Bebek Beslenmesi Ek gıdalara yeni geçtik lütfen yardım!!

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

papoose

Üye
Kayıtlı Üye
17 Eylül 2012
3
0
16
Balıkesir
Merhabalar. Siz deneyimli annelerin yardımına ihtiyacım var. 6 ay 10 günlük bebeğim var. Gecen pazartesi yoğurt ve birkaç tatlı kaşığı elma ve armut suyu vererek ek gıdalara başladık. Bir haftadır bunlardan başka bırsey vermiyorum oğluma.Bu arada anne sütüyle besliyorum bebeğimi.Farklı tatlar alması için muhallebi sebze çorbası falan da vermek istiyorum ama acele mi ediyorum.Aile hekimliğindeki hemşiremiz once yoğurt ve meyve suyuyla başlayalım, ek gıdaların 1. ayının tamamlanmasına doğru sebze suları(çorba ama pütürsüz sadece su) verırız dedi ama ben sabırsızlanıyorum sanki geç kalacakmışım gibi geliyor.Forumda ek gıddalarla ilgili mesajları okudum birçok anne 6. ayda birçok tatla tanıştırmış bebeğini. Hatta bu akşam pirinç unlu kaşık maması vereyım dedim ama yinede içim rahat etmedi. Yoğurdu 4-5 tatlı kaşığı meyve suyunu ise 3 tatlı kaşığı kadar veriyorum hergun mıktarı yarım kaşık arttırıyorum. Şimdi de sizlerin önerilerini bekliyorum :) Teşekkürler

Merhabalar. Siz deneyimli annelerin yardımına ihtiyacım var. 6 ay 10 günlük bebeğim var. Gecen pazartesi yoğurt ve birkaç tatlı kaşığı elma ve armut suyu vererek ek gıdalara başladık. Bir haftadır bunlardan başka bırsey vermiyorum oğluma.Bu arada anne sütüyle besliyorum bebeğimi.Farklı tatlar alması için muhallebi sebze çorbası falan da vermek istiyorum ama acele mi ediyorum.Aile hekimliğindeki hemşiremiz once yoğurt ve meyve suyuyla başlayalım, ek gıdaların 1. ayının tamamlanmasına doğru sebze suları(çorba ama pütürsüz sadece su) verırız dedi ama ben sabırsızlanıyorum sanki geç kalacakmışım gibi geliyor.Forumda ek gıddalarla ilgili mesajları okudum birçok anne 6. ayda birçok tatla tanıştırmış bebeğini. Hatta bu akşam pirinç unlu kaşık maması vereyım dedim ama yinede içim rahat etmedi. Yoğurdu 4-5 tatlı kaşığı meyve suyunu ise 3 tatlı kaşığı kadar veriyorum hergun mıktarı yarım kaşık arttırıyorum. Şimdi de sizlerin önerilerini bekliyorum :) Teşekkürler

cnm benim olişime 6. ayından sonra basladın ek gıdaya ne verdim ....ilk önce yoghurt ile basladım küçük kaşık mamasi cam kapaklı taslara yohgurtu kendim mayaladım her gün birtane o anki mevsimine göre meyve ile karıstırıb verdim ara öğünlerde ama yani öylen ve öyleden sonra gibi geri kalanlarda yine aptamil hazmetmesi kolay olsun diye gec saatlerde vermiyordum....sonra 7.aydan sonra eğer kış ise karnıbahar havuc patates haşlardım ezerdim ve muhakkak her gün bir mayaladıgım o taslarda yohgurtlardan veriyordum yanında veya brokkoli patates havuc olabiir veya kabak patates havuc veya pirinç kabak yada bulgur pilavi yoghurt ile nebilim benim olişlerim hic beni yormadı yemek konusunda gayet iyi besletiriyorlardı kendilerini :)

teşekkür ederim cevap için:) bende yoğurdunu kendim mayalıyorum hergün taze taze . bende ufak cam kavanoz maması kaplarına bazen çay bardağına bazen de küçük cezveye mayalıyorum ama itiraf edeyim en güzel cezvede tutuyor:) meyve suyunu bugun püre gibi verdim suyu çıkmadı cunkü.cam rendede rendeliyorum elma çok sulu değilmiş pütürlü verdim bende alışsın oğlum diye.kavanoz mamalarından bir sefer elmalı muhallebi verdim cok sevdi ama dolkunacak diye 2 kaşıktan fazla veremedim.aslında bıoraz rahat olmak lazım evham yaptıkça cocuklarımız da sıkıntıya düşecek.ama yavaş yavaş ben sebze sularına başlayacağım

Back