Bebek Beslenmesi ek gıdaya başlayan var mı?

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

birkbiritvar

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
13 Şubat 2008
71
0
86
43
Bursa
arkadaşlar ben elma suyu havuç suyu,armut suyu( bunu sevmedi:)) ile başladım artık yoğurt ve pürelere geçmek istiyorum ama benim gibi ek gıdalara geçen arkadaşlarım varmı merak ediyorum ...
bu arada ben sadece anne sütü ile beslemiyordum SMA mama kullanıyordum ilk aydan itibaren sütüm sulu ,bebeğim kilo alamadığı için mamaya başlamak zorunda kalmıştım..

:sm_confused:

canım seninde bildiğin gibi doktorlar ilk altı ay kesinlikle ek gıdayı önermiyorlar. 6 ay olunca bile belli gıdalardan başlanıyor. bünyesine ağır gelebilir ve hazımsızlık çekebilir. yine sonunda sen üzülürsün kabızlık gaz yaşarsa. tabiki senin çocuğun ama doktorlar boş yere okumadılar değilmi 6 ay iyorlarsa elbet vardır bi sebebi.CADIARZU

ben de elma ve havuç suyu veriyorum.içine de bir tane bebe bisküvisi koyuyorum.çok severek yiyiyo.armut denemedim daha ama deniycem.dün de yoğurt verdim şu bebek yoğurtlarından ama sevmedi.bir süre sonra tekrar deniycem.

canım ben sadece anne sütü veriyor olsaydım tabiki başlamıycaktım ama sütüm sulu olduğu için ilk aylardan itibaren mama kullanıyordum ..mamayı az almaya başladığı için kilo alımında yavaşlama oldu bu nedenle ek gıdaya erken geçmek zorunda kaldım şimdilik sorun yaşamadım inşalllah yaşamamda... a.s.

canım anne sütü veremiyor olabilirsin ama buna eşdeğer diğer mamaları dr.danışarak vermen bence daha mantıklı.Nasıl olsa ek gıdaya eninde sonunda başlayacağız önemli olan anne sütünü alması.Sütün suluda olsa bebeğinin bağışıklık sisteminin gelişimi için gerekli diye düşünüyorum.Tabi bir anne olarak en iyisini yine sen bilirsin.

ben ilk defa dün elma suyu verdim ama 3 kaşık minik kaşıkla...oda doktor kaşığa alışsın artık dedi o yüzden...15 gün sonra da kaşık mamasını dene deid..sütlü pirinçlilerden..püreden henüz bahsetmedi canım...benimk sizinkinden büyük birde....diğer arkadaşların dediği gibi anne sütü almıyorsa da formüle mamalar anne sütü gibi ek gıdadansa onlar verilmeli öncelikle....doktoruna danışsan iyi olur bencede..

Selam kızlar;
benim sütümde yetmediği için bende mama takviyesi veriyorum ve doktor 4. ay dolduktan sonra meyvesuyu,püresi,çorba , muhallebi ve yoğurt başlayabileceğimi söyledi.Hatta son kontrolde elime bi kağıt verdi , nasıl yapılacağı yazıyo.
Ayrıca mama takviyesi aldıkları için , mamadansa sebze meyve yoğurt muhallebi vermek daha iyi.Bunu internette bi yerlerde de okumuştum.
Ama siz sadece emziriyorsanız hiç bişey vermeyin şimdilik. Ne güzel sadece anne sütü verebiliyorsunuz.

beyzam 4 ay 8 günlük oldu ve ben 1 haftadır sebze çorbası falan veriyorum bide milupanın sütlü meyveli kaşık mamasını veriyorum severek yiyo.Zaten sevmese vermiycektim. Bide biz yemek yerken ağzını şapurdatıyo ister gibi sanki:ecrin_bebek: 6 ay çok geç gibi geliyo nedense. çünkü 1 ay sonra iznim bitiyo v işe başlıycam. Kayınvalidem bakıcak ve kaşık mamasına geçmesi ikimiz içinde iyi olacağını düşünüyorum.

