Bebek Beslenmesi ek gıda sorunsalimiz...

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.
işte her çocuk ayrı bir dünya çünkü..bizimki şöyle yerdi seninki de yer kesin demek mantıklı gelmiyor bana..konu açma sebebim de biraz ayni durumda olan anneler varsa içimi rahatlatmak,biraz da verilebilecek mantigima uyan tavsiyeleri denemek için zihnimin bi kenarina yazmak ..bi şekilde yedirmek için çare bulmak gerek,bolca da sabır tabi..

Zorla yedirmeye calismak sizde stres yapar. Belki dis cikariyordur. Bu aylarda biraz da zayifliyorlar. Ac kalir diye korkmayin. Ayni asamalardan gectigim icin soyluyorum. 2 kasik corba icin kendinize stres yapmayin

bir bebek ne kadar geç pütüre geçerse o kadar sert tepki gösterir. çünkü bebekler alışkanlıklarında vazgeçmek istemez. direnç gösterir. kızım ilk dişini 2 gün önce çıkardı. 2. dişinin ucu bugün patladı. ama 1 aydır omlette yiyor krepte köftede makarnada. en sevdiği şey tabaktan üzüm yakalayıp yemek mesela. benim kızımın ek gıda serüveni enteresan gelişim gösterdi. ilk denemede mesela ona kabak haşladım verdim. kendimizde de mücver vardı. kabak haşlamadan neffret etti nefret. öyle bi tükürdü sonra sinirlendi ki kabagı attı sağa sola ve kafama. ağladı sonra. sussun diye aldım kucağıma. o ara attı elini mücvere catır catır yedi. bende o zaman vazgeçtim zaten birşeyleri haşlayıp vermekten. şimdi kendimize yapılan herşeyi tuzsuz yapıyorum beraberce yiyoruz. dün lahmacun ayran yedi mesela :) tabi lahmacun 8 aylık bebeye uygun değil bunu örnek almayın sakın :KK70:
sizin ufaklık baya enteresanmış,bu konuda sanslisiniz demekki.ne yazikki her bebek sizinki gibi olmuyor..yogurdu agzina almiyor asla..yumuşacık olmuş patatesi bile ufacık pütür olsun yiyemiyor,midesini bosaltana kadar kusuyor..epey farkli bebislerimiz yani..

Hic ogrenmeyecek sanmistim... herkes elestiriyordu daha öğrenemedi gibi :ukala:..
Bi yere yemeye gideceksek cikmadan kizimi doyurur oyle giderdim...cok şükür ogreniyorlar ama milletin elestirisi bitmiyor...
o millet herşeye karismasa,sormadan tavsiye vermeye kalkmasa keşke..

Zorla yedirmeye calismak sizde stres yapar. Belki dis cikariyordur. Bu aylarda biraz da zayifliyorlar. Ac kalir diye korkmayin. Ayni asamalardan gectigim icin soyluyorum. 2 kasik corba icin kendinize stres yapmayin
stres yapmayi bıraktım,dediginiz gibi :) çünkü bu defa oğlum da ben de mutsuz oluyoruz..deniyorum begenirse veriyorum(genelde begenmiyor) sıkılırsa bırakıyorum denemeyi de..Diş çıkarıyor olabilir haklısınız,çok kaşınyor..inş ciktiktan sonra yememiz de biraz düzene girer..

sizin ufaklık baya enteresanmış,bu konuda sanslisiniz demekki.ne yazikki her bebek sizinki gibi olmuyor..yogurdu agzina almiyor asla..yumuşacık olmuş patatesi bile ufacık pütür olsun yiyemiyor,midesini bosaltana kadar kusuyor..epey farkli bebislerimiz yani..
onlara benimkide aynı şekilde tepki veriyor. br süredir kakası ok katı kabız olmasın diye yogurta kuru incir ile gün kurusu pişirip kattım. içine doğradığım meyveleri yedi yogurtu ilk kaşıktan sonra ağzına sürmedi. bu hippin filan kaşık mamalarını asla yemiyor anında tükürüyor. her ne kadar diğer arkadaşlar normal filan desede ufacık pütürde bütün yemeği kusması normal değil. bunu doktorunuza da mutlaka danışın.

