• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek Beslenmesi Ek gıda ve kilo alımı

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.
benim kızımada 4 aylıkken yogurt başladım hergün kendim mayaladım,anne sütüm çok az zaten emmeyide bıraktı bu yüzden en fazla 2 gögsümden 60 cc çıkıtordu nasıl yetsin:)) 1 hafta yogurt verdim şimdi içine elma armut rendeliyorum birazda pekmez katıyorum çok az 5-6 çay kaşıgı yiyor artık çorbalara başlıcam. kızım dogdugundan bu yana hep 400-500 arası alıyor çok hareketli yakıyor heralde alabildigi kadar mama ve annesütü veriyorum.arada ufak renklendirmeler yapıyorum meyve püresi yogurt falan.artık yumurtayada başlıyacagım 3 gündür veriyorum miktarı arttırarak bişey olmadı.doktor önermedi ama eskiler nasıl büyütmüş birazda mantık çerçevesinde onlarıda dinliyorum çok stres yapmamak gerek şimdiden ye ye dersek ilerde kilolu diye üzülürüz çok tanıdıgım var bu şekilde az öz besleyici yesin.prinç maması yerine irmik daha faydalı bence,bunlar benim düüncem kiloyu en başta çok takıyordum kafama şimdi sağlıklı olsun gelişimi motor becerileri zamanında olsun yeter

Ben de pirinç unuymuş, bisküviymiş, mamaymış bu türlü şeyler vermiyorum. Meyve ve sebze püreleri, yoğurt veriyorum. Sebzenin içine felan da irmik, bulgur genelde atıyorum. Önemli olan çok kilo alması değil zaten ama belli bir seviyede de alması gerekiyor bebeklerin. Kilo takibiyle yapıyolar muayeneyi doktorlar.

benim oğlum çok zayıftı..4 ay emdi zaten.. 5. ayda ek gıdalara geçtik..şimdi 9 aylık.. çorcalarının içine ekmek koyuyorum.. yoğurt falan yiyor... ama doktor günde 2 kere mutlaka tahıllı kaşık maması ver dedi ki benim oğlum onun sayesinde azcık cana geldi... akşam öğünü tahıllı kaşık maması veriyorum ben.. sabah kalvaltı normal, öğlen çorba, ikindi sebze meyve püresi, yoğurt..bir ayda 800 gr almış..

benim oğlum çok zayıftı..4 ay emdi zaten.. 5. ayda ek gıdalara geçtik..şimdi 9 aylık.. çorcalarının içine ekmek koyuyorum.. yoğurt falan yiyor... ama doktor günde 2 kere mutlaka tahıllı kaşık maması ver dedi ki benim oğlum onun sayesinde azcık cana geldi... akşam öğünü tahıllı kaşık maması veriyorum ben.. sabah kalvaltı normal, öğlen çorba, ikindi sebze meyve püresi, yoğurt..bir ayda 800 gr almış..

Niye günde 2 kere tahıllı kaşık maması önerdi? Ne zamanlar ve ne kadar veriyorsun? Ben sabah kahvaltısında 2 tatlı kaşığı ekliyorum sadece bisküvi yerine.

Back