• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ek gıda

Kkedi

Popüler Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
30 Ağustos 2019
3.996
10.337
208
Merhaba hanımlar.
Kısmetse bir ay sonra ek gıdaya başlayacağız. Şimdiden neyi nasıl yapmalıyım diye araştırmadayım.
Normalde bi ek gıda tarifleri kitabı var, onu alıp tariflerini yapmak istiyordum. Bebek bisküvisine kadar her şeyi ben yapacaktım. Fakat kitapta genelde birden fazla besinin karıştırıldığı tarifler var ve bir doktorun bebeğe bulamaç şeyler yedirmesini tavsiye etmediğini okudum, kafam karıştı.
Dün de 13 aylık bebeği olan bir anneyle konuştum, sadece tadım yaptırmış sonrasında kendileri ne yiyorsa onu yedirmişler. Bu konuda hangi yolu seçmeliyim kararsız kaldım.

İkinci husussa ek gıda malzemeleri hakkında. Silikon tabaklarda bazı markalar çok pahalı. Alabilecek gücüm var ama almalı mıyım, gerekli mi, yoksa uygun fiyatlı bir silikon tabak iş görüyor mu, neye göre karar vermeliyim bunları merak ediyorum.

Bu bulaçmalara ben de pek akıl sır erdiremiyorum 😄yani sonuçta hep o şekilde yemeyecek herşeyin tadını keşif etsin teorisindeyim.. 3. Bebeğimi büyütüyorum 6 aylıkken tadımlara başladım 7. Ayında yiyebileceği tüm sebzeleri çorbamsı kıvamda ya da püre halinde yedirdim 7. Ayın sonun da meyvelere geçtim.. Karışık meyvele püreleri yaptım hep ekşi meyveler de iki bebe büskivisi kullandım sonra ki ayda da tamamen bıraktım bebe büskivisini..bebeğim atopik cilt olduğu için bizim salçalı domatesli yumurtalı yemekleri yediremiyorum ama yiyebilseydi verirdim..bu ek gıda sürecinde bizim yemeyeceğimiz şeyleri bebeğimize yedirmemek püf nokta bence..

Valla bizimki 8 aylik biz ne yiyorsak ona uyarliyorum. Kabak yiyorsak ona ayri buharli pisiricide kabak havuc patates kiyma pisirip eziyorum. Brokoli varsa brokoli kiyma havuc. Pirasa varsa pirasa havuc kiyma diye gidiyor. Kitaba fln hic gerek yok bebe bisküvisi evde de yapmiyorum yedirmiyorum hic gerek yok. Sabah cesitli gidalar vermiyorum yumurta avakado veya tarhana yumurta gibi 2 3 cesidi gecmeyen besinler. Ara ogun genelde bir meyveyi rendeleyip veriyorum arkasina yogurt. Yani tuz salca olmadiktan sonra cok tarife gerek yok. Catalla ezebilirsiniz. Bunlari suan kendi yiyemedigi icin kasikla ben yediriyorum. Ama kendi yeme hevesini alsin diyede parmak haslanmis havuc patates neyse veriyorum. Silikon tabaklari ilk cocukta almistim o pahalilardan suan onlar temizse onlarla veriyorum degilse normal tabakla veriyorum. Simdiki ben olsam almazdim yani. Ilk cocukta hevesleniliyor bilemiyor insan aliniyor.

Silikon tabak aldım ben de bir hevesle , vakumlulardan ama saniyesinde fırlatıp attılar. Çıkarıyorlar hemen. İkea’dan çelik kase ve tabak aldım sonra. Hem sağlıklı hem kırılmaz hem de hafif.

Silikon tabak aldım ben de bir hevesle , vakumlulardan ama saniyesinde fırlatıp attılar. Çıkarıyorlar hemen. İkea’dan çelik kase ve tabak aldım sonra. Hem sağlıklı hem kırılmaz hem de hafif.
Aaa vakum işi, acaba o yüzden mi bazı markalar daha pahalı?
Çelik hiç aklıma gelmemişti

Merhaba hanımlar.
Kısmetse bir ay sonra ek gıdaya başlayacağız. Şimdiden neyi nasıl yapmalıyım diye araştırmadayım.
Normalde bi ek gıda tarifleri kitabı var, onu alıp tariflerini yapmak istiyordum. Bebek bisküvisine kadar her şeyi ben yapacaktım. Fakat kitapta genelde birden fazla besinin karıştırıldığı tarifler var ve bir doktorun bebeğe bulamaç şeyler yedirmesini tavsiye etmediğini okudum, kafam karıştı.
Dün de 13 aylık bebeği olan bir anneyle konuştum, sadece tadım yaptırmış sonrasında kendileri ne yiyorsa onu yedirmişler. Bu konuda hangi yolu seçmeliyim kararsız kaldım.

İkinci husussa ek gıda malzemeleri hakkında. Silikon tabaklarda bazı markalar çok pahalı. Alabilecek gücüm var ama almalı mıyım, gerekli mi, yoksa uygun fiyatlı bir silikon tabak iş görüyor mu, neye göre karar vermeliyim bunları merak ediyorum.
Silikon çok iyi çok rahat. Kırılma derdi falanda yok.
Pes etme bebeğine blw öğret 😅😅
Ben dayanamamıştım hep kendim yediriyordum. Şimdi kızım 4e girecek hala kendi yemiyor.

Bir de ilk etapta kendi yediklerinizi verme alerjisi olur falan bide onunla uğraşma.

Silikon çok iyi çok rahat. Kırılma derdi falanda yok.
Pes etme bebeğine blw öğret 😅😅
Ben dayanamamıştım hep kendim yediriyordum. Şimdi kızım 4e girecek hala kendi yemiyor.

Bir de ilk etapta kendi yediklerinizi verme alerjisi olur falan bide onunla uğraşma.
Bazı silikonlar çok pahalı onları merak ettim ben neden öyleler diye

Yok başta tadım olacak zaten. Kendi yediğimiz değil

Bazı silikonlar çok pahalı onları merak ettim ben neden öyleler diye

Yok başta tadım olacak zaten. Kendi yediğimiz değil
Evet bir kaç marka çok pahalı. Bence sosyal medya şişirmesinden dolayı.
Baby jem vardı bir ara almıştım. Hiç plastik kokusu yoktu çokta uygundu.
Ona bakın isterseniz hala satıştaysa.

Back
X