Bebek Beslenmesi ek gidaya 4 aylikken mi 6 aylikken mi gectiniz?

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.
aman fikriyeciğm bir an strese girdim 3 katı deyince ama şuan hemen hemen 3 katı 6700 olmuş hafta da 300 gr alıyor yeterli değil mi kilo alımı?ek gıda tattırıyorum çay kaşığıyla ama biberonla falan meyve suyu vermiyorm yoğurt hiç vermedm.prıncess ın love senin bebişin ne zaman doğmuştu?şu an kaç kilo?benim 21 nisanda doğdu.verdiğiniz bilgiler için hepinize teşkkr ederm...

aman fikriyeciğm bir an strese girdim 3 katı deyince ama şuan hemen hemen 3 katı 6700 olmuş hafta da 300 gr alıyor yeterli değil mi kilo alımı?ek gıda tattırıyorum çay kaşığıyla ama biberonla falan meyve suyu vermiyorm yoğurt hiç vermedm.prıncess ın love senin bebişin ne zaman doğmuştu?şu an kaç kilo?benim 21 nisanda doğdu.verdiğiniz bilgiler için hepinize teşkkr ederm...

canım benim kızım 23 nisanda doğdu
3490gr doğdu, geçen hafta 7200 gr.dı :nazar:
ben henüz hiç ek gıda yada mama vermedim şimdiye kadar hep anne sütü aldı
6aylıkken başlıcaz ek gıdalara inşallah

canim ozur dilerim seni rahatlamak yerine daha cok sterse sokacaktim,
prof.dr.omer devecioglunun kitabinda boyle yaziyor.Bebekler ilk 6 ayda gunde 20-30 gr(haftada 150-250)gr alirlar.
Ikinci 6 ayda 15-20 gr(haftada 100-150)gr alirlar.
12-24 ay arasi haftalik artis 50 gr.
Cocuk 5.ayda dogum tartisini 2 kati, 12. ayda uc kati,24 ayda dort kata olur.
yani bebegin gelisimi cok iyi bence.

merhaba,
benım bebeğim 4 aylık.ılk 3 ay birer kilo bu son ayında da 700 gr aldı.Doktorlar 6 aya kadar hiç birşey vermeyşn diyor fakat eş dost tattırmam için uyarıyorlar. en azından yatmadan önce 1 çay kaşığı yoğurt vermemi önerdiler.arada kaldım.

benim kızım 3.5 aylık eness in bebeği gibi ayda bir kilo aldı bakalım dördüncü ayda ne kadar olacak ek gıdaya erken başlama taraftarıyım ben kızıma tattırmaya baaşladım ama öyle düzenli ve çok değil kilolu olması çok önemli değil ama yemek seçerse bazı besin gruplarından yoksun kalır onun için ben veriyorum 4. ayımız bitsin düzenli vereceğim şimdilik korkuyorum bağırsaklarına birşey olur diye

arkadaşlar babeğim 6 aylık ek gıdaya azar azar başladım ama pek sevmedi sanırım.yumurta sarısı beyaz peynir karıştırıp verdim ama yüzünü buruşturuyor.meyve sularınıda pek sevmedi.sütüm yetiyor aslında.ne yapayım.yardımcı olun

arkadaşlar babeğim 6 aylık ek gıdaya azar azar başladım ama pek sevmedi sanırım.yumurta sarısı beyaz peynir karıştırıp verdim ama yüzünü buruşturuyor.meyve sularınıda pek sevmedi.sütüm yetiyor aslında.ne yapayım.yardımcı olun

yoğurt versen belki sever .. yumurta zor yenilen bişey .. meyve suyu değilde cam rendede püre yapsan .. mutlaka seveceği bi meyve vardır bence .. sebze püresi de yapabilirsin..

arkadaşlar benim bebegim 3 aylık ben mama ile besliyorum..belki çok erken gelebilir bazılarınıza ama ben son bir aydır aptamilin meyveli ek gıdalarını geçtim...önce çok az vererek deniyorum eger gaz problemi olmaz sancılanmazsa ara ögunlerde küçük bir tabak yediriyorum...yani seçimi kızıma bırakıyorum...

X