bir bebek ne kadar geç pütüre geçerse o kadar sert tepki gösterir. çünkü bebekler alışkanlıklarında vazgeçmek istemez. direnç gösterir. kızım ilk dişini 2 gün önce çıkardı. 2. dişinin ucu bugün patladı. ama 1 aydır omlette yiyor krepte köftede makarnada. en sevdiği şey tabaktan üzüm yakalayıp yemek mesela. benim kızımın ek gıda serüveni enteresan gelişim gösterdi. ilk denemede mesela ona kabak haşladım verdim. kendimizde de mücver vardı. kabak haşlamadan neffret etti nefret. öyle bi tükürdü sonra sinirlendi ki kabagı attı sağa sola ve kafama. ağladı sonra. sussun diye aldım kucağıma. o ara attı elini mücvere catır catır yedi. bende o zaman vazgeçtim zaten birşeyleri haşlayıp vermekten. şimdi kendimize yapılan herşeyi tuzsuz yapıyorum beraberce yiyoruz. dün lahmacun ayran yedi mesela :) tabi lahmacun 8 aylık bebeye uygun değil bunu örnek almayın sakın :KK70:
Yoo bence pekala uygun :p cocuk neyi seviyosa onu yesin amaan.. haslanmis kabagi ben de yemem o ne oyle iyy..

Küçük tattırımlarla devam edin yakında alışacaktır. Bu ayda avokado labne yumurta sarısı karışımı güzel bir alternatif olur.
Ayrıca balkabağını 1 tatlı kaşığı pekmez ile karıştırabilirsiniz.
Benim küçük oğlumda ilk başladığında yoğurt yeyince ağlıyordu :KK70:şimdi herşeyi yiyor.
Sabırlı olun :KK68:

onlara benimkide aynı şekilde tepki veriyor. br süredir kakası ok katı kabız olmasın diye yogurta kuru incir ile gün kurusu pişirip kattım. içine doğradığım meyveleri yedi yogurtu ilk kaşıktan sonra ağzına sürmedi. bu hippin filan kaşık mamalarını asla yemiyor anında tükürüyor. her ne kadar diğer arkadaşlar normal filan desede ufacık pütürde bütün yemeği kusması normal değil. bunu doktorunuza da mutlaka danışın.
bu mesajdan sonra tanıdığım pediatrist arkadaşlara sordum hemen,9.ayda pütürlü gidaya geçerler zaten,normal kafana takmana değmez dediler :)

ben de zorlama taraftarı diilim,baktım canı sıkılıyor bırakıyorum oyun oynuyoruz :) ama nereye kadar böyle gidecek diye tereddüt etmiyor diilim..inşallah bizimki de düzene girer..
Ben bulamaç yapmamıştım haşlıyordum çatalla biraz eziyordum öyle veriyordum. Başta istemedi kustu filan ama sonra sonra alışıyor. Salatalık havuç elma armut filan verdim onları kemirirken alıştı.

6.ayın bitiminde ek gıdaya başlandığı andan itibaren 45 gün civarı tadım süreci diye okumuştummbir yerde. Benim kızım da ilk başlarda ek gıdaya çok hevesli iken 7.aydan sonra bi uzaklaştı, 1 yaşından sonra ancak dönüş yaptı. Şu an 1 buçuk yaşında ve beni bile yiycek gibi gözüküyor:eek::anne:
Dert etmeyin,çocuğun bir bildiği vardır,midesi kabul etmiyordur diye düşünün. Emiyorsa zaten yetiniyordur onunla.

Merhaba bende ek gıdaya yenı gectım benım skıntım bebegıme bir sey yerken neyın alerjı yapıp yapmadıgı konusu.doktora kalsa agı kenarında kızarıklık olurda gıda alerjı yapmıs demektır ınternete kalsa pısıkten tut ısılık benzerı dokuntulerın hepsı fıda alerjısını gösterıyor. Bu da benım ek gıda sorunsalım.sız ne yaptınız deneyımlı anneler

X