Bence çok ilgisini dağıtıp yedirmek de pek doğru değil ben sesleniyorum oyuna dalarsa kaşığa baksın ağzını kendi açsın yesin diye.Israr etmiyorum hiç daha da itici gelmesin diye , ama son yaptığımı birkaç çay kaşığı yedi oyunla filan . Sonra bi zaman sonra eline salatalık verdim onu da ağzına aldı 5 10 dk oyalandı . Sanırım yavaş yavaş olacak inşallah
DeneyeceğimBence çok ilgisini dağıtıp yedirmek de pek doğru değil ben sesleniyorum oyuna dalarsa kaşığa baksın ağzını kendi açsın yesin diye.
Kıvamlı bir çorba ile devam edicem tekrar , eline de salatalık verdim kemire kemire suyunu emdi böyle böyle alışır inşallah . Tabi boğazına kaçmasın parça koparıpta diye hep yanındaydımBence önce çorbayla falan başlayın az az her çocuk her tadı sevmiyor bnm kızım 3 yaşında hala yoğurdu sevmiyor yutmuyor
Desteksiz oturabiliyor mu yani diyelim ki arkaya düştü kendi tekrar kalkıp oturabiliyor mu? Bunlar tam olmadan oral motor becerileride tam olmuyor çok acele etmeyin meyveleri fileli meyve aparatları var ya onlarla verin derim ben. Tatlarını öğrenmiş olur. Bazı çocuklarda oral hassasiyet oluyor maalesef ve destek almadanda düzelmiyor hayati konular bunlar.Kıvamlı bir çorba ile devam edicem tekrar , eline de salatalık verdim kemire kemire suyunu emdi böyle böyle alışır inşallah . Tabi boğazına kaçmasın parça koparıpta diye hep yanındaydım
Desteksiz oturabiliyor ama düşerse henüz kalkamıyor , yavaş yavaş gelişir yemesi inşallahDesteksiz oturabiliyor mu yani diyelim ki arkaya düştü kendi tekrar kalkıp oturabiliyor mu? Bunlar tam olmadan oral motor becerileride tam olmuyor çok acele etmeyin meyveleri fileli meyve aparatları var ya onlarla verin derim ben. Tatlarını öğrenmiş olur. Bazı çocuklarda oral hassasiyet oluyor maalesef ve destek almadanda düzelmiyor hayati konular bunlar.
Aynen canım zamanla öğreniyorlar her şeyiDesteksiz oturabiliyor ama düşerse henüz kalkamıyor , yavaş yavaş gelişir yemesi inşallah