• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek Beslenmesi Ek gıdalara başlayamıyorumm:((

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

DIONYSOS

:) nasılım???????
Kayıtlı Üye
4 Aralık 2007
2.243
7
316
İstanbul
Merhaba Arkadaşlarr
Oğlum 6. Ayına girecek... 2 haftadır ek gıdalara geçmeye çalışıyorum ama oğlum reddediyorr...
Ağzını kilitliyoorr zorladığımda da öğğlüyorr ve nefessiz kalıyor hatta bir kere çok kötü bir kaza atlattık boğuluyordu yavrum,Allahım korudu...
Elma suyu, Sebze çorbası, Su, Muhallebi(1-2 kaşık yiyor gerçi) hepsini reddediyoor:((
Ağzına ne değdirirsem midesi kalkıyoorr ve boğulma tehlikesiyle karşı karşıya kalıyorumm..
Bundan 1,5 ay önce çorba ve elma suyu denemiştimm nasıl yiyordu ben erken diye devam etmedimm keşke o sıralar başlasaymışım...

Kısacası böyle bir durumla karşılaşan var mı? Yada fikri olan biberonla versem memeyi reddeder hemde biberona alışır ve kaşığa geçmemiz zor olur diye düşünüyorum..

Tatlım aslında normal bir durum ilk ek gıdaya başladığımızda aynı sıkıntıyı yaşamıştık öyle korkmuştumki oğlum yemeyecek diye.Sonra öğrendimki dilleri refleksle geri atarmış gıdayı.Süreç içinde alışacak inan altıncı ayda bende birer çay kaşığı veriyordum öğüne geçmesi yedinci ayı buldu.ayrıca emziriyorsun sanırım emzirmekte bebeği tıkar o açıdan ek gıda vermeden önce emzirme.Serkan dişte çıkartıyor diş çıkartırken bebeklerde iştahsızlık başgösteriyor.İstersen kullandığınız vitamin ilacını değiştire bilirsin oğlumun iştah sorunu oldu geçen ay doktor ilacımızı değiştirdi Minadex kullanıyoruz şimdi ve işe yaradı bu ay iki tane diş çıkardı Taylan ama iştahsızlık olmadı.

Tatlım aslında normal bir durum ilk ek gıdaya başladığımızda aynı sıkıntıyı yaşamıştık öyle korkmuştumki oğlum yemeyecek diye.Sonra öğrendimki dilleri refleksle geri atarmış gıdayı.Süreç içinde alışacak inan altıncı ayda bende birer çay kaşığı veriyordum öğüne geçmesi yedinci ayı buldu.ayrıca emziriyorsun sanırım emzirmekte bebeği tıkar o açıdan ek gıda vermeden önce emzirme.Serkan dişte çıkartıyor diş çıkartırken bebeklerde iştahsızlık başgösteriyor.İstersen kullandığınız vitamin ilacını değiştire bilirsin oğlumun iştah sorunu oldu geçen ay doktor ilacımızı değiştirdi Minadex kullanıyoruz şimdi ve işe yaradı bu ay iki tane diş çıkardı Taylan ama iştahsızlık olmadı.

Canım İnşallah dediğin gibi olur ama beni korkutan şey dille geri atmasından ziyade tepkisi..
düşün bir insana çamur yedirirsin yaa nefessiz kalır öğğğler istifra eder bizimkiside öyle
boğulma tehlikesi yaşıyoruz her kaşığı değdirdiğim de ağzına...
Bize daha yeni vitamin şurubu verdi daha kullanmadım bugün itibariyle başlayacağız İnşallah işe yarar..
Taylanın da yeni dişleri hayırlı olsun,İnşallah hep böyle sorunsuz çıkarır dişlerini...

acele etmeyin derim.
yani istemediği birşey için ısrar etmeyin. bu durumu dahada zorlaştırıyormuş. önceki ay yediğine göre bundan sonrada alır ama belki şimdi değil. bi kaç gün ara verin, sonra yine deneyin. değişik tatlar deneyin. hep aynı şeyi değil. belki onun tadını beğenmemiştir.
benim kzımda bu aralar ilaç kullandığı için kaşığı görünce ağzını kilitliyordu. ama tadını alınca bir kaç kaşıkta olsa yedi. dünde ilk kez meyve püresi alıp verdim kavanozdakilerden çok sevdi. evde elma rendeleyip veriyordum biraz alıp sonra yine ağzını kilitliyordu. yani yediği zamana ve yediği tada göre değişiyor.

acele etmeyin derim.
yani istemediği birşey için ısrar etmeyin. bu durumu dahada zorlaştırıyormuş. önceki ay yediğine göre bundan sonrada alır ama belki şimdi değil. bi kaç gün ara verin, sonra yine deneyin. değişik tatlar deneyin. hep aynı şeyi değil. belki onun tadını beğenmemiştir.
benim kzımda bu aralar ilaç kullandığı için kaşığı görünce ağzını kilitliyordu. ama tadını alınca bir kaç kaşıkta olsa yedi. dünde ilk kez meyve püresi alıp verdim kavanozdakilerden çok sevdi. evde elma rendeleyip veriyordum biraz alıp sonra yine ağzını kilitliyordu. yani yediği zamana ve yediği tada göre değişiyor.

Evet haklısın hem itici geliyor hemde boğulma tehlikesiyle karşılaşıyorsun Allah korusun....
Değişik tat denemek istiyorum ama başlangıç olduğu için seçenekler kısıtlı....
muhallebi ,elma suyu havuç suyu, çorba başka ne deneyebilirim ki? yada içlerine ne katabilirim? şeker ve tuz yasak zaten...

Back