• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek Beslenmesi Ek gıdadan normal gıdaya geçiş ne kadar sürüyor?

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

...DiLeK...

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
26 Şubat 2008
208
0
96
Diğer
Ek gıdaya kimimiz 4. ayın sonunda, kimimiz daha sonra başlıyoruz...

Benim merak ettiğim, bebişlerimizin yiyeceklerını ne kadar süreyle mama (püre) haline getireceğiz.

Çok güzel bebek mama mutfak robotları var da, 6 ay falan kullanılacaksa, boşuna para vereceğim demektir..
Bir de mamamalrı püre haline getirmek için ne gibi araç gereçleri tavsiye edersiniz. Bildiğim kadarıyla, sebze buharda haşlanmalı ardından da metal değmeyecek şekilde, plastık gereçlerle unufak edilmeli...

Bu konuda bana yardımcı olursanız çok sevinirim...

walla çoğumuz blender kullanıyor sanırım, pratik olduğu için
kızım 9 aylık olmak üzere ve artık parça parça verince sebzeleri yiyebiliyor
pirinç bulgur muzu zaten bayadır ezmeden yiyebiliyor
robot falan gereksiz olur bence

Ben hiç kullanmadım hatta eşim zaman zaman dalga bile geçti taşdevrindemi yaşıyorsun diye blender,katı meyve sıkacağı evde daha önceden vardı ama bu konuyla ilgili uzmanların önerilerini dinledim iyikide dinlemişim.İlk nedeni bu tür aletler kullanıldığında yiyecekler vitmin değerini kaybediyormuş.Emin olamam tabi ama bunu okumak bile bana yetti.ikinci neden ise pütürlü yiyeceklere erkenden alıştırmak çok rahatım şimdi boğuldu öğürdü gibi sorunlarım yok.Ben cam rende,çatal ve havan kullandım.hatta tahta çatal aldım bebeğimin yemeklerini karıştırmak için.Zaten ona özel buhar pişirici kullanıyorum.Bazı tanıdıklarım kafayı yersin dediler ama algılayamıyorum zaten evdeyim bütün gün boyu daha fazla sürede yemeğini hazırlasam ne olacakki ayrıca tahta çatal kaşık kullanmamın ne zararı var.Bebeğime vereceğim bazı sebzeleri araştırırken pişirme şekilleri yazıyordu onlar içinde buhar pişirici aldım hem uygun fiyatı hem çok pratik hemde daha lezzetli.Bizim altıncı ay yavaş yavaş tattırmayla geçti yedinci ayda tam öğünlere başladık.

meyve sıkcağı ben de hiç kullanmadım, hem üşeniyorum bi ton aparatı var çıkar temizle falan zor geliyor
cam rende kullandm hep, bu sayede hep püre olarak yedi meyvelerini kızım, bu şekilde daha yararlı sanırım posasıyla falan

Back