Bebek Beslenmesi ek gidaya 4 aylikken mi 6 aylikken mi gectiniz?

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

EgeliFatosh

oğluma kardeş geliyor..
Kayıtlı Üye
5 Kasım 2008
1.465
3
bebegim 3 aylik ve bu ay fazla kilo almamis(540gr ailmis), drum gelecek ay yani 4 dolunca ek gidaya baslayacagimizi soyledi, ama asi icin saglik ocagina goturuyorum, ordaki hemsireler 6. aydan once onermiyorlar.....drumu arayip sordum , " 6.ayi beklersen yeni tatlara alistirman zor olur, 4. ayda baslayalim ki yemek secmesin ileride"dedi.....ama bu seferde cevremdeki tecrubeli anneler, ek gidalarin tadini alinca anne sutunu eskisi kadar icmeyecegini soyluyor....siz ne zaman basladiniz ek gidaya?...

ben kızımda 3.5 aylıkken başladım işe gitmem gerektiği için.zaten kızım isteksiz emiyordu ek gıdaya başlayınca kilosu arttı.bizim kilomuzda sınırdaydı.bence 4 aylık başlamak daha doğru.dr un doğru söylemiş.şimdide 3 aylık oğlum var .oğlum güzel emiyo ama onada 4 aylıkken tattırmaya başlıcam.gerçekten geç başlayanlar her şeyi yemiyor ve yutma sorunu yaşıyor.bence pütürlü şeylerde verin hep blendırdan geçirip vermeyin.zaten her öğün bişeyler vermeyeceksiniz.bazı öğünler anne sütü olacak.yada yiyeceği doyumluk vermezsiniz .biraz emzirir biraz ek besin verirsiniz.çocuğunuza göre onu ayarlarsınız.kısaca bence geçmekte fayda var

5.ayda elma-havuç-şeftali püresi ve yoğurtla başladık.kademeli olarak sebze çorbası,kaşık maması,6.ayda,7.ayda kahvaltı, dolma içleri,yayla çorbası,mercimek çorbası.8.ayda muhallebi,et,balık,tavuk.her bebeğin kilo alım hızı ve gelişimi farklı olduğundan doktor kontrolünde geçersen ek gıda dönemini daha sorunsuz atlatırsın

canım doktorunu dinle bence,ben de kızıma 4 aylıkken tattırmaya başladım,şükür hiç ayırt etio tatları ama tecrübeli annele!!rin tersine hala deli gibi emio..
bu arada biberona da alıştır,ben çok pişmanım.3-4 aylıkken biberon alıodu,ben tembellik yaptım nası olsa emio die,şimdi uykusunda bile almıo ve beni çook zorluo:KK43:

bende 4 aylıkken başladım şimdi iştahı gayet iyi.çevremden gördüğüm ve internetten takip ettiğim kadarıyla 6 aydan sonra başlayanlarda gerçekten iştahsızlık oranı daha yüksek.

canim 4 aylik tadina bakacak kadar ek gida vermeye basla bence.4-7 ayarasinda bebek kendisi yeni tatilara cok merakli.benim bebegime 8 aya kadar ne verdigisem onu everek yiyor simdi ama ondan sonra yeni gidalara alistirmakla cok zorlaniyorum.Zaten bir ogunune gecene kadar zaman geciyor.ilk bastan yeni gidalar tek ve azar azar baslaniyor.Dr dinle sonucta bir dr,biz bir yada iki uc cocuk baktigisak dr bilmeyan bir sayda cocuk bakmisyir.Biz ne dersek bizim bebeklerimiz uzerinde diyoruz ama her bebek farklidir.

meraba.benim kızım da 4 aylık ve doktorumuz da bize başlamamızı önerdi. 1 ara öğün yani iki emme arası sebze püresi,aynı şekilde 1 öğün de meyve püresi veriyorum şimdilik. ablam 6 aylıkken başlamıştı ve bana tavsiyesi ek gıdaya erken başlamamdı.

Kızım 6 ayını bitirdiğinde ek gıdaya başladım. Üstelik çalışan anne olduğum halde.
Hiçte öyle alışma sorunu, iştahsızlık yaşamadım çok şükür.
Eğer ek gıdaya geçiş döneminizde hata yapmaz ve sabırlı davranırsanız bebeğiniz yer ve içer.
Erken başlarsanız elbette tok bebek daha az emecektir ve anne sütünden faydalanma oranı azalacaktır.
Ayrıca bende gayet iyi kilo almış maşallah.

canım bende başladım ufak ufak.. biliyorsun bende hziran annesiyim.. yavaş yavaş alıştırıyorum bende.. benimde korkum sonradan yememesi.. şimdilik elma suyu ve havuç suyu verdim.. birde bebelacın sütülü pirinçli muhallebsisini. sevrek yedi.. tatlara yavaş yavaş alıştırmak gerekir.. dr un demiş zaten..

