaya başlamak zorunda kalmıştım..
:sm_confused:
canım ben de başlamak istiyorum ama benim doktorum erken diyo... sen bunları nasıl veriyorsun canım... cam rendede mi rendeliyorsun, yoksa katı meyve sıkacağında mı sıkıyorsun... bir de bizim kabızlık sorunumuz var bir haftadır.. şimdi versem bişey olur mu...:uhm:[/QUOTE
canım ben bunlara başlıyalı baya uzun bir süre oldu ilkk başladığımda elma,armut havuç vs.. katı meyve sıkıcağında sıktım...(öncelikle 1 hafta boyunca sadece tek bir meyve denemesiyle) biberona koydum bazen biberonda içmekte zorlanıyodu çünkü posaları deliği tıkıyodu süzgeçten geçirdim sadece suyunu verdim ya da posasıyla beraber kaşıkla verdim..ama baya zahmetli oluyo kaşıkla yedirmek ...şimdi artık cam rendede rendeleyip veriyorum...ilk günler biraz öğürür gibi oldu ama alıştı şimdi..a.s.
canım ben de başlamak istiyorum ama benim doktorum erken diyo... sen bunları nasıl veriyorsun canım... cam rendede mi rendeliyorsun, yoksa katı meyve sıkacağında mı sıkıyorsun... bir de bizim kabızlık sorunumuz var bir haftadır.. şimdi versem bişey olur mu...:uhm:
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?