canım doktorunun yazdığı şeyleri anlatabilir misin

benim kızımda 5gün sonra 4,ayını dolduracak..ben 3,5aylıkken meyve sularına başladım..1haftaya kadar da meyve püreleri ve yoğurda başlayacağım..benimkide anne sütü alıyo ama bu ay kilosu düştü..bende 6,ayın çok geç olduğunu düşünüyorum bazı çocuklarda yutma güçlüğü yaşanıyormuş daha sonra,birde yeni tatlara alışmadığı için iştahsız olma ihtimali oluyormuş..birde benim dr.um çocukla alakalı bir durum olduğunu söyledi..mesela bizimki artık oturmaya başladı..çocuk oturabildiği ve verilen gıdayı geri çıkarmadığı sürece hazırmış..bu benim düşüncem tabi..her anne kendi bebeği için en doğrusu neyse onu bilir..

valla ben bazen elma havuç suyu veriyorum kendimize sıktıkça veriyorum 2-3 kaşık ama daha tam anlamıyla başlamadım doktorda başla demedi zaten...

benim kızımda 4 ay 4 günlük.maalesef son 1,5 aydır memeyi bazen reddettiği için mama takviyesine başladım,birde çok çıkartıyordu,emipemip kusuyordu ve sütüm yetmiyordu,kilo alımı iyi olduğu için doktor ek gıdalara başlama dedi,6 aydan sonra dedi
ama kızım sofra gördüğünde sanki kanatlanıyor,parmağımın ucuyla yoğurt verdim zevkten öyle yalandıki kıyamadım hiç,ben doğduğundan beri devit3 ü ve gaz ilaçlarını kaşıkla verdiğim için kaşıkla almaya alışkın ve valla doktordan gizli başlamayı bile düşünüyorum ek gıdalara kızlar:)))

canım ben de başlamak istiyorum ama benim doktorum erken diyo... sen bunları nasıl veriyorsun canım... cam rendede mi rendeliyorsun, yoksa katı meyve sıkacağında mı sıkıyorsun... bir de bizim kabızlık sorunumuz var bir haftadır.. şimdi versem bişey olur mu...:uhm:

öncelikle merhaba. sizleri hamilelik dönemimden beri takip ediyorum.ama şimdi aranıza katılabildim. benimde sütüm yetmediği için mama takviyesi yapıyordum. doktorumuz mamadan ziyade sebze çorbasının daha yararlı olacağını bunun için bu aydan itibaren yavaş yavaş meyve sularıyla alıştırmalar yapmamı söyledi. 3.5 aylık olduğunda elma suyu ve birazda püresinden veriyorum. en kısa zamanda diğer gıdalara geçmek istiyorum.tabii doktorumuza sorarak.

slm kızlar benim bebeğim 4.ayın içinde anne sütüyle besleniyo gelişimi çok iyi ama doktor buaydan sonra ek besinlere başlıycaz dedi tamak tadının gelişmesi gerekiyo eğer alışmazsa 6.aydan sonra zorluk çekersin dedi.ilk başlangıç pirinç unu ve takviye sulu mamalardan dedi ama bende kararsızım ya çok fazla verilmiycek ama memeden ayrılır diye korkuyorum bitürlü karar veremiyorum ne yapsam acaba başlasammı bende sütümde yetiyo kararsız kaldım

merhabalar.benimikizlerim var.sekiz aylık prematüre doğdular.bide hamilelikte aşırı prolaktin salgılaması oluyo die dr ilaç verdi.korkma doğumdan sonra sütünü engellemez dedi.ama ben erken doğurunca işler karıştı.bebeklerim ememedi.süt pompasıyla çektim kaşıkla boğazına kaçırıp boğulmalar olunca mecbur biberona başladık.ve göğsümü hiç alamadılar.şimdide verince öğürüp en sonunda kusuolar.başta çok zor bi doğum sonra küvezler derken benim sütüm hiç çoğalamadı üzüntüden.damladamlada olsa sütümü yinede sağıyorum.günde 10cc zor.hep mama ağırlıklıydık.2 haftadır.pirinçli kaşık mama veriyorum akşamları.gece uyku problemimiz vardı mama sayesinde sona erdi.bu hafta elma suyu ve püresini deniycem.dr gidiyoruz ama bence her anne çocuğunun en iyi dr.

kabızlık sorunu var yazını atlamışım..şimdi başlarsan posasıyla verme sedece süzsuyunu ver ayrıca kabızlık için zeytinyağı (ister mamasına karıştır 1 çy kaşığı) yada direk kaşıka içir ...birde rezene çayı öneririm ...sindirim sistemini çalıştırıyo...birde yüzüstü koy sık sık hareket ettikçe bağırsakları çalışır...:asigim:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…