bizde 6.aybitince başladık.meyv suyu veriyordum ara ara4.aydan sonra ama doktorumuz 6.aya kadar yanlızca süte ihtiyacı var demişti.anne sütü almadığı halde sadece mama verdik.

emeyi azalcak diye korkuyorsaniz ek gidayi cok az vermelisiniz iki emzirme arasinda olmalidir o da 2-3 cay kasi dan fazla olamamsi gerk.Bu ay;arda anne sutu yetrli ise ve bebek iyi kilo aliyorsa ancak yeni tatllara alistirmak icin ek gida verilir.bebek yeni gidayi sevsede fazla verilmemesi gerk.

merhaba anneler.ben de aranıza yeni katıldım.kızım 5.ayını yeni bitirdi.ek gıdaya henüz başlamadm ama başlasam mı diye kararsız kaldım.6.aydan sonra başlayan bebekler genelde iştahsız oluyor diyorlar doğru mu ne yapsam bilemiyorum.bu arada bir sorum daha olacak.kızım 2300 doğdu şuan 6500 kilo sizce gelişimi iyi mi.şimdiden teşekkürler...

merhaba anneler.ben de aranıza yeni katıldım.kızım 5.ayını yeni bitirdi.ek gıdaya henüz başlamadm ama başlasam mı diye kararsız kaldım.6.aydan sonra başlayan bebekler genelde iştahsız oluyor diyorlar doğru mu ne yapsam bilemiyorum.bu arada bir sorum daha olacak.kızım 2300 doğdu şuan 6500 kilo sizce gelişimi iyi mi.şimdiden teşekkürler...
kilosu iyi canim,6 ay bitirince bebekler dogum kilosunu 3 katina cikmasi gerekiyor,sizin daha 1 ayiniz var yani agsa yukara 3 katina yaklasir.
ek gida her gun olmasada azar aza rverebilirsin tek yeni tat tanisin diye.emziriyorsan ve sutun yetiyorsa vercen ek gida cok az olmalidir,gunde bir kez 2-3 er cay kasigi

kilosu iyi canim,6 ay bitirince bebekler dogum kilosunu 3 katina cikmasi gerekiyor,sizin daha 1 ayiniz var yani agsa yukara 3 katina yaklasir.
ek gida her gun olmasada azar aza rverebilirsin tek yeni tat tanisin diye.emziriyorsan ve sutun yetiyorsa vercen ek gida cok az olmalidir,gunde bir kez 2-3 er cay kasigi

canım sanırım yanlış biliyorsun
bir bebek 6.ayın sonunda doğum kilosunun 2 katına ulaşmalıdır. 3 katına ise 1 yaşının sonunda ulaşmalıdır. Dr.umuz öyle söylemişti. Zaten 6ayın sonunda 3katına olsa çok olur 3,5 kilo doğan bir bebek 6ayın sonunda 10,5 kilo olmuş olurdu ozaman ve bu çok fazla

canım bence kilosu gayet iyi bebeğinin
biraz zayıf doğmuş ama güzel toparlamış

benim kızımda 5aylık, dün gittik dr.a ek gıdalara bidaki ay başlicaz dedi. Sağlık ocağında ebe 4.aydan sonra meyve suyu verebileceğimi söylemişti ama ben vermemiştim dün dr.a sordum hayır gerek yok 6.aydan sonra vermeye başliyoruz dedi. Zaten yıllarca ve asırlarca içecek meyve sularını acele etmeye gerek yok dedi bana. Bende bidaki ay başlicam inşallah

Bende tattırmaya başladım yavaş yavaş, çorbalardan 1, 2 çay kaşığı veriyorum, meyvelerden de ezip çay kaşığıyla tattırıyorum , doktorumuz 5 aya girince tattırmaya başla dedi,
ama en önemlisi anne sütü, maksat ek gıdayla doyması değil, tadına alışması

5 aylıkken meyve suyu ile başladım .. neye alerjisi var anlamak için bi kaç gün sadece tek çeşit meyve verip gözlemlemek gerekiyor .. ek gıdaya ilk geçtiğim hafta meyve suyu 2. hafta yoğurt tattırmaya başladım 3. hafta da sebze püresi bunlar ilk başlarda tadımlık oluyo doyumluk olmuyo .. sonraları miktar artırılıyo.. ek gıdaya tam geçişim 1-2 ay sürmüştü sanırım ..

canım sanırım yanlış biliyorsun
bir bebek 6.ayın sonunda doğum kilosunun 2 katına ulaşmalıdır. 3 katına ise 1 yaşının sonunda ulaşmalıdır. Dr.umuz öyle söylemişti. Zaten 6ayın sonunda 3katına olsa çok olur 3,5 kilo doğan bir bebek 6ayın sonunda 10,5 kilo olmuş olurdu ozaman ve bu çok fazla

pardon canim evet 2 katini yanlis yazmisim,ay yanlis bilgi vercektim anneleri de strese sokacaktim,:bbo:

X